Přejít na obsah

Kila dolů

Doporučené příspěvky

Mám z Vás deprese. Myslím, že do tohohle vlákna by měli mít právo psát jenom přescenti. Modové by se o to měli postarat a provokativní příspěvky lidí co váží pod 90 kilo rovnou mazat :rifle:

Tak se pojďme bavit v BMI. :-)

Já se dostal pod 25. ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.. ja snad nepriberu a nepriberu.. pres vikend jsem sam sezral 1.6 kg steakovyho hoveziho, zapil sesti plechovkama budvaru.. a furt se nemuzu dostat pres 80... :)

nevím teda kdes došel na to, že z hovězího steaku přibereš, i když na množství toho měls dost, ale takhle dals jen pěkně zabrat ledvinám:-) (tím myslím hodně bílkovin, což mají ledviny velmi rády:-) ). Směle v tom pokračuj a taky pak možná budeš řešit mnohem horší věci, než že nemůžeš přibrat.

Upraveno uživatelem Marfael
Odkaz ke komentáři

nevím teda kdes došel na to, že z hovězího steaku přibereš, i když na množství toho měls dost, ale takhle dals jen pěkně zabrat ledvinám:-) (tím myslím hodně bílkovin, což mají ledviny velmi rády:-) ). Směle v tom pokračuj a taky pak možná budeš řešit mnohem horší věci, než že nemůžeš přibrat.

.. ja vim. jsem v obraze. ale dekuju..

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se do toho taky pustil, dnes jsem začal kliky, dřepy a uvidím co na to tělo :D

Jsem cca 13 přescent a cíl je být docent.

Fitko a dieta mi je cizí, ale na cestě je hrazda na terasu a loučím se se sladkým. 

Odkaz ke komentáři

Chcete zhubnout? Základem je překopat jídelníček. A to doslova. Jak si na to zvyknete, zpět už nechcete, tělo samo pozná, co ho ničí... Pak přidat pohyb, ale ten je až na druhém místě... a jen zlehka, ale dlouho... při krátké a intenzivní aktivitě se hlavně pálí cukry.. tuky při dlouhotrvající nízké intenzitě. Jinak 1 kg tuku má skoro trojnásobný objem oproti svalu, takže posilováním shodíte centimetry, ale ne kila. Všechno je to o hlavě, kolik pro svůj cíl hodláte "obětovat", co si "odřeknete". Samo to nejde, ale kde je vůle, je i cesta :)

Moje BMI je 20. Víceméně rok jsem neměl pečivo, knedlíky, sušenky. Ze sladkostí víceméně jen čokoládu, občas nutellu, z uzenin primárně sušenou šunku (nejradši mám jamón). Jinak jím všechno a v docela velkém množství. Miluju stejky, ryby, sushi... a víno.

Moje snídaně - směs pohankových a ovesných vloček, voda, bílý jogurt, med, rozinky, ořechy, ovoce nebo lesní plody (dohromady to má min 0,5 kg)

Dopolední svačina - většinou ovoce, ořechy

Oběd - polévka, hlavní chod, někdy dezert (vyhýbám se knedlíkům, těstovinám a smaženým jídlům)

Odpolední svačina - bílý jogurt, ovoce, ořechy, čokoláda..... někdy polévka a sladké

Večeře - jako oběd, podle toho, jestli jím venku nebo doma... doma většinou polévka, salát nebo rýže, uzený losos, sýr nebo sušená šunka, zelenina.. pak něco malého sladkého.

Druhá večeře - musím hodně jíst, jinak přes noc hubnu (to jako fakt) - podle toho, na co mám chuť - třeba sýr k vínu, olivy atd.

Přes den piju většinou čistou vodu, neslazené čaje. Pokud sportuju, tak vodu se šťávou či jinak slazenou, večer běžně dvě sklenky vína. Pokud je akce, tak lahev, více málo kdy. Pivo a tvrdý výjimečně. Ještě tak 2x espresso + čokoládu, to mám rád. Pokud mám těžší trénink, tak pak do sebe cpu větší množství ovoce i jídla.

Snažím se jíst dost ovoce a zeleniny, tak 2-3 týdně rybu, s příloh brambory, rýže, zelenina. Smažené si dávám výjimečně. Doma si často vařím na páře.

Týdně sportuju tak 8 hodin (2 hodiny v bazénu, 2,5 hodiny na kole, 2,5 hodiny běh, hodina nějaké to domácí posilování).

Upraveno uživatelem redd
Odkaz ke komentáři

Velmi omezenou. Zrcadlo je daleko lepší ukazatel než váha a BMI je založený na váze. U jednotlivce BMI imho nic zajímavýho neřekne, jako vypovídající bych ho bral až u velkejch skupin, který jdou zpracovat statisticky. A i tam by bylo daleko lepší procento tuku, pokud by se ho podařilo změřit.

Odkaz ke komentáři

Souhlas. Ale tady se asi bavíme o normální zdravé populaci běžných lidí, kteří chtějí mít váhu v normálu. Tam BMI docela funguje. Já jako hobík dost sportuju (vytrvalostní sporty), takže jsem už dost nízko. Profesionální sprinter, jezdec na bobech nebo kulturista bude úplně jinde.

Jinak souhlasím s tím, že dalším faktorem může být procento tuku, VO2max, kapacita plic, klidová tepová frekvence, laktát... a mnoho jiných :)

Upraveno uživatelem redd
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...