Přejít na obsah

Seiko Divers - fotky

Chumpus

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Sakra ty jsou dobry, vypadaji na zanovni kousek, gratulace. Zrovna jsem minuly tyden na dovolene zase premyslel nad nejakym quartz kouskem, ktery pobezi na vterinu presne i kdyz je clovek zapomene na 3 dni v supliku. 

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tico1:

Pěkný. Chtěl jsem ti vynadat, žes prodal ty stříbrné s tím krásným ciferníkem, ale tohle je, myslím, důstojná quartz náhrada. 

To perpetual je jakože po 28. únoru ti tam hned skočí 1. březen, jo? To by mě zajímalo, jak to funguje. Musím někde nastudovat...

Dnes donesla pošťačka balíček až z dalekého Singapuru, takže já jdu s pepsinama NATO hned 3x. Pěkně se ta hadrová sbírka rozrůstá - ještě před měsícem jsem měl jen 2x20mm na monstra.

post-33141-0-47115100-1424362674_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

tico1:

Pěkný. Chtěl jsem ti vynadat, žes prodal ty stříbrné s tím krásným ciferníkem, ale tohle je, myslím, důstojná quartz náhrada. 

To perpetual je jakože po 28. únoru ti tam hned skočí 1. březen, jo? To by mě zajímalo, jak to funguje. Musím někde nastudovat...

Vďaka. Ja ani neviem, prečo som tie vintážky takmer nenosil... Inak večný kalendár je tam realizovaný pomocou malej pamäte, v ktorej sú uložené dáta typu počet rokov od posledného priestupného, číslo mesiaca, atď. Mechanizmus posunu dátumu je nezávislý (poháňa ho ultrazvukový motor). Pamäť by sa mala udržať aj po výmene baterky, ale je možnosť ju opäť "naprogramovať" cez skratovanie určitých kontaktov na strojčeku. Baterka má životnosť 7 rokov.

Strojček (8F35) je celkom zaujímavý:

Upraveno uživatelem tico1
Odkaz ke komentáři

tico1:

Dnes donesla pošťačka balíček až z dalekého Singapuru, takže já jdu s pepsinama NATO hned 3x. Pěkně se ta hadrová sbírka rozrůstá - ještě před měsícem jsem měl jen 2x20mm na monstra.

attachicon.gifIMG_8846.JPG

DC, +1

**

Odkaz ke komentáři

tico1:

Dnes donesla pošťačka balíček až z dalekého Singapuru, takže já jdu s pepsinama NATO hned 3x. Pěkně se ta hadrová sbírka rozrůstá - ještě před měsícem jsem měl jen 2x20mm na monstra.

IMG_8846.JPG

28ho o polnoci to takymto stylom prehadze na prveho marca, sekundovka dobehne stratu a dalej si hopsa akoby sa nechumelilo..
Upraveno uživatelem instant
Odkaz ke komentáři

28ho o polnoci to takymto stylom prehadze na prveho marca, sekundovka dobehne stratu a dalej si hopsa akoby sa nechumelilo..

Škoda, že nám v práci nejede youtube, budu to muset doma o víkendu všechno nastudovat :-)

DC, +1

**

Díky za koment, bohužel tomuto strojově čitelnému kódu nerozumím :)

Odkaz ke komentáři

.... ale je možnosť ju opäť "naprogramovať" cez skratovanie určitých kontaktov na strojčeku. Baterka má životnosť 7 rokov.

Já už to taky zkoumal co se stane až mi dojde baterka.

Pochopil jsem že to jde nastavit (naprogramovat) podle manualu, i ručně.

http://www.seikowatches.com/support/ib/pdf/SEIKO_8F35.pdf

Odkaz ke komentáři

Myslím si, že ručne (bez otvorenia hodiniek) sa dá len skontrolovať nastavenie kalendára. Všetko ostatné (ak je to nutné -- pamäť by mala prežiť aj výmenu baterky) sa dá len tak, ako je vo videu v mojom príspevku.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...