Jarda_Prim Odesláno 6. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2023 před 6 hodinami, quattroRS napsal: Nádhera tak na fotce vypadají ještě dobře, kdysi jsem je koupil na Aukru a je vidět, že už mají leccos za sebou... Ale je to zajímavý kousek (C401), trochu nevýhoda, že dost žerou baterky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quattroRS Odesláno 7. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2023 V 6. 10. 2023 v 9:11, Jarda_Prim napsal: tak na fotce vypadají ještě dobře, kdysi jsem je koupil na Aukru a je vidět, že už mají leccos za sebou... Ale je to zajímavý kousek (C401), trochu nevýhoda, že dost žerou baterky... Ale vyzerajú úžasne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
teret Odesláno 10. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2023 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quattroRS Odesláno 12. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2023 To nie je AlpineX??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
teret Odesláno 14. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2023 Jojo je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quattroRS Odesláno 22. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2023 Fakt super Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elde999 Odesláno 8. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2023 (upraveno) Před necelým rokem jsem se poprvé dostal do kontaktu s chronovirem. Poté, co se tato "nemoc" u mne začala rozvíjet, jsem si stanovil určité mantinely přes které nepůjdu a věnoval se pouze segmentu herních hodinek (nepočítám blešákové nalezence, které je vám líto za těch pár korun nechat na dešti). To by ovšem v našem okolí nesměli existovat ďáblové našeptávači (v tomto případě se toho zhostil @akai), kteří vás nejenom svedou myšlenkami na scestí, ale dohlednou i na to, abyste jejich našeptávání proměnili ve skutek. Výsledkem jsou hodinky, které mi včera dorazily do schránky a pootevřeli mi dveře do světa analogo digitálních hodinek. Upraveno 8. prosince 2023 uživatelem elde999 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 8. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2023 Jsou parádní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 9. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2023 Jo, ty jsou pěkný. Obecně jsou ana-digi mixem obou světů – digošek i ručkových se všemi plus i minus z takového spojení plynoucích. Ana-digi většinou mají menší znaky na displejích a u starších ještě překážejí ručky čtení displejů. U novějších se ručky umí v případě potřeby přesunout mimo displeje. Občas zase zcela chybí podsvícení nebo nasvícení. Ale zase jsou, oproti diginám, výrazně lepší pro rychlé odečtení času z ruček za zhoršených světelných podmínek. A navíc s těma všema displejema a pidiciframa vypadají tak krutopřísně... Diginy jsou na ovládání obecně jednodušší a mívají větší znaky na displejích. Analogy zase mají obecně méně funkcí, anebo se další funkce krkolomně nastavují a ovládají. Na druhou stranu jsou prostě jednodušší, přehlednější a méně náchylné na ztrátu voděodolnosti atd., atd. Ale právě v těch všech nuancích a odlišnostech, slepých vývojových cestách a někdy i šílenostech konstruktérů a designérů je přitažlivost pro chrono magory. O tom něco vím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elde999 Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 @jendazhor velmi pěkně popsáno. A asi i odpověď na to, proč jsem se do toho nakonec nechal uvrtat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
api aki Odesláno 11. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2023 (upraveno) AQ-S800W-1B. Mám je přes 5 let. Levné soláry 42x9 mm, dobrá čitelnost, žádné pičoviny na ciferníku. Ty se povedly. Upraveno 11. prosince 2023 uživatelem api aki Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 11. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2023 před 42 minutami, api aki napsal: AQ-S800W-1B.Ty se povedly. jj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chinasky Odesláno 19. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2023 V 9. 4. 2023 v 8:03, Gombo napsal: V poslednej dobe sa objavuje “remake” tycho hodiniek, ale ja mam radsej original, aj ked sa na nich podpisal zub casu. rok 1984 su perfektne. Ked sa otrasiem z vianoc, snad ich este dakde kupim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chinasky Odesláno 20. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2023 (upraveno) Cca v roku 1995 som v Anglicku prazdninovo makal a v ramci toho si tam kupil v obchode Argos tieto hodinky. Staly 99 GBP. V tej dobe 3 dni prace v GB. U nas mozno 3 tyzdne. Mal som stastie, lebo ked uz ich chcel brat, tak sme nasli len bez otocnej lunety a celkovo skaredsie. Mal som z nich velku radost a v podstate spustili moj zaujem o hodinky. S realnymi priznakmi az po 20 rokoch . Znacku Accurist moc nevnimam, v GB je znama, tu v EU nie. Usudzujem ze pouzivaju strojcek Citizen, kamos mal funkcne rovnake Citizeny v inom dizajne. . Upraveno 20. prosince 2023 uživatelem Chinasky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 20. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2023 Jak píšeš, Accurist je britská značka, která používala i japonské strojky. A ještě žije. Tyhle vypadají opravdu na stejný strojek Miyota, jako je třeba v modelu Citizen C300 a několika dalších i pod jinými značkami. Výrobce strojků Miyota patří přímo Citizenu. Jedny C300 z modelového roku 1994 mám a pořád šlapou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 25. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2023 Jak jsem vcera avizoval... AQ-10 [300] Internety mlci a AI taky nezna... -nemate nekdo k tomuto modelu vic info? (manual mam) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 25. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2023 Vidím je asi prvně. Teď koukám, že občas jsou na eBay. V tabulkách modulů Casio je modul QW-300 z března 1981. Ale ten mi přijde moc starý. Možná nějaký krátce vyráběný model. Ale mě se líbí. Trochu mi připomíná moduly od Seiko. Ony v řadě AQ byly i jiné zajímavé kousky. Třeba takový AQ-160. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 27. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2023 Taky jsem vubec neznal. (mmnt ebay?) Rok 1981 by sedel jak to pise i casiotron(dostup pres link vyse↑) Maj i nejakou funkci Date Memory On/Off (predposledni obr.) ale co to dela jeste nevim manual 0300.pdf nic moc.. S podobnosti to vidim stejne a nejvic asi s temito H022 ,ktere byly nahodou taky v hromadne opet link vyse... Maji i takovou trochu vic propracovanou sponu... Jsou jeste H021 zde a H023 zde -alespon takto, ale je tam link na peknejsi foto.(moje je jen ilustracni pro jine hodinky) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 27. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2023 Jo, tyhle moduly od Seika se mi líbí. Bohužel mi u nich často úplně nevyhovuje kombinace, kdy mají bílé výrazné ručky a k nim inverzní displej. Nebo mají pozitivní displej, ale k němu zase poměrně tenké stříbrné ručky. Já vím, co je k tomu vede. Když je displej inverzní, udělají ručky bílé, protože jsou pak pěkně kontrastní. Ale ty znaky na negativním displeji jsou obecně hůře čitelné. A na klasický pozitivní displej se těžko vymýšlí dostatečně kontrastní barva ruček, protože s šedou barvou displeje není kontrastní skoro žádná barva. Ale nakonec mi i zde bílé ručky přijdou lépe čitelné. A samozřejmě je problém, že masivní ručky občas překrývají postatné informace na digi části. To částečně odstranily až moderní modely, kde ručky umí odjet, aby nezakrývaly znaky na displeji. Někomu přijde jako výhoda, když má digi a analogová část oddělené napájení samostatnými bateriemi. Ale mě to moc nesedí. Většinou se jedna z baterií vybije výrazně dříve než ta druhá. Takže to je nakonec dvojnásobná frekvence vyměňování baterií. A některé modely mají jednu z baterií dost špatně přístupnou. Holt jedna z daní za takovou koncepci, která by jinak pro mě byla ideál. Ale i tak jich pár mám... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 28. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2023 -jj ,citelnost u tohoto vesmes pokulhava. No tendle H022 je asi na tom s citelnosti nejlip. 2batt vs 1batt to vidim stejne, -kdyz to dojde tak at vymena jednotne(by mne zajimalo jestli lidem hodinari menili obe nebo je tam tahali nadvakrat...) Dnes pridam AnaDigiCalc )) -taky v hromadne, tydle konkretne impulzivni nakup us ebay za malo $. Pochyby dle popisu zda to k necemu bude a vono ejhle plne funkcni. A bez manualu fajn rebus jak vse nastavit... Takto konkretne Quintel, ale bylo jich vicero a nejake jsou i zde zpetne a obdobne zde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se