lucid Odesláno 26. února Nahlásit Odesláno 26. února Před hodinou, moco napsal: Pro uvolnění morálky bych taky zmínil aby si člověk měřil výdej za celý týden, respektive věděl týdenní součet. Může to uvolnit stres s dodržováním denního limitu - jeden den mi to ujede, tak další dny trochu uberu. V některých týdnech prostě člověk ujede a není to důvod k panice (například rodinné oslavy apod.) Jj, výjimka není dietetickou chybou
Ivan Lelák Odesláno 20. března Nahlásit Odesláno 20. března Vážení hubnoucí kolegové. O Kalorických tabulkách se tu píše hodně a já docela zírám, kolik lidí v mém okolí je používá také, skoro to už vypadá jako nějaký fenomén. Chtěl bych se ale vrátit k propojení KT s hodinkami Garmin, resp. aplikací Garmin Connect - používáte to někdo? Jak máte nastaveno, co vše se mezi oběma aplikacemi sdílí, jak máte nastaveny KT a jaké jsou z tohoto propojení vaše zkušenosti? Proč se ptám? Jak vidíte z obrázku, s Grmin Connect synchronizuji aktivity, kroky, hmotnost a tělesné údaje. V KT mám v kolonce "Paušální výdej" nastaveno "Lehce aktivní" a také zohledňování aktivit (které si KT berou od Garmin Connect). Hmotnost se synchronizuje přesně, kroky také (např. včera 6907 kroků). Ale jak je vidět z obrázku, KT včera spočítaly za kroky 248 kcal, k tomu přihodily 614 kcal za nastavený "lehce aktivní" denní režim a 1638 kcal za bazální metabolismus. Dohromady je to rovných 2500 kcal, nicméně v horním kroužku je uvedeno, že jsem včera snědl 1456 kcal z možných 2125 kcal. Dotaz č. 1 zní, jak došly KT k tomu, že jsem včera mohl sníst 2125 kcal, když spočítaly výdej 2500 kcal? Dotaz č. 2 je, že podle Garmin Connect jsem včera spotřeboval 2245 kcal, což nesouhlasí s ničím v KT, i když si umím představit, že algoritmus výpočtu spotřebované energie je v KT a Garmin Connect rozdílný a když mám v KT nastaven "lehce aktivní" denní režim, za který mi KT počítají při této mé hmotnosti vždy 614 kcal, je to nějaký typický model denních aktivit a nikoliv přesná skutečnost. Používáte propojení Garmin a KT, jaké máte nastavení a máte víc než já jasno v tom fungování a výpočtech? Přivítal bych v tomhle školeníčko.. Možná jsem byl trochu chaotický, za což se omlouvám a předem díky za reakce. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Koprisalov Odesláno 20. března Nahlásit Odesláno 20. března Jednoduše vypni aktivity. Nastav jen denní příjem kcal a toho se drž.
Ivan Lelák Odesláno 20. března Nahlásit Odesláno 20. března před 31 minutami, Koprisalov napsal: Jednoduše vypni aktivity. Nastav jen denní příjem kcal a toho se drž. To samozřejmě můžu, ale k čemu by pak bylo propojení s Garminem?
abraka111 Odesláno 20. března Nahlásit Odesláno 20. března ad Dotaz č. 1 zní, jak došly KT k tomu, že jsem včera mohl sníst 2125 kcal, když spočítaly výdej 2500 kcal? Nemam zkusenosti s Garminem, jen trochu s kalorickymi tabulkami. Ta hodnota 2125, nesouvisi s nastavenou hodnotou tve cilove hmotnosti? Nenastavil sis konkretni cil, kolik chces shodit kg? Tabulky spocitaji denni kaloricky deficit na zaklade toho, aby tento deficit spravne vychazel k tvemu prijmu a vydeji. Zkousel sis zmenit nastaveni pausalniho vydeje na 0 nebo sedavy? Mozna spatne scita ten pausalni s tvym realnym z garminu. Sedi nastavena hodnota bazalniho metabolismu v KT s Garminem? Tady me napada, nemel bys nastavit u pausalniho vydeje hodnotu blizkou k realnemu z hodinek? Protoze hodnotu "2125" tam podle me mas zobrazenou (vypoctenou, predikovanou) uz na zacatku dne. Nemeni se v case, nereflektuje tvuj aktualni energ. vydej z hodinek v prubehu dne. Ber to prosim jen jako zamysleni cloveka, ktery pouzival neplacenou verzi KT a to po kratkou dobu.
