Přejít na obsah

Kila dolů

Doporučené příspěvky

Pokud zbytek tydne clovek udrzuje obstojne jidelnicek, pak jednou tydne prasici den asi neni problem. Doporucuje to jak T. Ferriss (4-hodinovy telo), tak v nejaky podobe i M. Sisson (Primal). Dokonce jsem zaslechl, ze to praktikujou i v programu "Amazing 12" a ladujou se burgerama a hranolkama :-) osobni zkusenost s A12 ale nemam. S prasenim jednou tydne ano a ze bych nehubnul, jak potrebuju, jsem nepozoroval.

Je to jednak kvuli psychice, striktni jidelnicek je pro normalni lidi dlouhodobe neudrzitelnej (stejne jako pocitani kalorii a maker), tak kvuli metabolismu, kterymu ten sok jednou za cas prospeje. Samozrejme se muzete dostat do takoveho stavu, ze jíte opravdu zdrave a po poziti neceho fakt svinskyho se vam udela blbe :-) priste si to holt nedate. Me se to obcas stane.

Jedinou vyjimkou, kdy bych se tomu vyhnul, je pokud se rozhodnete pro nejaky Whole30 a fakt potrebujete vycistit telo od sracek. Tam proste jeden dva mesice nebudete prasit (protoze byste mohli zacit znovu od nuly). Mozna je to "modni shit", ale alespon zjistite, jestli mate intoleranci na nejaky potraviny... vedlejsi efekt samozrejme hromada kil dole. Spis nez dieta to je zpusob stravovani.

Jinak jsme asi normalni lidi, takze 80 % uspechu je omezit rafinovanej cukr a lepek (nemusite se mnou souhlasit, ale vysledky to mit bude - ja jsem za cca. 10 mesicu ze 115 na 90 kg). Ze zacatku jsem omezil dost i hospodu... ted jdu tak jednou tydne a vynechavam tvrdej.

Co se tyce pohybu, jsem hrozne linej a nemam naladu delat nejaky debilni kardio - nekoho to muze bavit, to mu neberu, ale ja chtet zhubnout a ne ubehnout pulmaraton. Cvicim jen s kettlbell nebo vlastní vahou podle serialu na KB5 a/nebo ZeleznaKoule (3-4x tydne po asi 30 min.).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak se díváte na "praseni" jednou týdně kluci? :) Nebo přísně dodržujete životosprávu?

Tři roky zpět jsem se postupně dostal na 90 kg při výšce 174 cm, což už pro mne bylo nad limit (v dobách míru a souznění jsem nepřesáhl 80 kg). Největší problém byl v tom, že jsem nestíhal pravidelně jíst, hlavně pak obědy v jedné konkrétní restauraci byly neuvěřitelně veliké; a já jídlo nerad vracím... Změna byla nutná. Přes letní prázdniny jsem naběhl na onu pravidelnost, hlavně pak střídmost. Ráno o půl sedmé snídaně, kolem 10 hodiny něco drobného, v poledne menší oběd, kolem 16 hodiny opět něco drobného, večeře nejpozději do 19 hodiny. Přiznávám, že prvních 14 dní bylo celkem krutých, neboť přivyknout na režim "jíst do polosyta" chtělo čas (pro tělo, pro hlavu). Nicméně vydržel jsem, výsledky byly znát, zvykl jsem si. Během půl roku se váha postupně snížila a ustálila na cca 76 kg. Dnes, o dva a půl roku později, jsem pořád na +/- stejném čísle. Bez problémů si jednou týdně zahřeším.

Pro mne tedy byla/je ve stravování důležitá pravidelnost, střídmost, přestal jsem zbytečně sladit co není nutné (čaj, slabší káva; do silnější si cukřík dám, neodpustím si jednu až dvě tabulky čokolády týdně, občas zvládnu i Nutellu), bílé pečivo jím minimálně, jinak sním v podstatě všechno možné. Sportovní činnosti mě míjí, pouze ráno si lehce zacvičím (kliky, sklapovačky, činky), téměř každý den absolvuji cca 25 minut svižné chůze do práce a zpět (a když není pracovní den, zajdu si extra na nákup).

Odkaz ke komentáři

Dekuju za zajímavé postřehy kluci.

U mě je největší problém pandero. Jinak nejsem moc obtekly :)

Pečivo a rohliky jsem skoro omezil a dám si to výjimečně. Vetsi pruser je lahev vína navecer jednou tydne s mamkou mých dětí :) a to že mi chutna.

Odkaz ke komentáři

laskajefajn: já si myslím, respektive má zkušenost je, že v tomto případě jde o něco jiného. Pokud si člověk srovná v hlavě proč chce žít zdravě, pokud si zafixuje pohled na sebe samého díky kterému se naučí mít se rád, pak žádné "prasení" vlastně nepřipadá v úvahu. Proč bych jedl něco, čím bych si ubližoval? To nedává žádný smysl, ať je člověk tlustý nebo hubený. Já jsem se naučil hledat alternativy, kterými si neubližuji a se kterými se vejdu do spočítaného kalorického příjmu. A nejde o všelijaké hyper super moderní raw, vegan, paleo nevím co podivnosti. Jen prostě když mám na něco chuť, najdu si takovou variantu, která mi neublíží a kaloricky sedí do mého příjmu. Tělo pak nemá pocit, že je nějak omezované, že mu něco chybí nebo že se něco děje a nemá také tendence panikařit a ukládat.

