Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vážení kolegové,

konečně jsou doma. Dnes mi kurýr doručil balíček z Chronoshopu obsahující hodinky Sinn 657. Než se dostanu k prvním dojmům z těchto hodinek, začnu trochu zeširoka.

Z jara tohoto roku jsem se stal pyšným majitelem hodinek Prim Orlík L.E. 45 a tehdy jsem si říkal, že s tím nebudu dělat nějaké caviky a hodinky budu prostě brát na denní nošení. To se také stalo až do první taktak zažehnané nehody. Uvědomil jsem si, že caviky jsou v případě těchto hodinek na místě a pokud chci, aby se mnou koexistovaly pokud možno co nejdéle bez viditelné úhony, budu je muset trochu více šetřit a poohlédnu se po takových hodinkách, které nebudu muset šetřit a které hodně snesou.

Zadání bylo jasné: odolné potápky s pískovaným pouzdrem s co nejutilitárnějším vzhledem (rozuměj: bez zbytečných ozdob) do cca 30k. Díky Aldově intenzívní masírce (a to myslím v dobrým!) jsem začal pokukovat po Damasko DA46. Ty hodinky v základních parametrech splňovaly vše, co bych od hodinek očekával. ALE. Několik věcí mi na nich tak nějak vadilo: DAY/DATE, kříž na ciferníku a nemožnost doobjednat kovový tah. A toto zpřesnění požadavků mě přivedlo k Sinn 657. Netrvalo dlouho a udělal jsem si výlet Prahy a navštívil prodejnu Chronoshopu, kde se mi velmi ochotně (v obědové pauze!!!) věnoval sympaťák s oriskama. Díky moc za trpělivost, protože jen tak jsem mohl dojít k definitivní jistotě, že Sinn 657 jsou pro mě ty pravé. Pak už stačilo přes Kubsona objednat požadovaný model na tahu.

Nejsem žádný odborník na posuzování hodinek, ale věřím, že vás mé první dojmy nebudou příliš nudit. Přeskočím rozbalování a vrhnu se rovnou na zkracování tahu. Po naprostém očistci při zkracování tahu u Seiko SARB033 je zkrácení tahu u Sinn procházka letním sadem. Přiloženým šroubováčkem se prostě vyšroubuje osička, tah se zkrátí a je to. Povedlo se mi to hned napoprvé a hodinky sedí na ruce skvěle. Tah mě překvapil svou tloušťkou (až se dostanu k šupléře, předložím přesnější informace) ? působí na pohled subtilně, ale nenechte se zmást fotkami, tah je velmi pevný ? tedy žádné chrastítko. Spona je klasická překlápěcí s divers extenzí a pojistkou proti samovolnému otevření. Pouzdro působí na ruce velmi příjemně a svými tvary minimalisticky. To samé se dá říct o ciferníku, který kromě nápisu Sinn nenese žádné další informace. Původně jsem měl obavy z velikosti číslic, na fotkách se mi zdály být příliš velké, v reálu to tak není a číslice nepůsobí vůbec rušivě. To platí i pro ukazatel data. Minimalismus se vůbec na těchto hodinkách projevuje prakticky na každém místě ? vteřinová ručička je například ochuzena o luminiscenční nátěr. Zajímavým fenoménem je povrchová úprava ciferníku ? ten se leskne ? omluvte ten výraz ? jako psí gule. Tento efekt zajímavě kontrastuje s dvojitým antireflexem na safíru. Luneta je obousměrná s luminiscenčím bodem (trojúhelníkem na šedesátce). Za výhodu považuju možnost lunetu snadno vyměnit po odšroubování 4 šroubků. Pohyb lunety v 60 dílcích je velmi jistý a pevný. Výplň lunety je hliníková (u Damaska s největší pravděpodobností z nějak tvrzeného kovu) a patrně si nějaké šrámy brzy ponese. Korunka je signovaná a manipuluje se s ní velmi snadno a jistě.

