Přejít na obsah

Kila dolů

Doporučené příspěvky

Jillian Michaels má teď promo akci na svůj online program - lze ho vyzkoušet na 4 týdny zdarma. Tak jsem se zkusmo zaregistroval a ta aplikace vypadá poměrně dobře a dost vymakaně. Pokud někdo potřebuje "dozor" nebo přesné rozpisy co jíst a co dělat, určitě to stojí za vyzkoušení.

Dobré je, že když si člověk vybere z nabízených jídel, může si rovnou i vytisknout nákupní seznam, lze si tam ale zadávat i jídla vlastní. Stejně tak fyzické aktivity.

Osobně se mi to docela dost líbí, ještě se tím prohrabu a kdyžtak napíšu zkušenosti po těch čtyřech týdnech používání.

Jediné, co mne trochu překáží je nutnost sledovat váhu a váhové úbytky, u mne mnohem lépe funguje čísla úplně vypustit a vůbec se jimi nezabývat, hledět jen na ten samotný proces uzdravování se a postupného vylepšování kvality života.

No nic, však uvidíme :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Altruista: bohužel topíme plynem. Složit haldu koksu by jistě udělalo dobrou službu a kalorií by se spálilo mraky, jenže co pak s tím. Leda tu haldu jeden den házet dovnitř a druhý den zas ven, což mi přijde trochu krkolomné řešení. Ale moc děkuji za radu a zájem...

Jinak ohledně programu, o kterém jsem se zmiňoval v minulém příspěvku, musím říci, že pro mne je to v podstatě optimální řešení. Používám ho v kombinaci s kaloricketabulky.cz (protože jejich systém je vyladěný na US potraviny a míry a váhy a pro ČR je jeho používání trochu nepohodlné), nicméně systém nabízí opravdu velmi solidní služby v oblasti návrhu jídelníčku, možnosti si rovnou vytisknout nákupní seznam, sledování poměru živin, je toho spousta. Navíc receptury jsou poměrně hodně jednoduché a zvládne je uvařit každý, strava velmi, velmi pestrá a komplexní. Osobně to dělám tak, že si vytisknu vždy nákupní seznam jen na jeden den a každý den mne to přinutí dojít na nákup, což je tady hodinová procházka do kopce a z kopce, takže tím řeším i nutnost každodenního pohybu.

Co hodnotím úplně nejvýš je, že systém není nastaven primárně na čísla, na rychlé hubnutí atp. Nastavení je udělané spíš na změnu životosprávy a stravovacích návyků, tedy v podstatě to ani není dieta, ale spíš průvodce správnými rozhodnutími. Osobně mi to docela dost vyhovuje, tak pokud má někdo stejné trable jako já, třeba mu to také pomůže.

Odkaz ke komentáři

Me funguje - maso, ryby, zelenina, ovoce. Pecivo a mouku jsem omezil tak o 99 procent temer na nulu, mleko jen do kafe, sem tam nejaky syr v rozumnym mnozstvi, 3-4 joghurty tydne, sladky - denne 7g cukru do ranni kavy - jinak nic, kdyz mam chut na sladky jim tycinky z proteinovky nebo piju proteinovy piticka, jim tak 5-6x denne. Alkohol se mi nedari vypustit uplne, tak 2 lahve vina tydne padnou.

Za mesic jsem ze 105,7 na 99,7 tj 6 kg, v pase kalhoty 39 na 36 - mam z toho radost a pocitove ted jim 2x tolik nez driv, pocit hladu neznam ... Ted jeste vydrzet!

Odkaz ke komentáři

Me funguje - maso, ryby, zelenina, ovoce. Pecivo a mouku jsem omezil tak o 99 procent temer na nulu, mleko jen do kafe, sem tam nejaky syr v rozumnym mnozstvi, 3-4 joghurty tydne, sladky - denne 7g cukru do ranni kavy - jinak nic, kdyz mam chut na sladky jim tycinky z proteinovky nebo piju proteinovy piticka, jim tak 5-6x denne. Alkohol se mi nedari vypustit uplne, tak 2 lahve vina tydne padnou.

Za mesic jsem ze 105,7 na 99,7 tj 6 kg, v pase kalhoty 39 na 36 - mam z toho radost a pocitove ted jim 2x tolik nez driv, pocit hladu neznam ... Ted jeste vydrzet!

To nezní tak hrozně, já už týden vypouštím pečivo a hledám, na jaký model stravování najet. Výchozí váha 116 kg, teď mám 114,5, ale to je hlavne proto ze jsem přestal jíst po 20:00 (chodím spát nejdřív o půlnoci).. Maso vč. rybího máš denně?

