erozko Odesláno 16. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2011 Ahojte chcel som sa opýtať aký je hlavný rozdiel v quartz strojčekoch japan a swiss made.Je to životnosť?alebo presnosť?Poprípade ako sú jednotlivé značky strojčekoch na akých miestach v kvalite.Nemám veľa skúsenosti tak bi som to rád vedel vopred ďakujem za odpovede :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sonny.c Odesláno 17. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2011 To nelze takhle paušalizovat záleží hlavně na kategorii strojku,těžko budeš srovnávat lowend a hiendem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 17. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2011 2erozko: Sorry ale to je tak naivní dotaz jako ptát se jestli "je lepší japonské a nebo evropské auto?" (...tj např. Žigul vs Lexus - obojí má 4 kola a kufr). Stejně tak není "kryštál ako kryštál" - nedřív si projdi vlákno o quartzkách a pak se znova zeptej co přesně tě zajímá. Jen namátkou: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/9427-eta-vs-ronda/http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/26714-superquartz-x-obycejny-quartz/http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/2968-quarz-strojky/http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/17024-quartzky-s-plynulym-pohybem-sekundovky-znate/... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 18. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2011 (upraveno) PS: A tady a tady dole ještě něco málo k levným Japoncům (...i když levné provedení ještě nic nevypovídá o přesnosti daného kusu). Upraveno 18. listopadu 2011 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
erozko Odesláno 18. listopadu 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2011 Hmm ja viem, že je rozdiel kvalita len som myslel či je niečo podstatné ale ďakujem za tie odkazy pomohli porozumieť a hlavne tá foto japonského a swiss strojčeka :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter.tesar Odesláno 18. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2011 (upraveno) Zdravim, sam som tento rok kupoval dva quartzy, Laco s Ronda 515 strojcekom (swiss) a Seiko s ich strojcekom 7N42 (japan) v hodinkach rovnakej cenovej kategorie (200-300 EUR). Tusim tie strojceky sa predavaju oba okolo 20USD.Musim povedat, ze ten japonec predci svajciara vo vsetkom.Najhorsia na Ronde je vola ruciciek. Ked vam sekundovka a minutovka beha o skoro cely dielik (minutu) hore-dole podla natocenia ruky, resp. podla toho ci je 0-30 alebo 30-60. minuta kazdej hodiny, je to dost zle. Aspon mna to velmi rusi. Nikdy som to nepozoroval ani u lacnych vychodnych quartziek typu QQ, resp. lacnych Casii. Nevyriesila to dokonale ani oprava u vyrobcu. Ako bonus sa hodinky po cca. dvoch mesiacoch zastavili, takze dalsi navrat do tovarne a oprava, resp. vymena strojceka.Japonec ma takmer nepozorovatelnu volu a zatial som s nim ziaden problem nemal.Presnost - kym japonec naponahla za mesiac cca. 5 sekund, svajciar naponahla 10 sekund.Tolko moje skusenosti.PT. Upraveno 18. listopadu 2011 uživatelem peter.tesar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
erozko Odesláno 18. listopadu 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2011 No ja mám Rado quartz ani som si nevšimol žeby meškali za tú dobu čo ich mám raz som ich nastavil a stále sú presne a známy čo majú japan a idú im tiež bez problémov už pár rokov akurát nevyzerajú tak pekne lebo tá keramika je super, že sa nepoškrabe čiže preto som chcel vedieť podstatný rozdiel nejaký lebo ceny sú veľmi rozdielne :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 18. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2011 2peter.tesar: Quartz o kterých píšeš NEJSOU césiové hodiny uzavřené v klimatizované místnosti, těch 5 i 10 sekund MĚSÍČNĚ je bez ohledu na výrobce pohodlně ve výrobní toleranci (tj. někdo jiný může u stejných 2 typů hodinek dostat i opačný výsledek a pořád to bude OK), navíc obojí bez termokompenzace. Možná by ses divil jak nepřesný bývá "kvartzový" čas v PC, nebýt pravidelné synchronizace s NTP. FYI, stejně jako předřečníkovi mi RADO šlape snad na sekundu stejně jako když jsem na nich před víc než měsícem nastavoval čas - ale i to může být jenom štěstí. To s uvolněnou rafikou a podělaným strojkem samozřejmě zamrzí - i ve Švýcarsku zjevně mívají "pondělní ranní směny", s předepsanou destinací produktů na "balkán" (tj. k nám a dále na východ a jihovýchod). U žádných ze 4 kvartzek které mám doma (cenové kategorie nových od 1 Kč až po 70 000 Kč, Asie i Švýcarsko) jsem doteď naštěstí nic podobného nepozoroval... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter.tesar Odesláno 19. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2011 Samozrejme, ja som hodnoty odchyliek len konstatoval, 5 aj 10 sekund je v pohode. Len ma prekvapilo, ze som mal za uplynulych 20 rokov vselijakych kvartziek dost, ako som pisal, aj vselijake lacne vychodne a vsetky mali mesacnu odchylku dost pod 10 sekund. Ale samozrejme moze ist o nahodu. Naozaj neviem ako je to s tym strojcekom, ale fakt je ze bol dvakrat spat u vyrobcu (v ramci zaruky samozrejme) a kazde odoslanie ku mne stalo vyrobcu viac ako 20 USD. Vyslovene som im vysvetlil, ze ma ta vola ruciek mrzi, oni boli velmi kooperativni a akceptovali to s tym, ze to spravia. Ani po jednom navrate z tovarne to nebolo perfektne. Chapem ze aj ten Svajciarsky strojcek moze pochadzat z "kategorie urcenej na balkan", ale po tych strapaciach, ktore s tym mali aj oni, tam mohli dat strojcek z "kategorie urcenej pre zapadne trhy" ked do toho uz raz tomu "balkancovi" tak vadi. Tak neviem. Mozno keby tu napisal nazor niekto kto tu Rondu 515 v niecom ma, ci je to ich prirodzena vlastnost, alebo smola. PT. 2peter.tesar: Quartz o kterých píšeš NEJSOU césiové hodiny uzavřené v klimatizované místnosti, těch 5 i 10 sekund MĚSÍČNĚ je bez ohledu na výrobce pohodlně ve výrobní toleranci (tj. někdo jiný může u stejných 2 typů hodinek dostat i opačný výsledek a pořád to bude OK), navíc obojí bez termokompenzace. Možná by ses divil jak nepřesný bývá "kvartzový" čas v PC, nebýt pravidelné synchronizace s NTP. FYI, stejně jako předřečníkovi mi RADO šlape snad na sekundu stejně jako když jsem na nich před víc než měsícem nastavoval čas - ale i to může být jenom štěstí. To s uvolněnou rafikou a podělaným strojkem samozřejmě zamrzí - i ve Švýcarsku zjevně mívají "pondělní ranní směny", s předepsanou destinací produktů na "balkán" (tj. k nám a dále na východ a jihovýchod). U žádných ze 4 kvartzek které mám doma (cenové kategorie nových od 1 Kč až po 70 000 Kč, Asie i Švýcarsko) jsem doteď naštěstí nic podobného nepozoroval... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spot Odesláno 5. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2011 ja uz by som svajc. hodinky nechcel, svoje som si uzil s CERTINAmi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 5. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2011 Ja bych zas uz nechtel nemecke auto, ten Opel Astra se porad kazil.... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spot Odesláno 5. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2011 ono staci si prejst toto forum. ak sa na to divas len trochu nezaslepenymi ocami musis zbadat ze je tu neuveritelne mnozstvo chyb, poruch, reklamacii a vyhrad k "slavnym" svajciarskym hodinkam Ja bych zas uz nechtel nemecke auto, ten Opel Astra se porad kazil.... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 5. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2011 ono staci si prejst toto forum. ak sa na to divas len trochu nezaslepenymi ocami musis zbadat ze je tu neuveritelne mnozstvo chyb, poruch, reklamacii a vyhrad k "slavnym" svajciarskym hodinkam Ono se není co divit, na hodinkovém fóru... ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 24. