Přejít na obsah

Seiko Divers - fotky

Chumpus

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

přesně, navíc i ta přesnost mě docela překvapila. Sehnal jsem se na origo tahu + guma a dokoupil jsem pouze NATO. Už několik lidí se mě ptalo, co to je hezký budíky.

Jak málo stačí :)

Tak tak,tohle Seiko umi bravurne,uz se opakuju,ale neznam brand,kterej by ti za par korun nabidl takovej original,jako prave Seiko,at vintage,nebo soucasna produkce,verim,ze by si vybrala i moje babicka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přijde mi užitečný i den v týdnu. modely od "nižší střední" (sarb/sumo) a výše mají jen datum - je k tomu nějaký důvod kromě vyváženosti a čistotě ciferníku..?

Důvodem je 6r15, který Seiko s date prostě nedělá. Ale modifikovat to lze, viz odkaz http://www.thewatchsite.com/21-japanese-watch-discussion-forum/18759-spot-mod-seiko-sumo-project.html

Odkaz ke komentáři

Důvodem je 6r15, který Seiko s date prostě nedělá. Ale modifikovat to lze, viz odkaz http://www.thewatchsite.com/21-japanese-watch-discussion-forum/18759-spot-mod-seiko-sumo-project.html

To datum ohledně kalibru dovedu pochopit, ale proč Seiko na všech potápkách včetně vyšších modelů (Monster, Sumo, MM) používá na ciferníku jen potisků (Seiko, olemování datumového okénka atd.), když u většiny pětek je to zmáknutý v plastické, stříbrné podobě. Už jsem to tady psal, ale třeba u Monster mi přijde provedení ciferníku (bez ručiček a indexů) jako nejslabší část jinak dokonalých hodinek, prostě kus potištěného papíru. Možná mám špatně nastavený vkus, ale pokud je na ciferníku vedle indexů ještě pěkné plastické olemování datumového okénka včetně plastického nápisu výrobce, působí to na mne mnohem hodnotněji než jen nápis. Na potápkách to svůj důvod asi má, třeba kvůli přehlednosti nebo něčemu jinému a nebo se na to dívám špatně, tak rád přijmu nějaké vysvětlení.

Odkaz ke komentáři

To mi taky připadá jako rozumné vysvětlení, ale když půjdeme do důsledků, tak ohledně funkčnosti při potápění to asi není. Na profi potápění si takové hodinky asi nikdo nevezme a na kancldiving, kde je nejvíce majitelů těchto hodinek, by ty plastický indexy byly spíš přínosem. Je fakt, že u levnějších 200, jako jsou Orient Mako a Ray, to není problém. Fakt nevím.

Odkaz ke komentáři

no neviem, podla mna o dost horsie. na mna uz moc rozbite. stacia tam tie 4 fonty 

ozaj, prisli mi nove suma a hned idu na zarucny . podla vsetkeho blbo nasadene rucky, sekundovka drhne o minutovu a zastavuju. 

male sklamanie z mojej strany ):

Upraveno uživatelem marosb
Odkaz ke komentáři

Po Seikách už taky pokukuju, kandidátů je víc, Monstra mezi nimi, ale tyhle tím možná ještě hodně zamíchají. Otázka spíš zní kdy...

Já už Monstra mám, takže mě teď čekají SKX. Taky mi přijdou hodně povedené a za ty peníze... :) Jen doufám, že budou co nejdřív  :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

no neviem, podla mna o dost horsie. na mna uz moc rozbite. stacia tam tie 4 fonty 

ozaj, prisli mi nove suma a hned idu na zarucny . podla vsetkeho blbo nasadene rucky, sekundovka drhne o minutovu a zastavuju. 

male sklamanie z mojej strany ):

ked ta to potesi - mne sa suma nikdy nepacili..

kde si kupoval? to musi v ramci zaruky obchodnik zozrat aj shipping na svoje triko, to sa nemoze stat taketo nieco

Odkaz ke komentáři

To je otázka, na kterou asi nejde uspokojivě odpovědět... Můj názor je ten, že u diverů se Seiko drží maximální funkčnosti a proto se vyhýbá těm plastickým a lesklým fičurám, které jsou hůř čitelné.

podla mna je to presne preto

Tohle me taky napadlo,pokud jde o skutecny divery,jakykoli leskly elementy by mohly bejt rusivy,podobne jako u pilotek(ne radoby pilotek)nejsou k videni nejaky extra barevny kreace a kudrlinky,nema to tam co delat...

tak tak. vid napr. Glycine airman. Proste na tool hodinkach sa ma lesknut len to co sa ma lesknut - povedzme rucky alebo hodinove indexy naplnene lumibritom, ked uz to autor tak chce, treba to respektovat..

To mi taky připadá jako rozumné vysvětlení, ale když půjdeme do důsledků, tak ohledně funkčnosti při potápění to asi není. Na profi potápění si takové hodinky asi nikdo nevezme a na kancldiving, kde je nejvíce majitelů těchto hodinek, by ty plastický indexy byly spíš přínosem. Je fakt, že u levnějších 200, jako jsou Orient Mako a Ray, to není problém. Fakt nevím.

to ze si ich nevezme je druha vec, ale oni su vyrabane na to aby si ich vziat mohol. touto tvojou logikou by predsa nemuseli byt ani vodotesne - staci ze by tak vyzerali. Kto sa uz v kancelarii potapa, ze?

Orient Mako a Ray (predpokladam) nie su ISO certified diversky a ani sa o to nesnazia, tam je trochu toho lesku namieste, rozhodne to dava tym hodinkam plusove body u potencionalnych zakaznikov. Toto si kupuje ina skupina pacientov ako MM300 a spol.

Odkaz ke komentáři

ked ta to potesi - mne sa suma nikdy nepacili..

kde si kupoval? to musi v ramci zaruky obchodnik zozrat aj shipping na svoje triko, to sa nemoze stat taketo nieco

kupoval kamarat v kamennom obchode priamo v japonsku. skusim poslat do altra, uvidim co bude.

netvrdim , ze sa mi nepacia, mam ich uz druhy x a ani neviem preco som predaval (:, ale je tam par detailov, kt. by som si vedel predstavit aj inak

Odkaz ke komentáři

Instant  >  jasně já ty argumenty beru a současně přiznávám vlastní úchylku, ale mě se takové ty obyc datumky nelíbí. Radši dávám přednost indexu, který celý ciferník zesouměrňuje. Daleko lépe se smiřuji s datem na šestce, asi taky mimo většinové mínění. A nebo datum mezi 4. a 5. V dnešní době se vší technologií vidím datumku jako překonanou a nepotřebnou. Nebo je fajn, když je komplikace day date zapracována nějak autonomně do celkového designu, mezi to nepočítám výřez na trojce. Ale chápu že jsem v menšině.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...