Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kluci ja bych neresil moc minuty a kdy se co pali.Proste je dulezity makat 5krat tydne,pridat kardio a jist mene.Je uplne jedno jestli si dam rano burger nebo rohlik se sunkou.Stahnete si kaloricky tabulky,piste si prijem a hned vidite jak jste na tom.

Ja souhlasim, ale rekl bych, ze se tu resi veci jak to jeste vice zefektivnit.

Odesláno

Chlapi, jaký typ cvičení je nejúčinnější na takový ty špeky na bocích v místech, kde jsem původně míval pas? Pupek mi nevadí, ten mi sluší, ale tydlety balkóny mě mírně rozčilují, už je to široký jako ramena a pásek přestává fungovat. Stojím před závažným rozhodnutím, jestli cvičit nebo si koupit kšandy.

Nejlip nějaký cvičení realizovatelný při práci, nenáročný na cvičební hardware.

Odesláno

Hele já myslim že to takhle nefunguje.. tloustnutí je prostě tloustnutí a jenom genetický dispozice určej kam to de. Takže pokud zhubneš celej, zhubneš jak něco těch madýlek, tak pupku. Pokud teda neni nějaká nová, revoluční teorie:)

Jinak podle mě je celkem nedoceněná rychlá chůze, každej den aspoň pět kiláčků.. stejně než člověk vleze do tý blbý tramvaje, skoro tam dojde.

Odesláno

Já jsem psal někdy výše, že jsem absoulvoval keto dietu (zatracovanou, objevenou, nevím co ještě), a madla na bocích zmizela, pas se objevil -  dolů o 12 cm. v kg vyjádřeno dolů 16 kg. Kalhoty všechny vyhodit (zbaběle spíše uschovat dpo skříně dolů), trika rozdat bezdomovcum. Pohyb stabilní - v autě 6000 km/měsích, 1-2x týdně byl hokej. Úbytek , jak kg, tak rozměry držím, i po ukončení režimu, Změna stravovacích návyků nutná. Nemám rád posilovny, na běh nemám odvahu s kolenama, proto spíše srovnat v hlavě a naučit se vlastně jíst. Kontrola u doktora na jaterní testy OK. Pokud se nechceš hýbat, máš hlavu otevřenou myšlence, že budeš pít 5x denné pouze nějaký koktejl a má ti to stačit, potom se můžeš na to vrhnout. Pro okolí nevídaná změna, já jsem ji tolik nepociťoval a jsem spokojen.

Odesláno

Děkuju :)

Šlo mi o doplňkové cílené cvičení, které chci do kombinace se změnou stravy.

Odesláno

Marfaeli, nedělej ze mě blba za svoje chyby. To ty ses vyjádřil jako borec, co tomu rozumí, ale není to tak. Tečka.

K tématu ?

souhlasím s panedge, a trochu bych to zobecnil, tzn ? makat co to jde, jíst lépe (nemusím být nutně méně) a hlavně u toho vydržet. Ideálně kombinovat intenzitu i objem (tedy makačku v krátkém čase s volnější aktivitou v delším čase), vynechávat zbytečný cukry a hlavně to dodržovat. Když jsem naťuk ty cukry, posledně sem prošel dva velký krámy a nenašel jedinou uzeninu bez cukru. Proč se kurva dává cukr do salámu? Dokonce i do slaniny?? Nejste někdo řezník, co by vysvětlil, že je to nutné z technologického hlediska? Protože jinak nás akorát oblbujou, potravináříí

Odesláno

Tři zásadní věci ka vašim komentářům ...

1. po aktivitě je důležité, alespoň 60 minut nic nejíst, napít se ano, ale jíst až s odstupem a jen lehce ... zrychlený metabolismus spaluje i po aktivitě

2. po nějaké době omezení stravy, i přes zvýšenou tělesnou aktivitu, klesne bazální spotřeba energie, tělo prostě začne šetřit, jediný funkční systém je v narušení stravovacího stereoptypu. Efektivní je například 4x do měsíce denní půst, tedy v neděli se lehce nevečeřím ... v pondělí ráno kafe, odpoledne kafe, večer se napiju nejlíp mátového čaje (lehce osolit, což zabrání v nucení jít na záchod) a jít spát ... úterý lehká snídaně, s trochou cukru plus bílkoviny ... 

3. energetický potenciál potravin versus nasycení je dost důležitý faktor ... 100g rajčat má cca 20kCal ... kolik má 100 slaniny, není třeba psát :D

pozn. ostatní je v hlavě, když máš lehký hlad (ne hypoglykemii) hubneš, tedy úspěšně redukuješ, začal bych tím, že přestanu jíst balast, jako je pěčivo ... většina lidí po týdnu začne hubnout :)

Odesláno

.... je dobré si dát hned po cvičení protein. Doplní hned svaly a pomůže k jejich vyživení ihned po aktivitě. Popřípadě pak další doplňky, ale nic není povinné a i bez nich i proteinu to jde. :) .

Jinak s tím souhlasím, a doplním ještě nejlépe najíst se min. 2 hodiny před aktivitou.

Tři zásadní věci ka vašim komentářům ...

1. po aktivitě je důležité, alespoň 60 minut nic nejíst, napít se ano, ale jíst až s odstupem a jen lehce ... zrychlený metabolismus spaluje i po aktivitě

Odesláno

Marfaeli, nedělej ze mě blba za svoje chyby. To ty ses vyjádřil jako borec, co tomu rozumí, ale není to tak. Tečka.