Odkaz ke komentáři

Já to řeším malinko jinak. Snídaně vždy bílkovina (obvykle tvaroh s nějakou bylinkou) a celozrnné žitné knackebroty a 200 g nějakého ovoce, které startuje metabolismus (typicky borůvky). Oběd libové maso, hromada zeleniny (ať už salát nebo třeba dušená zelenina) a nějaký kvalitní sacharid (červená rýže, batát, celozrnné těstoviny, celozrnný žitný chléb či knackebrot), svačina jogurt s ovocem, večeře opět libové maso se zeleninou a malá porce sacharidu (viz oběd). Celkově mi to vychází tak, abych měl vždy 100% doporučeného denního příjmu bílkovin, cca 67-75% sacharidů a cca 67% tuků. To by mělo dát spolu s hodinou chůze denně rozdíl v příjmu a výdeji odpovídající dlouhodobému průměrnému hubnutí cca 1 kg týdně.

Pokud budete mít dostatečný příjem kvalitních sacharidů a tuků, je to (podle mého názoru a zkušeností) nejbezpečnější cesta jak znovu nepřibrat. V dietách založených na ketoze se skrývá riziko, že jakmile začnete sacharidy opět přijímat, tělo je začne okamžitě znovu ukládat do tuku, aby mělo co pálit. 

Prozatím jsem sundal 5 cm v pase za 3 týdny, ale hlavně to jídlo, když je dobře sestavené a spočítané, neskutečně dodává energii.

Odkaz ke komentáři

co mas ako prilohu teda ? len tu zeleninu ? Obmedzujes vsetko ? quinoia, bulgur, zemiaky, ryza, cestoviny, pecivo ? Ci davas si celozrnne veci ?

Brambory a ryzi stridme, bataty, zeleninu kolik chci, pecivo temer vubec, ke carpacciu jsem si vzal jeden toast, k rybimu tataraku dva, jinak nic. Lusteniny taky malo, dnes obed na grilu - cely lusky hrasku, paprika, lilek, cuketa, cibulka, maly rajcata

Jinak sacharidy clovek stejne nejaky ma v zelenine, lusteninach, ovoci

Testoviny ani celozrny, pecivo nemaji naopak prinos temer zadnej, jen samy negativa, vlakniny, mineralu a vitaminu je v zelenine az az

Odkaz ke komentáři

Bob123: Nizkosacharidové diety jsou hodně módní a skutečně v krátkém horizontu (měsíce, rok či dva) fungují, ale jakmile začnete jíst sacharidy znovu (a klidně jen ovoce, rýže, brambory), tak naberete váhu zpět. Také jsem to před pár lety zkoušel... Navíc tyto diety jsou zdravotně rizikové a rozhodně ne zdravé. Jakmile uvedete tělo do jakéhokoli stresu spojeného s dietou, tendence ke znovunabrání ztracené váhy se dramaticky zvyšuje.

Celozrnné těstoviny, celozrnný bulgur nebo červená rýže jsou úplně v pořádku, celozrnný žitný kváskový chléb v odpovídajícím množství také. Podle mne si lze mnohem větší škody způsobit nevyváženou stravou.

Každému ale vyhovuje něco jiného, tak přeji, ať zhubnutá kila už nikdy neuvidíte a ať se Vám vyhnou trable, které jsem s tou dietou měl já.

Odkaz ke komentáři

Já jsem od vánoc šel z 94 kg na 82,6.

-Začal jsem dělat v práci kde mám pravidelný oběd každý den - hodně pestré jídla a vůbec se v nich neomezuju (někdy kuřecí steak někdy svíčková se šesti).

-Přestal jsem jíst sladké a ovoce (ovoce má v sobě hrozně moc fruktozy).

-Začal jsem ke všemu jíst zeleninu a omezil jsem večeře.

-Když si dávám pizzu a podobné jídla tak jen půlku nebo bez přílohy. (se to nezdá ale půl pizzy na oběd fakt stačí)

-Alkohol jsem omezil na minimum.

Jinak těstoviny mají zase dobrej glykemickej index takže zasytí na déle než brambory. Jen je dobré je zvážit jelikož to člověk jednoduše přežene s porcí.

Odkaz ke komentáři

Tohle je fakt super..

V podstate jim nejak podobne posledni 3 mesice a vaha z 87kg na 75kg..

Posledni mesic si dopreju obcas i nejakou sladkost, pizza, hambaca a nijak se to neprojevuje.. :-)

Pecivo 0 - zelenina 100.. jasnej recept!

A nechlastat :-D

Odkaz ke komentáři

Pánové poraďte co k večeři tedy. 

V práci máme závodku kde si mo vybírat nemohu ale snažím se vyhýbat knedlíkům a smaženému. 

Snídaně většinou kaše z ovesných vloček s dvěma lžícema jogurtu + nějaké ovoce. přes den neajké ovoce, celozrná houska s nějakou šunkou, jogurt. 

K večeři většinou maso s lusky nebo špenátem. Vyjímečně těstoviny. 

Největší neřest vidím v kafi a sladkém k tomu. a to vždy večer. 

Odkaz ke komentáři

• po 5 týdnech...

tak nikdo žádný další progress? 

vážíte si někdo jídlo ? Já teď vyřadil pečivo - jedu týden o polystyrenu (rýžové chlebíčky)  :)

jinak jedu dle stobklub.cz a vše si zapisuji abych vědel kolik toho za den sním

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...