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2011 teda za mě tak mám doma jedny festiny staré asi 10-12 let se stopkama a budíkem a krom pouzdra v příšerným stavu vlastní vinou jim celou tu dobu nebylo nic a to jsem ji dával co proto. No a pak mám ještě primky s rondou 715 datum na 6 taky uz mají nějakej pátek a co se týká přesnosti tak do 10 s měsíčně a ručky jsou taky v pohodě. Drží a bez zjevné vůle.Takže podle mě záleží asi na kusu ne na výrobci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LobotomyBoy Odesláno 26. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2011 Ronda 515 HH6 v mych Luminoxech se za mesic predbehne o cca 4 - 5 sekund, vterinovka nejde presne na indexy, na minutove rucicce zretelna vule...Pulsar Tech Gear se Seikem - rucicky jsou serizene absolutne presne na indexy, zadna zretelna vule rucicek, odchylka cca 1 sekunda...za 3-4 mesice... Rekl bych, ze quartz Swiss Made zijou z podstaty..., "plandani" minutovky byva i na Tissotech a TAG Heuer, viz stesky uzivatelu na watchuseek.com (coz me prijde pomerne ostudne, kdyz obdobny vakl na minutovce je k videni na nejlacinejsich Miyotach...)... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rejan Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 teda za mě tak mám doma jedny festiny staré asi 10-12 let se stopkama a budíkem a krom pouzdra v příšerným stavu vlastní vinou jim celou tu dobu nebylo nic a to jsem ji dával co proto. No a pak mám ještě primky s rondou 715 datum na 6 taky uz mají nějakej pátek a co se týká přesnosti tak do 10 s měsíčně a ručky jsou taky v pohodě. Drží a bez zjevné vůle.Takže podle mě záleží asi na kusu ne na výrobci. Asi záleží i na strojku ,Tissot Coutourier s Etou G10 211 vůle ruček hrůza,hodinová ručička pohledem viditelná vůle v rozsahu ciferníku o minutový dílek. Datum se překlápí skoro 4 hodiny, podotýkám,že to byly nové hodinky. Tag Heuer F1 ETA G10 711 vůle ruček není patrná a datum se překlápí za 30 minut. U G10 211 jde při první poloze korunky ručičky posunout o hodiny /jen velká ručka//aniž by se hodinky zastavily a zároveň se nastavuje datum, u G 10 711 to není datum se nastavuje v první poloze vytažené korunky a ručkami lze hýbat jen v druhé poloze a to strojek stojí. Ručky jsou bez vůle. Tak nevím,asi i ve Švýcarsku je to pokus omyl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
T1000 Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2012 (upraveno) Já mám zkušenost akurát se seikem 7N43, který mám v posledních quartzkách SGG731P1 a ještě s obyčenjou miyotou OS20, kterou jsem měl v jedněch hodinkách, o kterých se tady nesmí psát. Seiko strojek dělal během 1/2 roku( přenastavení při změně času ) asi 4-5 S do plusu, ale OS20 0-1 S do plusu ! Takže obyčejná bezšutrová miyota byla u mě hi-end quartz Edit: Samozřejmě u obou šla vteřinovka přesně na index. Upraveno 18. února 2012 uživatelem T1000 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2012 Mám Swatch Dark Phoenix (iron chrono) a od 1.10.2011 doteď -1sec. Ale leží jen ve vitrínce (z důvodu měření) takže žádná změna teploty ani polohy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 21. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2012 Má zkušenost s quartzem, resp. jeho měřením, se datuje někdy do 90. let: Maurice Lacroix ... nějaký model PontosLongines ... Golden WingOmega ... Constellation s termokompenzací Odchylka nebyla nikdy horší než 0,5 - 1 s za půl roku. ZLATÝ MECHANIKY! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 21. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2012 Já mám zkušenost akurát se seikem 7N43, který mám v posledních quartzkách SGG731P1 a ještě s obyčenjou miyotou OS20, kterou jsem měl v jedněch hodinkách, o kterých se tady nesmí psát. Seiko strojek dělal během 1/2 roku( přenastavení při změně času ) asi 4-5 S do plusu, ale OS20 0-1 S do plusu ! Takže obyčejná bezšutrová miyota byla u mě hi-end quartz Edit: Samozřejmě u obou šla vteřinovka přesně na index. Jojo strojky Citizen a Miyota jsou hodně přesný strojky, měl jsem tuším TL11 a šel taky luxusně. Oproti tomi Casio dost pokulhává s přesností, 0,5-1s denně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se