Ivan Lelák Odesláno 20. března Nahlásit Odesláno 20. března Před hodinou, Koprisalov napsal: Jednoduše vypni aktivity. Nastav jen denní příjem kcal a toho se drž. Ještě doplním - zaškrtnuté sdílení aktivit + resp. zaškrtnuté "Zohlednění aktivit" v nastavení cílů v KT znamená, že Garmin pošle do KT kalorie ze zapnutých aktivit, třeba běh, kolo atd. a ty se zohlední v "povoleném" vyšším příjmu kcal. Já ale v poslední době žádné aktivity nemám a ani žádné ručně do KT nezadávám, takže tím to nebude, pokud tomu rozumím dobře. Sdílejí se mi ale aktivní kalorie, ty souhlasí v Connect i v KT a nevadí mi to - když makám na zahradě nebo jdu ven se psem, tak toho přece spálím víc než při sezení na gauči, tak ať to Kalorické tabulky ví a zohlední. Rozdíl ve vydaných kcal v Connect a v KT vidím opravdu spíš v trochu jiném výpočtu bazální spotřeby (BMR), kterou mám v Connect cca 1990 kcal, ale v KT 1640 kcal. Ta se z Connect nesdílí. Druhý důvod rozdílu je ten nastavený "lehce aktivní" denní režim, který mi prostě paušálně přihodí 614 kcal. V KT mám Kalorický cíl nastaven na výchozí hodnotu, která znamená, že se doporučený příjem bude měnit podle toho, kolik kcal vydávám. Když místo toho zadám konkrétní kalorický cíl, bude furt stejný, ať se ten den flákám nebo řežu celý den dříví. To je sice jednoduché řešení, ale jak jsem psal, nereaguje na konkrétní výdej energie a pak je zbytečná synchronizace s Garmin Connect.
Koprisalov Odesláno 20. března Nahlásit Odesláno 20. března Před hodinou, Ivan Lelák napsal: To samozřejmě můžu, ale k čemu by pak bylo propojení s Garminem? V tvém případě jen k dojídání kalorií ,které už tam máš nastavené v KT jako "lehce aktivní". V těch 600 kcal už je započítan nějaký tvůj průměrný týdenní výdej energie a garmin ti tam hází ještě výdej , který ti ukážou hodinky. Proto se aktivita vypíná. 1 1
Ivan Lelák Odesláno 20. března Nahlásit Odesláno 20. března před 14 minutami, abraka111 napsal: ad Dotaz č. 1 zní, jak došly KT k tomu, že jsem včera mohl sníst 2125 kcal, když spočítaly výdej 2500 kcal? Nemam zkusenosti s Garminem, jen trochu s kalorickymi tabulkami. Ta hodnota 2125, nesouvisi s nastavenou hodnotou tve cilove hmotnosti? Nenastavil sis konkretni cil, kolik chces shodit kg? Tabulky spocitaji denni kaloricky deficit na zaklade toho, aby tento deficit spravne vychazel k tvemu prijmu a vydeji. Zkousel sis zmenit nastaveni pausalniho vydeje na 0 nebo sedavy? Mozna spatne scita ten pausalni s tvym realnym z garminu. Sedi nastavena hodnota bazalniho metabolismu v KT s Garminem? Tady me napada, nemel bys nastavit u pausalniho vydeje hodnotu blizkou k realnemu z hodinek? Protoze hodnotu "2125" tam podle me mas zobrazenou (vypoctenou, predikovanou) uz na zacatku dne. Nemeni se v case, nereflektuje tvuj aktualni energ. vydej z hodinek v prubehu dne. Ber to prosim jen jako zamysleni cloveka, ktery pouzival neplacenou verzi KT a to po kratkou dobu. Díky za tipy. Ano, cílovou hmotnost jsem si nastavil a máš nejspíš pravdu, KT s tím mohou počítat a upravovat mi doporučený denní příjem kcal. Paušální výdej jsem ještě změnit nezkusil, ale chystám se na to, spíš z experimentálních důvodů. Jak píšu výš, bazální výdej v KT a Garmin nesouhlasí, jeho výpočet je nejspíš trochu rozdílný. Pozor, hodnota "2125" není stejná, to číslo je koncový včerejší údaj. Ráno se nastaví na nějakou paušální startovací hodnotu (to jsem zatím nezkoumal) ale pak se mění, třeba teď je 1978 kcal ale večer bude jistě vyšší a třeba minulou sobotu, když jsem podle Garminu spotřeboval přes 3500 kcal, končil den s touto hodnotou cca 3200 kcal.
