Karlos Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2018 (upraveno) Liqid: Však jsem psal, že tvůj zaběhlý způsob myšlení tuto možnost nepřipouští a striktně odmítá, ale na příkladu vaby můžeš vidět jak to krásně funguje. A hned čekám vtipnou glosu od Zmizíka, že až si uříznu tu ruku, tak budu doktorovi říkat jak mi ji má přišít... Upraveno 9. září 2018 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2018 A proč myslíš, že to krásně funguje? 14 měsíců na spoustu věcí málo, navíc pokud si Vaby nechává dělat jen běžná vyšetření, na větší problém se tím nemusí přijít. Neznáš kontraindikce, neznáš nežádoucí účinky. Si to představuješ jak Hurvínek válku. Když si vezmu, že asi tak 3/4 lidí si neumí samo adekvátně zaléčit ani blbej průjem nebo zahnisanej prst, tak sám si ordinovat neschválenou léčbu je tak trochu na hranici šílenství. Nejsi ty JXD? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PrimFanatic Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2018 Takže v tvém ideálním světě, by si pacient vymyslel léčbu, aplikoval by ji a lékař by pro něj jen testoval a vyhodnocoval výsledky a pojišťovna by to cálovala?ahoj, dovolím si připojit se do diskuse. Otázka je adresovaná Karlosovi. Odpovídám za sebe. Od lékaře čekám, že mě seznámí se všema postupama léčby, všema použitelnýma léčivama a já se sám rozhodnu. V praxi to v ČR takhle nefunguje a to i přesto, že takový postup mají nemocnice a jiná zdrav. zařízení v etických kodexech. Najít komunikativního a komunikujícího lékaře je problém. Většina lékařů nepovažuje pacienta za partnera, ale jednají (i když třeba formálně mile a přívětivě) s pacientem z pozice vynucené autority. To je špatně. Kdybych já takto v mé profesi přistupoval ke klientům (jsem advokát), tak bych neměl jediného klienta a zemřel bych hlady. Je pro mě samozřejmostí problém s klientem diskutovat, probrat všechna možná řešení, jejich výhody, nevýhody a rizika a pak se společně s klientem rozhodnout. Moc prostoru pro diskusi NĚKDY nedávám ex-offo klientům, ale to jen tehdy, když jsou to joudové a jsou ve svém průšvihu ztraceni jak Jeníček s Mařenkou v lese. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2018 Jako právník čekáš, že ti lékař nabídne neschválenou a potencionálně rizikovou léčbu? Takže když s tebou někdo řeší rozvod, tak diskutujete i o tom, že by šlo manželku zakopat na zahradě a problém je vlastně vyřešen, sice je tam riziko, ale je to taky řešení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PrimFanatic Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2018 ??? mluv vážně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2018 Mluvím, pokud chceš někoho, kdo ti doporučí něco, co pro tebe není určené, tak lékař není ten, koho hledáš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2018 Liqid: A ty z toho zas děláš gigantický problém. Až zírám jaký.Určuje nám snad někdo kolik steaků a kolik piv a cigaret můžu každý večer do sebe nacpat? Nikdo. Je to každého věc. Přitom to má násobně horší a prokazatelně špatný vliv na zdraví, než i jen mohou mít nějaké doplňky stravy pro koně. Proč ti tohle nijak nevadí a to, čím má člověk zájem zlepšovat svoje zdraví, dokonce ve spolupráci s lékaři, považuješ za šílenství? Nepřipadá ti to až absurdně otočené? Mně tedy ano.Mají lékaři zájem o zdraví, nebo jen o nemoce? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2018 (upraveno) Liqid: Nechápeš. Možná jen nechceš. Tak znova. Já se rozhodnu polykat doplněk stravy pro koně, a tak požádám "svého" lékaře, aby pravidelně sledoval můj stav a kozultoval se mnou průběh.Tak to dělá vaba. A funguje to přesně jak má.Vabo, je to takhle nebo je to Karlosova fabulace? Přišels k doktoru a řek mu: "Vodteď budu polykat doplňky pro koně a vás žádám o pravidelné sledování mého stavu"....? Jo, a mražák je zodpovědně uloženej na sběrným dvoře, cikání ho nechtěli!!! Upraveno 9. září 2018 uživatelem Zmizík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2018 (upraveno) Mzazák je problematický zdroj železa - kvůli izolaci a chladící náplni, kovošroty je nevykupují. Proč si tu lidi libují v přehánění až do nesmyslna? Upraveno 9. září 2018 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2018 ......... Proč si tu lidi libují v přehánění až do nesmyslna?Protože můžou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2018 A jo, zapomněl jsem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2018 Liqid: A ty z toho zas děláš gigantický problém. Až zírám jaký.Určuje nám snad někdo kolik steaků a kolik piv a cigaret můžu každý večer do sebe nacpat? Nikdo. Je to každého věc. Přitom to má násobně horší a prokazatelně špatný vliv na zdraví, než i jen mohou mít nějaké doplňky stravy pro koně. Proč ti tohle nijak nevadí a to, čím má člověk zájem zlepšovat svoje zdraví, dokonce ve spolupráci s lékaři, považuješ za šílenství? Nepřipadá ti to až absurdně otočené? Mně tedy ano.Mají lékaři zájem o zdraví, nebo jen o nemoce? A kde jsem psal, že mi špatná životospráva nevadí? Lékaři jistě o zdraví zájem mají, ale málokdo chodí třeba na preventivky, nebo se lékaře ptá, jak by měl žít zdravěji, radši si všichni počkají, až bude problém neudržitelný, pak začnou hledat na mimibazaru a v temných zákoutích chronomagu a jdou prudit lékaře se zaručenými informacemi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2018 Tak nam Karlos rozjebal dalsi vlakno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2018 Liqid: Konečně moje slovo, že si za hodně věcí můžou lidi sami. Díky :-) sibirnaya: Něco je špatně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2018 vsechno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2018 Můžeš být konkrétní? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PrimFanatic Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2018 to Liqid: to co píšeš tu diskusi posouvá do absurdna. Ale odpovím ti tedy příklady extrémními, ale reálnými, někde na hraně. ad lékař: kdybych trpěl nemocí, kterou by šlo léčit nebo zmírnit její následky pervitinem/THC/kokainem, neváhal bych si takovou látku obstarávat na černém trhu a svého lékaře bych o tom jen informoval - tato moje odpověď je hypotetická, protože naštěstí ničím takto (obtížně) léčitelným netrpím ad moje praxe (tato odpověď je naprosto realistická): několikrát jsem byl požádán o převod zadluženého, resp. předluženého SRO na bezdomovce. V takových případech klienty upozorňuju, že (pokud jsou jednatelé) takový převod je nezbavuje trestní odpovědnosti za např. úvěrové podvody, krácení daní, poškozování věřitele. Zároveň s nimi ale proberu event. délku promlčení (závisí na škodě - zjednodušeně řečeno) a poradím jim, že je pro ně dobré, aby veškerá řízení, resp. prošetřování (pokud hrozí) trvala co nejdéle a že z tohoto důvodu je vhodnější převod na bezdomovce zahraničního. a doplním i úsměvný příběh z praxe: předlužené SRO, jednatel/společník ho převedl na bezdomovce, shodou okolností se toto SRO zapletlo okrajově do řetězce kontraktů, které Policie vyhodnotila jako podvody a úvěrové podvody. Můj klient byl státním zastupitelstvím obžalován právě pro podvod + úvěrový podvod + poškozování věřitele s tím, že toto měl udělat jen a pouze tím, že v dané finanční situaci rezignoval na funkci jednatele a ustanovil do ní (s jeho souhlasem) joudu-bezdomovce, přičemž měl zneužít jeho mentálních vlastností a finanční situace. V čase od zahájení trestního stíhání do projednávání obžaloby u soudu, nezávisle na tom trestním stíhání, poslal obchodní soud dané SRO do likvidace a likvidátorem ustanovil ! jednatele=joudu=bezdomovce. U obhajoby jsem pak poukazoval na to, že můj klient neudělal nic jiného, než to co udělal o několik měsíců později obchodní soud a to za stejných podmínek (jouda na tom byl mentálně pořád stejně a finančně možná o nějakou exekuci hůř) a není tedy důvod ho stíhat, ale zprostit. Povedlo se, teď vymáháme po státu škodu za újmu způsobenou nezákonným trestním stíháním. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2018 Když ty, Karlosi, jsi takový renesanční člověk. O všem víš 'něco'; a neváháš se o to podělit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2018 primář sova by se z tohodle vlákna poblil a doktor cvach by se rači stal advokátem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2018 No, proto přece chodím na diskuzní fórum :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se