Snad jsem nezapomněl na nic důležitého, a pokud ano, omluvte mě, nemám s takovým rozborem příliš zkušeností. Jakékoliv dotazy velmi rád zodpovím. No a teď už neodborné fotky.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Gratuluji, skvělý výběr. Mám 857 a velká spokojenost. Malé upozornění - na letošní dovolené v Egyptě jsem v bazénu ztratil vložku v lunetě. Pravděpodobně lepidlo povolilo vlivem horka a následně došlo k uvolnění v bazénu. Takže bych je jako hlavní potápky moc nepoužíval.

Odesláno

Jednoduché a přehledné, s dobrou čitelností. Co víc čekat od tool hodinek. Ať ti dobře slouží.

No, snad se Konrád Damasků brzy rozhoupe a nějaký ten tah vytvoří, protože na něj čeká už dlouhý zástup lidí...

Odesláno

V tejto línii ma viac berú 857 UTC, ale v pohode, aj tvoje sú pekné a super prehľadné a spĺňajú, čo si chcel. Na bežné nosenie skús aj čierny remeň (napr. ako je na sinn.de u tých 857), puzdro ešte viac vynikne.

Odesláno

Gratulace k supr hodinkám!

skalis: k žádným hodinkám Damasko se podle mě tah nehodí. Jsou to pilotky a dávat na ně tah je úplně mimo. Nevím, jestli je ale tohle důvod, proč Konrad tahy nedělá.

Jelikož ice-hardened není zrovna levná záležitost, pochybuju, že by si někdo ze současných majitelů ten tah koupil. Bylo by to hodně drahé, podle mě 15-20t. ale možná se pletu.

já si myslím, že to je otázka nákladů, když tahy neskládá parta čínských dětí, vyjde to celkem draho?

Odesláno

To Alda: Matný ciferník je myslím na 857. Co se týče Damasko lunety a jejich keramických ložisek, musím říct, že manipulace s ní je úplně jiná než manipulace s lunetou u Sinn. Luneta Sinn je spíš taková ráčna, luneta Damasko působí při manipulaci tak trochu gumově - jde o velmi jemný pohyb s podle mě těžko rozpoznatelnou polohou a aretací. Možná v tom někdo bude shledávat výhodu, já to vnímám naopak. Tvrzená výplň lunety u Damasko je zase obrovskou výhodou a rád bych si uměl představit, co všechno zvládne. Opět ale musím dodat, že výměna lunety u Sinn se dá zvládnout bez přílišného rizika prakticky svépomocí.

Ty hodinky jsou německy strohé, někdo by řekl až nudné. Ten nekonfliktní vzhled jim ale podle mě dává nadčasovost ? prostě se neokoukají (ve smyslu: žádný jednotlivý prvek není tak výrazný, aby mi postupem času začal vadit, protože tam žádný příliš výrazný prvek není).

Líbí se mi na nich právě ta toolovitost. Vzhledem připomínají budík z kokpitu letadla, a tam se na nějaký ozdoby nehraje.

Odesláno

Teď jsem kontroloval odchylku a za 48hod. 0s. Nechci se radovat předčasně, protože předpokládám, že se odchylka v rámci záběhu kalibru bude ještě měnit, ale kdyby to zůstalo takto, vůbec bych se nezlobil...:smile_anim:

• po měsíci...
Odesláno

Děkuju za pochvalu - mám z těch hodinek opravdovou radost. Určitě budu časem hledat i nějaký vhodný řemen.

Ahoj, taky se přimlouvám za více fotek. A být na tvém místě- nechal bych je na tahu, jak maj potápky být. Koženej pásek mě prostě k pravejm potápkám nejde.

• po měsících...
Odesláno

Po nějaké době jsem se konečně dostal k focení jinak, než jen narychlo na ruce... Není to žádná Superspitze, jako Aldova práce, ale snad neurazí.

Odesláno

S tím koženým páskem vypadají hodinky suprově. Jen je škoda, že na častější koupaní to s ním moc není. Gratulace k pěkným hodinkám.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...