Micey Odesláno 3. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2012 Tak už se to vyřešilo - je to tak, že víc než 20 dní (dovolená 1 rok) proplatit nelze. Těch zbývajících 10 dní si napíše jako dovolenou do prosince (ikdyž bude chodit normálně) a tudíž se jí to připočte k prosincový vejplatě. Kdyby to teda někoho zajímalo:)
SCIFI Odesláno 3. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2012 V 3. 12. 2012 v 9:37, Micey napsal: Pánové, poprosil bych o pracovně - právní radu: Přítelkyně ukončuje pracovní poměr k 31.12. Na výplatnici má ještě 30 dní dovolený, 10 převedeno z loňska, 20 z letoška. Zaměstnavatel jí tvrdí, že může proplatit jenom těch 20 dní z letoška, že když si doteď těch 10 dní nevybrala, má smůlu. Já bych řekl že kecá, že co je na vejplatnici, to by měla dostat, když je to furt letos..? Tj. podle mě - buďto jí dá do konce měsíce volno (což už je nereálný), nebo musí proplatit všechno, ne? Děkuji uctivě, byl-li by odkaz, bude to ještě lepší. přečetl jsem si ten zákon a probral to na poradě a opravdu prý má smůlu. vybrat si jí měla do 30. června následujícího roku. tadysi to můžeš přečíst sám a docela se tady kolega podivoval že taková situace vůbec vznikla.
Micey Odesláno 3. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2012 (upraveno) SCIFI dík - akorát si nejsem jistej tim 30.6., poněvadž mi bylo řečeno, že do tohodle data (vždycky toho příštího roku) si může zaměstnavatel rozhodnout, kdy si ji vybereš - pokud to neudělá, máš na to další půlrok ty. Tj. nárok na ni do konce roku nezaniká.. Prej. Upraveno 3. prosince 2012 uživatelem Micey
nettopejr Odesláno 3. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2012 ..ano, i podle infa od naší účetní je to tak, jak píše Micey: do 30.6. rozhoduje zaměstnavatel, po tomto datu změstnanec (bavíme se o loňské dovolené)S tím proplácením si nejsem jistý, ale snad by měli proplatit vše, neboť teď již se dovolená převádí libovolně dlouho a proplácí se jen a pouze při ukočení prac.poměru...nic jiného v zákoně myslím není (nějaké omezení letošní/loňská)
FrantisekH Odesláno 3. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2012 nechci se hádat. ale jestli se nepletu tak loňskou dovolenou musíš vybrat nejpozději do 01.11. následujícího roku jinak ji buď k prvnímu musíš nastoupit nebo ti propadá...
nettopejr Odesláno 3. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2012 "§ Čerpání dovolené V důsledku novely zákoníku práce došlo k opuštění pravidla, podle nějž mohlo zaměstnanci právo na dovolenou, kterou si nevyčerpal do určitého data, zaniknout. Dovolenou, na kterou zaměstnanci vzniklo právo, si tak zaměstnanec vždy musí vyčerpat. V souvislosti s nové znění ustanovení § 222 odst. 2 zákoníku práce kategoricky určuje, že čerpání dovolené nemůže být nahrazeno peněžitým plněním (tzv. proplacení dovolené). Náhrada mzdy za nevyčerpanou dovolenou může být zaměstnanci poskytnuta jen v jediném případě, a to v souvislosti se skončením pracovního poměru. Významné změny byly provedeny v ustanovení § 218, které obsahuje pravidla převádění nevyčerpané dovolené z roku, ve kterém na dovolenou vzniklo právo, do dalšího období. Předně je třeba upozornit na to, že právní úprava opustila dosavadní rozlišování práva na dovolenou v rozsahu základních 4 týdnů a v rozsahu převyšujícím 4 týdny (pro převádění dovolené do 4 týdnů a nad 4 týdny do dalšího období a čerpání této dovolené platila odlišná pravidla). Nadále se bude na celou dovolenou pohlížet stejně. Stále platí, že by dovolená měla být vyčerpána v roce, ve kterém na ni zaměstnanci vzniklo právo. Není-li to možné, musí zaměstnavatel určit čerpání této dovolené tak, aby si ji zaměstnanec vyčerpal nejpozději do konce následujícího kalendářního roku. V případě, že zaměstnavatel ani do určitého data v následujícím roce nerozhodne o čerpání dovolené, již ovšem nedojde k čerpání dovolené ze zákona. Tato konstrukce byla nahrazena pravidlem, podle nějž může zaměstnanec, kterému zaměstnavatel ani do 30. června následujícího kalendářního roku neurčil čerpání dovolené z loňského roku, sám rozhodnout o tom, kdy si tuto dovolenou vyčerpá. Dobu čerpání dovolené musí zaměstnanec oznámit zaměstnavateli alespoň 14 dnů předem, nebyla-li dohodnuta jiná doba seznámení. Popsané pravidlo představuje průlom do zásady, podle níž rozhoduje o čerpání dovolené zaměstnavatel. K přechodu práva rozhodnout o čerpání dovolené na zaměstnance ovšem dojde jen tehdy, pokud zaměstnavatel ani do stanoveného data nesplní svou povinnost a zaměstnanci dovolenou neurčí."zdroj: http://www.cmkos.cz/vyklady-nazory-a-stanoviska/3293-3/prehled-nejdulezitejsich-zmen-zakoniku-prace-a-zakona-o-zamestnanosti-od-1-ledna-2012-
m.n. Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2012 (upraveno) Mám po renovaci ČZ 150 z roku 1951, koupena kdysi bez papírů. Nemám na to sice řidičák, takže to stojí už několik let na výstavce, ale kdybych uvažoval o postavení na SPZ, jde to nějak? Nemám s tím vůbec žádnou zkušenost. Díky moc. Ilustrační foto Upraveno 6. prosince 2012 uživatelem m.n.
