Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

Návštěvník Zmizík

Hlavne to potrebujeme vyzkouset, zda vubec to ma smysl. Trikolka je na "A"-cko, potrebujeme neco na ridicak "B"-cko. Kupovat pak uz muzeme cokoliv. Na motorce nikdy nejezdila (neridila) a co se rychlosti tyce, kdyz to pojede (na to vyzkouseni) 70 km/h.

Mozna ti jen tak uplne natvrdo nechce rict, ze ji tydlety tvoje pitominy vubec nezajimaj. Ale jestli ste spolu dyl jak dva tri roky, tak to samosebou neplati. Upraveno uživatelem Zmizík
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě každý co něco najezdil na čtyřkolce tvrdí, že je to daleko větší masakr než motorka... Je tedy pravda, že jsem ji měl párkrát půjčenou tak na dvě hodinky max a byl jsem tedy řádně zničenej a to jsem ani nějak moc neblbnul. Určitě půjčit a vyzkoušet :cheers:

Odkaz ke komentáři

Diky vsem za reakce, ja jezdil na ctyrkolce taky jen max dve hodky s prestavkama a navic uz mam neco za sebou, takze to neumim odhadnout. Proto chci, at si to vyzkousi a uvidi co a jak. 

Takze kdybyste nekdo vedel na severu moravy o nejake pujcovne, dejte vedet. Dekuji.

Odkaz ke komentáři

to nevypadá vůbec zle, neznal jsem a díky
mám trámy na stropě, (celý strom, co má jen nahoře a dole nahrubo sraženou kulatinu naplocho),

pěkně jsem si je očistil, vybrousil a ošetřil, takže zůstanou viditelný a k tomu mi ty laminovaný věci

v dekoru XX prostě nesedí, v podstatě nějakou komodu, možná dvě, vitrínku nebo jiný řešení na

vystavení věcí co máme rádi (volně přeloženo - z dob kdy jsme bydleli různě po světě jsme si natahali

hromadu věcí), konferenční stolek a to je asi tak vše.

Obývák momentálně obsahuje zdi a sedačku :)
a je docela širokým průchodem spojen s kuchyní, tak možná i stůl by se hodil.

Odkaz ke komentáři

máme od nich jídelní stůl, konferenční stůl, jídelní židle a barové židle

stoly GATTA vzor ořech

židle GATTA čalouněné s madlem vzor ořech látka LINO 49

barové židle EDITA s čalouněným sedákem a nerezem, vzor ořech látka LINO 49

jinak ty látky prodává tady v Čechách firma COMPO látky praha takže si můžeš koupit a udělat v barvě i polštářky na sedačku a tak, poladit interiér...

post-23099-0-45105800-1496150565_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

já jsem kdysi dělal v nábytku Kler - což  byly kožený sedačky a měli jsme nějaký partnerství s firmou Klose a ti dělali nábytek - obě to sice jsou polský firmy, ale kvalitní, dražší nábytek. Ale je to cca 10 let, tak nevím, jestli u nás ještě mají zastoupení.

Odkaz ke komentáři

máme od nich jídelní stůl, konferenční stůl, jídelní židle a barové židle

stoly GATTA vzor ořech

židle GATTA čalouněné s madlem vzor ořech látka LINO 49

barové židle EDITA s čalouněným sedákem a nerezem, vzor ořech látka LINO 49

jinak ty látky prodává tady v Čechách firma COMPO látky praha takže si můžeš koupit a udělat v barvě i polštářky na sedačku a tak, poladit interiér...

Pěkná kuchyň, jen netáhne Ti při vaření na záda ?

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
Návštěvník YPO

mám zapeklitej dotaz na fyziky, matematiky, kutily, elektrikáře a špióny

otázka za 500 bodů:

jak dlouho mi bude svítit 50W žárovka poháněná trakční baterií 12V/72Ah, skrzeva měnič napětí připojenej na tu batérii (12V = 230V)

to sem teda zvědavej kdo todle rozmotá

já si myslím, že žárovka bude svítit tak dlouho než v akumulátoru dojde šťáva, ale to slyšet nechci ..... to mi je jasný

*možná by v tom mohla hrát roli ještě délka drátů ..... tak řekněme cca 15m kabelu

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

mám zapeklitej dotaz na fyziky, matematiky, kutily, elektrikáře a špióny

otázka za 500 bodů:

jak dlouho mi bude svítit 50W žárovka poháněná trakční baterií 12V/72Ah, skrzeva měnič napětí připojenej na tu batérii (12V = 230V)

to sem teda zvědavej kdo todle rozmotá

já si myslím, že žárovka bude svítit tak dlouho než v akumulátoru dojde šťáva, ale to slyšet nechci ..... to mi je jasný

*možná by v tom mohla hrát roli ještě délka drátů ..... tak řekněme cca 15m kabelu

Ah krát napětí = zhruba Wh

děleno 50W odběr = čas

orientačně jsou Wh a vybíjení taky nebude konstantní

Odkaz ke komentáři

Ah krát napětí = zhruba Wh

děleno 50W odběr = čas

orientačně jsou Wh a vybíjení taky nebude konstantní

Teoreticky 12*72/50=17.28 hod.

Ale je tam hodně neznámých proměnných. Účinnost měniče je menší, než 100%. Kapacita baterie závisí na stáří a kondici a stupni nabití, klidně může mít 50%. Ani ten zbytek kapacity nemůžeš vyčerpat do 0. Něco tam musí zůstat. Jestli se dostaneš na 10 hodin, budeš rád.

Otázka je, proč napájet žárovku z měniče a nepoužít žárovku přímo na 12 V?

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

vycerpavajici a potesujici..... ve skutecnosti se jedna o dve 24W led zarovky se standardni patici (230V)ktere nebudou svitit najednou ..... samozrejme by bylo jednodussi krmit rovnou 12V zarovky ale musel bych to predelavat a to se mi nechce..... takze pro moje ucely dostacujici .......

Krmim dvema trakcnima baterkama 24V mrazak a pri 6 hodinach denniho provozu mi vydrzej nabity 10 dni ...... tak to chci vyuzit i na sviceni

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...