Ivan Lelák Odesláno 20. března Nahlásit Odesláno 20. března před 10 minutami, Koprisalov napsal: V tvém případě jen k dojídání kalorií ,které už tam máš nastavené v KT jako "lehce aktivní". V těch 600 kcal už je započítan nějaký tvůj průměrný týdenní výdej energie a garmin ti tam hází ještě výdej , který ti ukážou hodinky. Proto se aktivita vypíná. Možná Ti nerozumím správně, to bych měl jíst 600 kcal denně? To bych umřel hlady, když jich reálně spotřebuju 2300-2500. Jak jsem psal výš, aktivity se do KT dostávají dvěma způsoby - buď je v KT zadám ručně nebo se stahují z Garminu. Ani jedno v mém případě není aktuální, v Garminu žádné aktivity nemám a do KT žádné ručně nezadávám.
Koprisalov Odesláno 20. března Nahlásit Odesláno 20. března před 6 minutami, Ivan Lelák napsal: Možná Ti nerozumím správně, to bych měl jíst 600 kcal denně? To bych umřel hlady, když jich reálně spotřebuju 2300-2500. Jak jsem psal výš, aktivity se do KT dostávají dvěma způsoby - buď je v KT zadám ručně nebo se stahují z Garminu. Ani jedno v mém případě není aktuální, v Garminu žádné aktivity nemám a do KT žádné ručně nezadávám. 600 kcal je aktivita + samozřejmě tvůj bazál.
Koprisalov Odesláno 20. března Nahlásit Odesláno 20. března Dotaz č. 1 zní, jak došly KT k tomu, že jsem včera mohl sníst 2125 kcal, když spočítaly výdej 2500 kcal? To bude asi tim , že chceš shodit 9 kg tak ti vypočetli 475 kcal deficit na hubnutí. Popravdě, na mě uz je to až moc do hloubky... a nikdy jsem nad tím takhle nedumal
Koprisalov Odesláno 20. března Nahlásit Odesláno 20. března před 29 minutami, Koprisalov napsal: Dotaz č. 1 zní, jak došly KT k tomu, že jsem včera mohl sníst 2125 kcal, když spočítaly výdej 2500 kcal? To bude asi tim , že chceš shodit 9 kg tak ti vypočetli 475 kcal deficit na hubnutí. Popravdě, na mě uz je to až moc do hloubky... a nikdy jsem nad tím takhle nedumal Oprava 375 Ještě k těm 614 kcal, aby jsme si rozuměli. Tam je právě započtena veškerá aktivita v průměru, kdy"jeden den rubeš dřevo a další den jen ležíš" aktivita bude pořád 614 kcal, když k tomu nebude přidávat garmin svoje kcal.
