Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Poptávám kontakt na autoelektrikáře pro Volvo xc60 rok 2013…. Někde v okolí Plzně. Kdybyste někdo věděl.

díky moc !!! 

Odesláno (upraveno)

Pánové vypadá to, že se na jaře asi budu pracovně stěhovat na Prahu 6 Dejvice ke Kulaťáku a potřeboval bych poradit, kde tam nebo v okolí, bezplatně parkovat, případně domluvit nějaké dlouhodobé parkování za rozumenej peníz. Co sem koukal na nějaký placený garáže, tak okolo trojky, ale chtěl bych se dostat na třetinu a je mi jedno jestli venku nebo někde krytě. Neměl by někdo tip, případně fleka u firmy atd. Klasická pracovní doba (po-pa 8:00 - 18:00). Díky

Upraveno uživatelem lamizol
Odesláno

Budu ted podavat pripominky k navrhovanemu uzemnimu plánu u nas na chate. Otazka je, jakym kanalem to nejlip podat, aby obec netvrdila, ze to nedoslo (ta pripominka se jim libit nebude).

Datovku nemam a zrizovat nebudu. Slo by to ev. poslat datovkou kamaráda?

Osobne se tam asi nedostanu.

Zbyva posta, ale nevim, jestli by se to stihlo.

Poslední je klasicky e-mail, ale tam nevim, zda obec nepujde cestou tvrzeni, ze to nedoslo.

Druha věc, je potreba to opatrit nejakym zaručeným podpisem? El. podpis v soucasnosti nemam. Napada me leda to vytisknout, nechat na poste overit podpis a cele to oskenovat a poslat jako prilohu mailem (trochu magorina 😉

Odesláno

Datovkou kamaráda to nejde, to by bylo totéž, jako by to za tebe podával a podepisoval) on. Leda by chtěl ty připomínky podat taky, Vidím jedinou cestu - poslat to emailem, vyloženě napsat, že se jedná o podání ve věci té a té a obec by tě měla vyzvat abys tusím do týdne doplnil tohle podání nějak validně - buď elektronickým podpisem nebo normální písemností. To by ti mělo dát čas na poslání normální poštou. Nebo tam s tím někoho poslat. Jinak na písemné podání stačí normální neověřený podpis. Jen pozor aby to mělo všechny náležitosti, kdo to podává, co chce a tak. Ale zase, když něco bude chybět, měli by tě vyzvat k doplnění.

• Like 1
Odesláno

Dojdi si zřídit datovku. Vážně. Je to nejjednodušší. A bude se Ti to hodit i pro projednání těch připomínek, abys případně i Ty neprošvihl nějakou zprávu od obce. A ten oskenovaný podpis mailem, tos nemyslel vážně 🙂 

• Dát hlas 3
Odesláno

Případně pomocí advokáta. Ale bude to něco stát. Ale ideální je datová schránka. Nejen pro takovéto případy.

Odesláno

Chtít menit uzemní plan a nenajit si cas, zajet tam a nechat si na podatelne orazitkovat mnou podány navrh, je takové…

nejlepsi rada, která tu zazněla-je at to udělá právník, ale to zase stoji peníze:)

tak si tam udělej výlet a neres e-maily:)

za mne by úplně stejne fungoval i doporucenej dopis:)

• Dát hlas 1
Odesláno
před 10 hodinami, geometr napsal:

Dojdi si zřídit datovku. Vážně. Je to nejjednodušší. A bude se Ti to hodit i pro projednání těch připomínek, abys případně i Ty neprošvihl nějakou zprávu od obce. A ten oskenovaný podpis mailem, tos nemyslel vážně 🙂 

Proc ne? Takhle se uzavira rada smluv, treba zajezdy; vypovidal jsem takhle i pojisteni atd. Jako koser to neni, ale prijde mi to co do podpisu stejne jako papirove na podatelnu.

Nebo to muzu jeste vytisknout, nechat na poste udelat overeni podpisu, oskenovat a poslat. 

Datovku zrizovat nechci, za ma to vic negativ nez uzitku. Zbastlena nekomfortni statni sluzba, ktera je tu primarne na zasilani obsilek apod.

Odesláno
před 3 hodinami, vwtyp11 napsal:

Chtít menit uzemní plan a nenajit si cas, zajet tam a nechat si na podatelne orazitkovat mnou podány navrh, je takové…

nejlepsi rada, která tu zazněla-je at to udělá právník, ale to zase stoji peníze:)

tak si tam udělej výlet a neres e-maily:)

za mne by úplně stejne fungoval i doporucenej dopis:)

Stav je takovy, ze obec nas uz se*e tak, ze se asi 70 lidi dalo dohromady, vybralo se asi 100ķķč, jeden clovek (architekt) najal pravniky na tento druh prava, takze vecne podminky jsou odborne zpracovane. Kazdy je ale podavame za sebe.

• Dát hlas 1
Odesláno
před 12 minutami, odjinud napsal:

Proc ne? Takhle se uzavira rada smluv, treba zajezdy; vypovidal jsem takhle i pojisteni atd. Jako koser to neni, ale prijde mi to co do podpisu stejne jako papirove na podatelnu.