JDenver Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2012 Jak tak na tu krásku koukám, tak by to neměl být problém. Předpokládám, že mluvíš o veteránských spz.
Karlos Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2012 Vypadá nádherně. Vlastní práce?Podle mě jsou dvě možnosti:1. Koupit vrak s platnými doklady.2. Přihlásit to na veteránský značky.Já bych doporučil první možnost. Míň starostí, ježdění bez omezení a stroj se tím zhodnotí.
m.n. Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2012 Díky za rady. Jak jsem psal, foto je pouze ilustrační, ale ta má je v totožném stavu, jen je o 3 roky starší a má trochu jiné sedáky, o víkendu bych se měl dostat k fotce. A pokud je to tak, jak říká Karlos, tak bych se vydal cestou klasických SPZ. A pak se musí nějak přerazit výrobní čísla nebo jak? Díky díky...
Karlos Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2012 (upraveno) Přesný současný podmínky neznám, ale neměl by být problém nechat oficiálně zapsat výměnu rámu, tím zlegalizuješ svůj rám. No a čísla motorů se už neevidují, pokud by v dokladech číslo motoru bylo, požádáš o jeho vyškrtnutí. Hotovo a ještě ti zbyde ten vrak, ten pak můžeš zase třeba prodat.Edit: Nebo můžeš rám přehodit. A nebo přebouchnout číslo, to už je jen na tobě. Upraveno 6. prosince 2012 uživatelem Karlos
panedge Odesláno 7. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2012 Chlapi,potrebuju nakej radiomagnetofon do sklepa-chlastaci cimry.Nic zajimavejsiho nez JVC Boomblaster me nenapada.Mate s timhle radiem nekdo zkusenost?Nebo poradite neco jinyho?mikrosystem nechci,potrebuju to pak prenaset ven na zahradu a tak.Neocekavam hi-fi zvuk,to mam v obyvaku,ale nakej rachot,kdyz se kali.Diky
polifka Odesláno 8. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2012 (upraveno) Pánové, potřeboval bych přeložit jednu větu z ĆÍNŠTINY (tedy nevím, jestli leto věta, ale tak jsem to odhadl). Nemáte někdo tucha kde by se to dalo přeložit? Upraveno 8. prosince 2012 uživatelem polifka
lib Odesláno 8. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2012 (upraveno) Mas predstavu, o cem to je? Pokud ano, google translator trochu pomuze:http://translate.google.com/m/translate Upraveno 8. prosince 2012 uživatelem lib
polifka Odesláno 8. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2012 Mám to na fotce a "wocogo" nevím. Z tý fotky to do překladače nepřepíšu.
tomthom Odesláno 12. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2012 Kde nejlépe servisovat Casio Edifice? Potřebuji vyměnit sklo a kompletně přetěsnit tlačítka a dýnko plus zkoušku vodotěsnosti. Doporučte. Díky.
Majk1 Odesláno 12. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2012 V 6. 12. 2012 v 21:47, Karlos napsal: Přesný současný podmínky neznám, ale neměl by být problém nechat oficiálně zapsat výměnu rámu, tím zlegalizuješ svůj rám. No a čísla motorů se už neevidují, pokud by v dokladech číslo motoru bylo, požádáš o jeho vyškrtnutí. Hotovo a ještě ti zbyde ten vrak, ten pak můžeš zase třeba prodat.Edit: Nebo můžeš rám přehodit. A nebo přebouchnout číslo, to už je jen na tobě. Myslím, že u těchto kousků byl ještě jen štítek s číslem rámu, takže stačí jen přenýtovat - práce na cca 5 minut. Horší už to bude se sehnáním dokladů - celkově ceny starších Jaw a ČZ jsou vyšponovaný do nesmyslu a stejně tak i doklady. Sleduj hlavně asi ne úplně odborné inzerce (Annonce, bazoš, Sbazar atd...), protože třeba na motorkářích.cz nebo Aukru už na rozumný ceny nenarazíš...
sibirnaya Odesláno 12. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2012 V 6. 12. 2012 v 10:55, m.n. napsal: Mám po renovaci ČZ 150 z roku 1951, koupena kdysi bez papírů. Nemám na to sice řidičák, takže to stojí už několik let na výstavce, ale kdybych uvažoval o postavení na SPZ, jde to nějak? Nemám s tím vůbec žádnou zkušenost. Díky moc. vsechno jde, kdyz se chce. ma to cislo na ramu? pokud jo, zasel bych za testacnim komisarem - dyztak mi posli SZ, dam ti kontakt - a zkus to postavit na veteransky papiry. nevim, jak je to u motorek, u aut mi to delaj za pet tis..
gandalfino Odesláno 14. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2012 V 8. 12. 2012 v 11:51, polifka napsal: Pánové, potřeboval bych přeložit jednu větu z ĆÍNŠTINY (tedy nevím, jestli leto věta, ale tak jsem to odhadl). Nemáte někdo tucha kde by se to dalo přeložit? Ukaž ten obrázek, nebo pošli odkaz. Uvidíme, co se s tím dá dělat...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se