jschmid Odesláno 20. března Nahlásit Odesláno 20. března (upraveno) před 6 hodinami, Ivan Lelák napsal: Vážení hubnoucí kolegové. O Kalorických tabulkách se tu píše hodně a já docela zírám, kolik lidí v mém okolí je používá také, skoro to už vypadá jako nějaký fenomén. Chtěl bych se ale vrátit k propojení KT s hodinkami Garmin, resp. aplikací Garmin Connect - používáte to někdo? Jak máte nastaveno, co vše se mezi oběma aplikacemi sdílí, jak máte nastaveny KT a jaké jsou z tohoto propojení vaše zkušenosti? Proč se ptám? Jak vidíte z obrázku, s Grmin Connect synchronizuji aktivity, kroky, hmotnost a tělesné údaje. V KT mám v kolonce "Paušální výdej" nastaveno "Lehce aktivní" a také zohledňování aktivit (které si KT berou od Garmin Connect). Hmotnost se synchronizuje přesně, kroky také (např. včera 6907 kroků). Ale jak je vidět z obrázku, KT včera spočítaly za kroky 248 kcal, k tomu přihodily 614 kcal za nastavený "lehce aktivní" denní režim a 1638 kcal za bazální metabolismus. Dohromady je to rovných 2500 kcal, nicméně v horním kroužku je uvedeno, že jsem včera snědl 1456 kcal z možných 2125 kcal. Dotaz č. 1 zní, jak došly KT k tomu, že jsem včera mohl sníst 2125 kcal, když spočítaly výdej 2500 kcal? Dotaz č. 2 je, že podle Garmin Connect jsem včera spotřeboval 2245 kcal, což nesouhlasí s ničím v KT, i když si umím představit, že algoritmus výpočtu spotřebované energie je v KT a Garmin Connect rozdílný a když mám v KT nastaven "lehce aktivní" denní režim, za který mi KT počítají při této mé hmotnosti vždy 614 kcal, je to nějaký typický model denních aktivit a nikoliv přesná skutečnost. Používáte propojení Garmin a KT, jaké máte nastavení a máte víc než já jasno v tom fungování a výpočtech? Přivítal bych v tomhle školeníčko.. Možná jsem byl trochu chaotický, za což se omlouvám a předem díky za reakce. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ahoj, mám sice Apple watch, ale bude to stejné. Já mám nastaveno tak, že mám paušální výdej vypnut, tzn. celkový výdej je součet bazálního metabolismu a aktivních kcal z hodinek. Funguje a vyhovuje mi to takto dobře. Myslím, že když máš nastaven paušální výdej a k tomu ještě aktivitu z Garminu, tak ti KT ukazují větší výdej, než je ve skutečnosti. Těch 2125 kcal k příjmu máš proto, že KT odečetly 15 procent (defaultně nastavený kalorický deficit pro hubnutí) z celkového výdeje 2500 kcal . Upraveno 20. března uživatelem jschmid 2
Kotlick Odesláno 20. března Nahlásit Odesláno 20. března V 25. 2. 2026 v 14:39, Kotlick napsal: Jak jsem psal výše, je to fakt super na to zjistit co člověk vlastně jí (co ty jídla obsahují). Po nějakém čase jsem to přestal používat, protože už jsem věděl co můžu jíst a co ne. Letos už jedu KETO dietu bez kalorických tabulek, jen si občas ověřím některé potraviny přes AI. Někdo tu psal o ovesných vločkách, já letos poprvé používám na snídaně chia semínka, zejména kvůli vlákniny. Je to pecka. Přes noc namočím do mlíka v lednici. Ráno rozmíchám se Skyrem, borůvkama, čekankovým sirupem. Naprostá pecka co zasytí do oběda. Vlákniny hafo.. Budu ještě přidávat mleté lněné semínko. Má to oboje dost dalších látek... Předtím jsem používal na vlákninu Psyllium, ale to mě nebavilo jíst. Tak upravuju svůj hack na snídaně. Chia semínka namočené v mlíce přes noc, mleté lněné semínko, nealkalizované kakao, trochu čekankového sirupu a skyr. Pokud máte někdo tip na něco podobného Keto/low carb tak sem stím. Chci zůstat u snídaní i po tom co zhubnu, protože mi to sedí a chutná. Moje snídaně posledních 25 let byly velké cappuccino a 2-3 cíga. Nealkalizované kakao je pro mě objev roku. Mnohem chutnější než klasické holandské kakao nebo podobné čisté kakao co jsem doposud ochutnal. Mi ty holandské nechutnají. Nealkalizované je víc jako čokoláda. Jedu Keto dietu. Od nového roku 105 98 kg. Chci se odstat na 95. Moc se nehýbu, ale už je pěkně tak začnou venkovní práce a bude to zase cajk. Víkendy občas šidím a hřeším jídlo a víno, jinak si vařím vše sám. Krabičky a koktejly nedávám, mám po tom hlad a mlsnou. Jak stárnu, tak zlomit hranici 99 kg mi trvalo dýl než obvykle.