Nebo to muzu jeste vytisknout, nechat na poste udelat overeni podpisu, oskenovat a poslat. 

Datovku zrizovat nechci, za ma to vic negativ nez uzitku. Zbastlena nekomfortni statni sluzba, ktera je tu primarne na zasilani obsilek apod.

Nějak jsem tady na fóru z kontextu nabyl domněnky, že jsi státní úředník, pokud ne, omlouvám se. Je rozdíl mezi nějakými komerčními subjekty typu pojišťovny, cestovky... a orgány veřejné moci. Pokud jde opravdu o podání připomínky k územnímu plánu, pak pro její podání platí správní řád + nějaké další náležitosti stanovené stavebním zákonem. Předpokládám tedy, že jsi ve stavu, kdy došlo k veřejnému projednání územního plánu a běží 15 denní lhůta (což opravdu není mnoho) pro písemné uplatnění připomínek. Takže způsoby doručení připomínky bych viděl v podstatě tyto:
Datovou schránkou (sice ji nechceš, ale je to nejjednodušší a nejrychlejší, dodání je okamžikem dodání do schránky orgánu veřejné moci),
zaslání doporučenou poštou s dodejkou (službou České pošty "Doporučené psaní prioritní" s dodejkou, variantu "ekonomické" vřele nedoporučuji, jde dle mých zkušeností někdy i více než týden),
emailem do elektronické podatelny obecního úřadu (elektronicky podepsaný e-mail s náležitostmi podání dle správního řádu a stavebního zákona, nebo elektronický dokument, nejlépe formátu PDF/A, podepsaný uznávaným elektronickým podpisem),
osobní doručení do podatelny,
a pak ještě existuje forma ne písemná, a to ústně na místě do protokolu.
Jestli tak učiníš sám nebo k tomu zplnomocníš jinou osobu, je pak na Tobě.
Osobně bych si dal pozor na to, aby připomínka měla všechny obecné náležitosti podle správního řádu a stavebního zákona. Pokud si nejseš jist, že to zvládneš sám, pak se můžeš obrátit na právníka (což jste tedy učinili, jaks psal - tak proč vám draze zaplacený právník neřekl, jak podat připomínky nebo není vámi rovnou zplnomocněn?), jak tu někteří navrhují.

• Dát hlas 1
Odesláno
Před hodinou, odjinud napsal:

Pochop, že oskenovaný dokument je furt jen obrázek bez validního podpisu, to už je fuk, jestli je ten podpis na tom obrázku doplněny obrázkem ověřovací doložky nebo ne. 

• Dát hlas 2
Odesláno

Dekuji, panove. Pokud to tedy shrnu, tak bez datovky (kterou opravdu nechci), zbyva tedy posta (tam tedy staci prosty podpis?), osobne podatelna (to asi nevyjde, protoze jsem ted o berlich; slo by, ze bych to poslal mailem znamemu v te obci, ten by to vytiskl a podal? Nemelo by to podpis... nebo bych musel prekecat pritelkyni, aby tam zajela busem) nebo e-mail (akorat nemam ted el. podpis, pracovni mi ted nezridi  - nedostanu se tam a na dalku to neumi; lze nejak zridit z domova?)

Zatim je tedy plan posta a soubezne e-mailem, kdyby posta nestihala. Pocitam, ze lhuta je u tohoto dana dorucenim, nikoliv podáním.

Odesláno (upraveno)

Vypracovavani pripominek je stale jeste v behu, takze posta zrejme padá (termín je 20.1.), ale zjistil jsem, ze se da dokument elektronicky podepsat online na zaklade bankovni identity, takze pujdu asi touto cestou a poslu to mailem. 

Akorat to neumi tituly, jen to tam dá jmeno a prijmeni + datum, ale pocitam, ze to neni zasadni pravni vada. (Podpisovna.cz)

Jeste si rikam, ze kdyby mel nekdo stejne jmeno a prijmeni, podpis bude stejný...

Upraveno uživatelem odjinud
Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, odjinud napsal:

Jeste si rikam, ze kdyby mel nekdo stejne jmeno a prijmeni, podpis bude stejný...

Nebude. Pokud to vychází z Bank ID nebo Moje ID, jsi jednoznačně identifikován. Banka poskytne požadované informace, musíš je povolit. Bude se Tě to ptát.

Upraveno uživatelem VS
Odesláno

No, nejsem si teda jistej. Pro podání e-mailem do elektronické podatelny potřebuješ uznávaný elektronický podpis založený na kvalifikovaném certifikátu. Jinými slovy jednoduše svůj vlastní elektronický podpis založený na kvalifikovaném certifikátu vydaném certifikační autoritou.

Odesláno
Před hodinou, geometr napsal:

No, nejsem si teda jistej. Pro podání e-mailem do elektronické podatelny potřebuješ uznávaný elektronický podpis založený na kvalifikovaném certifikátu. Jinými slovy jednoduše svůj vlastní elektronický podpis založený na kvalifikovaném certifikátu vydaném certifikační autoritou.

Taky jsem myslel, ale jelikož mají na tom založen byznys, tak to zjevně funguje. A když prihodim 25 Kč, přidá to do toho podpisu i moje datum narození a trvalý pobyt 🙂

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...