Psát si veškeré jídlo a aktivity doporučuji, strašně to pomáhá, aby si člověk neodpouštěl drobnosti, které v konečném důsledku mohou dokupy udělat problémy. Já třeba nejím nic, na čem není přesně uvedeno složení živin a kalorická hodnota. Proč bych měl jíst něco, co nevím, co je? A když se člověk trochu snaží, má dneska spoustu alternativ, ze kterých si lze vybrat a kvalitně, zdravě a skvěle se najíst... 

Odkaz ke komentáři

Zdenku:dekuju za peknou reakci. Ano. Mas naprostou pravdu. souhlas.

Jinak na vino pozor(v rozumne mire samozr.ze neni problem. Ono se to nezda ale ten cukr je zabijak.

Piju sušší vína a nestydím se v rámci hubnutí za střik. Od ledna mám cca osm kilo dole- a sklenku dvě piju každý večer.

Odkaz ke komentáři

Kdyz jsem drzel 4hodinovy rezim, tak jsem jedl, na co jsem mel zrovna chut. Jak telo casem najelo na pravidelny rezim, postupne me presly i chute na nejaky extra prasarny (rozumej ty stravovaci :-)).

Zhubl jsem tehda z 90kg na 80kg celkem poklidne a vystacil jsem si s litanim po stavbach a chuzi v maximalni mozne mire. Sportovnich aktivit nebylo treba.

Upraveno uživatelem honza71
Odkaz ke komentáři

tak jsem dneska vytahl brusle.... jako kazdy rok jsem hodil mrchu jak svina... nejaka rodinka se tesne prede mnou slozila na jednu kupu tak nebylo zbyti...a ve finale jsem zjistil ze jsem nejak asi u toho drzkokotoulu ztratil klice a elektronicke cigaro.....chjo ale prvnich letosnich 10 km je doma ... holt nekdy ty kila boli :-)

Odkaz ke komentáři

Pořídil jsem si účet na webu kalorické tabulky, více než měsíc držím výdej o 2000 kj níže než příjem, každou, den minimálně 6 km se psem. Výsledek? Přibral jsem skoro kilo a zápěstí mi zhublo o 1 cm, takže mi hodinky plandají. Se na to vys...

Odkaz ke komentáři

Pořídil jsem si účet na webu kalorické tabulky, více než měsíc držím výdej o 2000 kj níže než příjem, každou, den minimálně 6 km se psem. Výsledek? Přibral jsem skoro kilo a zápěstí mi zhublo o 1 cm, takže mi hodinky plandají. Se na to vys...

Nejvyšší čas začít sbírat vintážní Seika, mají krátké tahy..

Odkaz ke komentáři

Kde udělali soudruzi z NDR chybu? :-)

Podle mě je tam už chyba počítat výdej. To je nespočitatelné. Počítej jen příjem.

Další hloupost je to tak moc "podseknout". Co jsem se tak ptal, je optimum pro hubnutí 22 kcal/kg váhy den.

Další věc je pak ten výdej - prostě se hýbat co to dá.

Co se týče stravy, není také kalorie jako kalorie, např. dort vs. celozrnné pečivo, ale to bylo na dlouhé psaní.

Odkaz ke komentáři

Este vydrz aspon mesiac a uvidis. Moze to byt viac faktorov. Je mozne, ze si schudol tuk a pribral svalovu hmotu, alebo mas v tele viac vody. A isiel si do velkeho deficitu. Skus decificit okolo 1500kcal. Pokial to nebude ani po dalsom obdobi lepsie tak bud nadhodnocujes kaloricky vydaj alebo podhodnocujes prijem.

Odkaz ke komentáři

Nemluvím o kcal ale o kJ. Na webu kalorických tabulek se říká:

-------------------------------------------

Graf příjmu a výdeje energie v kJ

Tento graf znázorňuje zvlášť příjem a zvlášť výdej energie dle záznamů ve vašem jídelníčku (výdej je včetně bazálního metabolismu a nastaveného výdeje: sedavý).

• Pokud chcete udržovat vaši hmotnost, měly by být oba sloupce stejně vysoké.
  • Při hubnutí musí být váš příjem energie o 2 000 kJ nižší než výdej energie.

-------------------------------------------------

Výdej nepočítám, ten počítá aplikace sama buď na základě aktivit, které tam zadám. Při veškerém pohybu používám Endomondo a údaje z něj zadávám do kalorických tabulek. Hlídám množství tuků a sacharidů, abych byl v zelených hodnotách, což se ne vždy povede.

Odkaz ke komentáři

Musíš vydržet dýl. Já to tu už někde psal, ale já jsem zhubnul o 15 kilo za 3M tím, že jsem: začal běhat (na začátku jen od 50-100km za měsíc) a začal ignorovat přílohy k jídlům. Jako dodatek se maximálně vyhýbat pečivu a jídle po cca 19h. (když už, tak třeba pár plátků šunky a papriku).

Hlavně se začni hýbat, uvidíš, že se začneš cítit líp a kila půjdou dolů raky rychle - nastartuješ metabolismus, vybuduješ další svalovou spalovací hmotu a zvýší se výdej.

:-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...