Ivan Lelák Odesláno 23. března Nahlásit Odesláno 23. března V 20. 3. 2026 v 15:06, Koprisalov napsal: Dotaz č. 1 zní, jak došly KT k tomu, že jsem včera mohl sníst 2125 kcal, když spočítaly výdej 2500 kcal? To bude asi tim , že chceš shodit 9 kg tak ti vypočetli 475 kcal deficit na hubnutí. Popravdě, na mě uz je to až moc do hloubky... a nikdy jsem nad tím takhle nedumal Jj, taky si myslím. Já se naopak snažím to rozklíčovat do hloubky, rád vím jak věci fungují.. V 20. 3. 2026 v 16:45, jschmid napsal: Ahoj, mám sice Apple watch, ale bude to stejné. Já mám nastaveno tak, že mám paušální výdej vypnut, tzn. celkový výdej je součet bazálního metabolismu a aktivních kcal z hodinek. Funguje a vyhovuje mi to takto dobře. Myslím, že když máš nastaven paušální výdej a k tomu ještě aktivitu z Garminu, tak ti KT ukazují větší výdej, než je ve skutečnosti. Těch 2125 kcal k příjmu máš proto, že KT odečetly 15 procent (defaultně nastavený kalorický deficit pro hubnutí) z celkového výdeje 2500 kcal . Zkoumal jsem to trochu o víkendu a když porovnám všechny vydané kcal za den (info z Garmin Connect) a kcal, které mi dávají KT jako doporučené ke snězení, tak KT opravdu navrhují přijmout o něco méně kcal než je vydaná skutečnost. Když jsem ale porovnával asi 10 již ukončených dnů zpátky, není to paušálních 15%, ale méně, něco mezi 5 a 10%, každý den se to liší a na tohle rozklíčování už fakt nemám. KT to ráno nějak spočítají, nejspíš berou za základ můj standardní bazální výdej a v průběhu dne to upřesňují podle aktivního výdeje. Můj standardní bazální výdej je cca 2000 kcal, KT mi ráno navrhovaly přijmout během dneška 1902 kcal, ale teď už mám i 74 aktivních kcal a KT mi navrhují přijmout 1965 kcal. A v průběhu dne to budou průběžně aktualizovat, což mi přijde prima. Někdo si to zjednodušuje, přijímá o něco méně než je jeho bazální výdej a víc to neřeší. Určitě to funguje taky. Mimochodem, já stejně nepřijímám ty doporučené kcal, můj denní příjem je v průměru 1400 kcal, takže je fuk, jak si kdo KT nastaví, určitě fungují všechny cesty, pokud je člověk dodržuje a vidí výsledky. Daleko větší problém pro mne je zvolit takovou skladbu potravin, aby byly všechny kroužky zelené. Na to jsou holt ty zpracované jídelníčky, za které si nechávají výživoví poradci zaplatit, já na tom pracuju metodou pokus-omyl a propracovávám se k tomu pomalu. 1
Koprisalov Odesláno 23. března Nahlásit Odesláno 23. března Můj standardní bazální výdej je cca 2000 kcal. Jestli sníš v průměru 1400 kcal denně, tak neujíš ani to co potřebuje tvoje tělo (bazál) ,aby správně fungovalo. Chápu to dobře doufám.
kuko Odesláno 23. března Nahlásit Odesláno 23. března Prerušovaný pôst 16/8.Bohaté raňajky o 9:00,slabý obed,normálna večera o 17:00,žiadny šport,len prechádzky denne min.10000 krokov.Za 2 mesiace z 93kg na 84.
vzduch Odesláno 24. března Nahlásit Odesláno 24. března před 9 hodinami, kuko napsal: Prerušovaný pôst 16/8.Bohaté raňajky o 9:00,slabý obed,normálna večera o 17:00,žiadny šport,len prechádzky denne min.10000 krokov.Za 2 mesiace z 93kg na 84. Jen blbý dotaz. Jak si na tom s pitným režimem? Piješ alkohol?
marty87 Odesláno 24. března Nahlásit Odesláno 24. března před 10 hodinami, kuko napsal: Prerušovaný pôst 16/8.Bohaté raňajky o 9:00,slabý obed,normálna večera o 17:00,žiadny šport,len prechádzky denne min.10000 krokov.Za 2 mesiace z 93kg na 84. Jak dlouho to plánuješ držet?
kuko Odesláno 24. března Nahlásit Odesláno 24. března Žiadny alkohol,pivo mi nechutí,a v konečnom dôsledku ani nemám dôvod prečo by som pil.24 rokov bez nikotínu.Pitný režim je čistá voda bez bubliniek,pred raňajkami 3x3dcl,cez deň podľa potreby,po večeri veľmi striedmo.Robím to od septembra,celkom v pohode a uvidím čo ďalej.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se