prizak Odesláno 6. ledna Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna V 3. 12. 2024 v 19:23, Harwey napsal: To ti do Vianoc nevydrzi, ze?:) Asi dvacet piv tam ještě dnes mám
elloco Odesláno 31. ledna Nahlásit Odesláno 31. ledna Sice jsem to nejedl, ale není to chráněný název? https://www.delikatesy.online/uheracek?srsltid=AfmBOoqwuMKwjkfZzWx3AdyPE_hhy6yN9i-k8VAg_k3x3pJUo13Kt38y Jinak PICKa si krájím po cca 10 cm plátcích a za týden tu šišku sežeru. Ale zase si jí nekupuju tak často... Vyloženě dobrý pocit jsem zažil u doktora, který mi radil omezit uzeniny, avšak s vyjímkou PICKa, který pro svou plíseň poskytuje zdravotní benefity (takže mu slepě věřím, nač zpochybňovat slova odborníka )
milomac Odesláno 1. února Nahlásit Odesláno 1. února @elloco Název salámu "Uheráček" je jistě v pohodě, určitě tím žádný předpis EU ohledně značení potravin neporušili. Maďaři nejspíš mají oficiálně registrovanou značku PICK Szeged jako národní specialitu - original hungarian salami. A těch uheráčků se tu prodává povícero a už na pohled jsou trochu jiné než originál (ale nemusí být nutně špatné):
Josef01 Odesláno 1. února Nahlásit Odesláno 1. února Kupuju ty malé šišky, ale jen v případě, že je na pohmat měkká (tedy nejčerstvější), což zase tak často nebývá. Nikdy jsem nenašel náhradu tak chuťově dobrou. Samozřejmě je spousta dobrých salámu s podobnou konzistencí, ale jsou prostě jiné
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se