K tématu ?

souhlasím s panedge, a trochu bych to zobecnil, tzn ? makat co to jde, jíst lépe (nemusím být nutně méně) a hlavně u toho vydržet. Ideálně kombinovat intenzitu i objem (tedy makačku v krátkém čase s volnější aktivitou v delším čase), vynechávat zbytečný cukry a hlavně to dodržovat. Když jsem naťuk ty cukry, posledně sem prošel dva velký krámy a nenašel jedinou uzeninu bez cukru. Proč se kurva dává cukr do salámu? Dokonce i do slaniny?? Nejste někdo řezník, co by vysvětlil, že je to nutné z technologického hlediska? Protože jinak nás akorát oblbujou, potravináříí

Cukr zvýrazňuje chuť, to je celé. To samé platí i o tuku -pokud je výrobek nízkotučný ,je nutné použít za jedno nějaké zahušťovadlo a za druhé zvýrazňovač chuti.

Odesláno

Žádné chyby jsem nikde nenapsal. To, že jsi jediný, co to nepochopil, to už je věc jiná a s tím já nic nenadělám:-). A dál to opravdu nemá cenu řešit...

Chlapi, jaký typ cvičení je nejúčinnější na takový ty špeky na bocích v místech, kde jsem původně míval pas? Pupek mi nevadí, ten mi sluší, ale tydlety balkóny mě mírně rozčilují, už je to široký jako ramena a pásek přestává fungovat. Stojím před závažným rozhodnutím, jestli cvičit nebo si koupit kšandy.

Nejlip nějaký cvičení realizovatelný při práci, nenáročný na cvičební hardware.

Žádné speciální cviky na hubnutí určitých partií neexistují. Tak, jak si nevybíráš kam se tuk uloží, tak si ani nelze vybrat odkud tuk "vezmeš". Musíš zhubnout komplet a pak to půjde postupně dolů. Samozřejmě ty partie lze posílit, ale vybrat si, odkud budeš brát tuk, to prostě nelze.

Odesláno

Těch článků, které jsou pro/proti, je spousty.. 

Osobně po tréningu přijímám bílkoviny, s rychle stravitelným cukrem.. Také je důležité, do čeho protein dáš, pokud do mléka, zpomalí to vstřebání, proto dávám jedině do vody.. 

Odesláno

Kdyby byl protein po tréninku blbost, tak to nedělají všichni ne? (aspoň teda Ti nejlepší to tak dělají, včetně atletů, nemyslím jen kultíky)

Toto je aktuální situace a aktuální fakta. Uvidíme, co přinese budoucnost, ale myšlenku, že nemusíme do několika minut vypít protein (když jsme před tréninkem jedli), aby měl náš trénink smysl, je třeba si jednoznačně zapamatovat. Určitě je třeba zdůraznit, že celkový příjem bílkovin je mnohem důležitější než jejich časování.

s tím, že časování není důležitější než celkový příjem souhlasím. Ovšem to jídlo před tréninkem nějak nemohu strávit. Já kdybych se najedl před tréninkem a to by stačil třeba jenom jogurt a potom dal na osu 200kg, tak hodím šavli jak Brno. Vyzkoušeno.

Odesláno

Záleží proč cvičíš.

Na hubnutí před a během cvičení brát nějaké bcca aminokyseliny, aby se ochránily svaly a tělo je nesžralo místo tuků jako palivo (cvičíš většinou na lačno) a glutamin na regeneraci.

Při posilování pak ještě po cvičení protein. Dřív se jedl banán (rychlý cukr fruktóza), pak ještě rychlejší cukr glukopur (magoři si dávali inzulin), dneska je to třeba hydrolizovaný syrovátkový protein a všelijaké další věci. Furt se to vyvíjí. A následně jídlo... spousta. Ovšem to je na nabírání objemu....

Nejhorší je posilovat při dietě, což mám teďka já... :-)

Odesláno

Ad těch 45 min.

Někde jsem k tomu viděl graf. Měl dvě spojnice 1.) Klesající v čase (pálení cukrů) a 2.) stoupající v čase (pálení tuků). Někde uprostřed se to protne. Ale rozhodně to není, jako když ti dojde lpg a přepneš na benzín... :-) Tj.pokud si odnést něco z té informace o 45 minutách, tak to, že nemá cenu šlapat v lehkém tempu na rotopedu 30min., jak si mnozí myslí, ale pořádně máknout aspoň hodinu.

Celý je to počítáno na kardio, tj. aeorobní tréning. Ne hiit, tabata, posilování. Ty s tím časovým údajem řádně zahýbou. Na jaké tepovce? Čím víc, tím líp. :-)

Odesláno

mne sa osvedcilo po treningu protein, ale izolat (isolate) do vody. najrychlesie vstrebatelny protein.

Cez den normalne stravovanie, rozumne volby, vyhnut sa bielemu pecivu,cestovina a udeninam. Tie si dam len sem-tam, tak 1x do tyzdna nejaky ten pick salamik :)

Hlavne si treba strazit tie kalorie. Vypocitat si bazalny metabolizmus, trebars tu ( http://slovakfitness.sk/vypocet-bazalneho-metabolizmu.html )

Podla BMR si potom nastavit kaloricky prijem, teda ak mam sedave zamestnanie, tak to je cca 1.1 az 1.2 x BMR.

Treba si skusit pocitat kalorie aspon mesiac, potom to uz clovek dokaze celkom odhadnut. A hlavne nedojedat odcvicene kalorie :)

Odesláno

Tady ty BMR a BMI kalkulačky jsou opravdu jen velmi hrubý odhad. Podle BMI z internetu mám nadváhu. Jenže tam to nepočítá % tuků v těle, kosterní svaloviny atd. čili vážně jen velmi orientační. Na posledním měření jsem měl 10% tělesného tuku, ale kalkulačka na internetu mi ukazovala nadváhu. WTF?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...