Přejít na obsah

Kila dolů

Doporučené příspěvky

morepower: No tak je to jednoduchý, PO-PA se dost držím a opravdu se snažím jíst svědomitě (cukr nahradit ovocem, hovězí maso krůtím/kuřecím, více piju čistou vodu), úplně se snažím vypustit kolu, tu jsem měl hodně v oblibě.

Víkendy se ale s rozumem najím, žádné extra porce, ale na druhou stranu tak extrémně nehledím na to, co jím. Prostě jsem si to pojal tak, že víkendy jsou prostě volnější. V minulosti jsem dost sportoval, pak přišla náročnější práce a 9-13 hodin denně za volantem, tam se člověk moc nenají v klidu. Přišla kila navíc (žádný extrém, ale bylo to znát). Tak jsem zkoušel různé druhy a styly stravování, ale vždycky jsem narazil a přestal pro to, co mám rád. Tenhle aktuální vyúadá následovně - tedy přes týden omezení a zdravější, pravidelná strava a o víkendu si dávám pohov, přičemž si dám, na co přijde chuť - s rozumem. Tenhle styl mi vyhovuje nejvíc. Nicméně i o víkendu dávám spalovací pohyb na cca 30 - 50 minut (eliptical nebo plavání), takže to není pro mě bez kontroly. Tož tak :) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Panedge: Napsal jsem to hodně obecně, ale nepřežírám se (o víkendu). Nicméně, já nemám problém přiznat si, že bych nějakou dietu nevydržel moc dlouho, prostě mám rád dobré jídlo :D .

A propos, proč si myslíš, že všechnu práci/úsilí zhatím?

Odkaz ke komentáři

Včera sem si k večeři udělal salát s rukolou, avokádem a rajčatama a k tomu plátek chleba s troškou másla a dvouma plátkama šunky. Sežral sem to, chvilku koukal a pak sem sežral půl hermelína, zbytek šunky, tj.4 plátky, zbytek eidamu (10dkg), půl skleničky paštiky a k tomu zbytek chleba, cca 3 krajíce. Pivo a půl lahve vína. Měl sem pak pocit, že něco nevyšlo, jak sem chtěl.

Tak si postupně čtu vlákno a toto mě rozbilo. Bo vidím sebe včera večer... :-)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Jestli chcete o neco zdravejc jist, tak my ted ujizdime na smoothies a ted jsou nejaky OnaDnes 20% slevy u ETA, tak jsme koupili paradni mixer a uz se nam i mrazi jahodovo-jogurtova zmrzlina. Ale mozna pujde udelat i klobasovy smoothie, ha! ;-)

Na tom ujíždím poslední týden. Žena to heblo přinesla domů, koupil jsem 10 kilo ovoce a bzučím a kombinuju banány, ananas, kiwi, jahody, jabka, pomeranče, mátu, kokosové mléko, mandlové mléko....Zatím nejlepší banán + kiwi + kokosové mléko.

Odkaz ke komentáři

Na tom ujíždím poslední týden. Žena to heblo přinesla domů, koupil jsem 10 kilo ovoce a bzučím a kombinuju banány, ananas, kiwi, jahody, jabka, pomeranče, mátu, kokosové mléko, mandlové mléko....Zatím nejlepší banán + kiwi + kokosové mléko.

No jo ale Ovoce obsahuje hojně ovocného cukru fruktózy, který má v metabolismu úplně stejný efekt jako cukr řepný. Zvýšená hladina cukru vyprovokuje rychlý nástup produkce inzulinu. To způsobí, že nám i po svačině zůstane hlad a chuť na něco dobrého. Fruktóza, kterou nespálíme při výdeji energie hned, se ukládá jako zásobní energie ve formě tuku.

Zdroj: http://ona.idnes.cz/14-veci-po-kterych-se-tloustne-a-vy-jste-to-netusila-fwa-/krasa.aspx?c=A060516_150629_ona_krasa_jup

Odkaz ke komentáři

To je sice pravda, ale zase s sebou ovoce nese spoustu jiných látek jako minerálů, vlákniny a bůhvíčeho eště a ve finále ten obsah cukru není zas tak ohromnej, takže si dát jako banána nebo jabko po jídle nebo po trénínku není žádnej úlet. Skrytý problém se smoothie může být v tom, že sem schopnej do sebe dostat daleko větší množství, než v pevným stavu, páč to nemusím kousat a žvejkat. V klidu polknu půllitr a to může být dávka, kterou bych třeba jen tak nesněd. Banán váží tak do 150g a obsahuje 20% cukru (+/-), jabko váží tak do 200g a má 10% cukru. Takže když to polknu jde o 50g cukru se spoustou ostatních dobrejch věcí. Navíc, Když se ovoce dává jako poslední chod jídla, nedá se s ním přecpat.

Tatranka má asi 60% cukru (takže cca 30g na jednu tatranku) a kola snad 10% (nevím přesně). Takže když si dám tatranku a zapiju to skleničkou koly jsem na tom stejně, co se týká množství cukru, akorát už nic víc..

Odkaz ke komentáři

No jo ale Ovoce obsahuje hojně ovocného cukru fruktózy, který má v metabolismu úplně stejný efekt jako cukr řepný. Zvýšená hladina cukru vyprovokuje rychlý nástup produkce inzulinu. To způsobí, že nám i po svačině zůstane hlad a chuť na něco dobrého. Fruktóza, kterou nespálíme při výdeji energie hned, se ukládá jako zásobní energie ve formě tuku.

Zdroj: http://ona.idnes.cz/14-veci-po-kterych-se-tloustne-a-vy-jste-to-netusila-fwa-/krasa.aspx?c=A060516_150629_ona_krasa_jup

Při mé současné fyzické zátěži s tím nemám problém. Vypiju tak půl litru denně v dopoledních hodinách, což jsou dva banány a tři kiwi plus trocha vody nebo mandlového mléka...

Odkaz ke komentáři

dával jsem do ovoce (tuším jablko a pomeranč) řapíkatej celer a bylo to fajn

a s mátou jdou do kupy nejlíp jahody a limetka, jako základ dáš jablka

Upraveno uživatelem Moty
Odkaz ke komentáři

dával jsem do ovoce (tuším jablko a pomeranč) řapíkatej celer a bylo to fajn

a s mátou jdou do kupy nejlíp jahody a limetka, jako základ dáš jablka

Díky, to zkusím. Nějak jsem tomu propadl. Ráno rozmixované ovoce, v poledne normální oběd, večer salát. Svačinky jogurty, celozrné sušenky, ořechy. Hlady netrpím...Tak uvidíme za měsíc, jestli těch 5 kilo co jsem nabral od vánoc rozpustím. Jezdím 60 km týdně na kole, plavu 10 km týdně. Jinak se moc nehýbu. Ale to by mělo stačit. Přinejhorším přidám běh, ale už tak se mi nedostává času...

Odkaz ke komentáři

Díky, to zkusím. Nějak jsem tomu propadl. Ráno rozmixované ovoce, v poledne normální oběd, večer salát. Svačinky jogurty, celozrné sušenky, ořechy. Hlady netrpím...Tak uvidíme za měsíc, jestli těch 5 kilo co jsem nabral od vánoc rozpustím. Jezdím 60 km týdně na kole, plavu 10 km týdně. Jinak se moc nehýbu. Ale to by mělo stačit. Přinejhorším přidám běh, ale už tak se mi nedostává času...

Ty jo, stimhle schedulem bys těch celozrnných sušenek musel sežrat nna kila, aby se nic nestalo..

Pokud máš tolik pohybu, možná bys mohl jist i o něco víc, jinak bych se bál zbytečné ztráty svaloviny..

Nebo je večerní salát bramborovej&schnitzl?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...