geometr Odesláno 10. září 2018 Nahlásit Odesláno 10. září 2018 Je pravda, že ty materiály pod tou vrchní vrstvou časem odejdou u všech bund, obzvlášť v namáhaných místech a podlepení švů, je asi pravda, že když to člověk nepotřebuje skoro denně, tak je asi drahá bunda zbytečná na to, aby většinu času ležela ve skříni. Bunda za 2 až tři litry tu službu udělá taky.
Petr11 Odesláno 10. září 2018 Nahlásit Odesláno 10. září 2018 No jasný, drahá bunda ok, když plánuješ nákej aktivní rok. Stejný i spacák, boty atd. Na procházky s rodinkou stačí mikina, pláštěnka a kanady:-). Když zacne pršet , tak stejně budeš hledat nejbližší kneipu :-). Ten dobrej matros se pozna práve v tech extremních podmínkách. Takže na zimní přechod šumavy na běžkách na těžko, bych si bundu za 2k nevzal. Nee, že by to nezvládla, ale při nepřízni počasí bych to nerad vzdával v půli kvůli blbý bundě nebo kalhotám.
African Odesláno 10. září 2018 Nahlásit Odesláno 10. září 2018 Snad neva, když vám vlezu do plodné debaty. Poraďte střední třídu outdoor oblečení a obutí. Rád bych se vybavil na podzimní tripy s rodinou do přírody. Zkusil jsem jít cestou low-cost - Lidl, ale jednak kvalita hodně na hraně (spíš za), druhak nemam konfekční postavu a tak nic nesedělo. Koukal jsem na Husky a Hannah. Střední třídou myšleno kalhoty do litru, bunda kolem dvojky, apod.Kalhoty za litr, bunda za dvě, to upřímně toho nic moc dobrého nepořídíš, takový opravdový základ který nebude moc funkční a brzy se ti rozsype. Dneska kupuješ bundu při tvých aktivitách klidně na deset let, tak si připlať něco málo. Dobrý hadry drží dlouho a ne že ztrácí na funkčnosti, mám Mammutku dlouhých osm let a na pohodu. Zkus mrknout třeba na Jack Wolfskina, super kvalita vs. cena. To je příklad jen, ale píšou tam tak nějak všechno co by tvá bunda měla splňovat. Další značku kterou mám rád cenově je např. Pinguin. Dal jsem příklad věcí které mám vyzkoušené, můžeš mít třeba štěstí i u Mammuta když jsou ve slevě a jiných dražších značek. https://www.hudy.cz/bundy_panske/jack-wolfskin-venture-tour-jacket-men,100071407-phantom-6350.html
odjinud Odesláno 10. září 2018 Nahlásit Odesláno 10. září 2018 Zkus mrknout na neco v Decathlonu. Jinak cekat na nejakou akci treba v Sportissimu. Veci z Lidlu maji docela dobrou povest u veci na kolo a beh. Nepromokava bunda je ale problem. Tam je zaklad membrana a ta proste neco stoji. V levne se potis a protece ti. Par lidi, co znam, si tam takhle nejakou koupili a nic moc. Znacky Hannah, Loop, Loap, Envy nebo Husky, to je taky docela low-end, takova Festina outdooru :-)
M@C Odesláno 10. září 2018 Nahlásit Odesláno 10. září 2018 Souhlas s tema znackama Hanna, Loap atd., Envy myslim uz ani neexistuje, pretransformovalo se to na Kilpi kde si taky hraji na super-truper severskou znacku, ale celkem prd...Jeste bych mrknul na Klimatex, pomer cena/vykon je u nekterych jejich veci super. Jinak samozrejme znacky co prodavaji v Hudy, Rockpointy apod. jsou vetsinou dobre, viz. Mammut, Jack Wolfskin, Pinguin, La Sportiva, Dynafit atd., ale cenove taky jinde, tam koupis za litr s bidou tricko.
African Odesláno 10. září 2018 Nahlásit Odesláno 10. září 2018 Fjallraven je super, len zase ta cena Yes, souhlasím Mám kraťasy, kalhoty, oboje extrémně pohodlné, rychleschnoucí a co mě baví, dobře omyvatelné. Žvýkačka, olej, s obojím bordelem už nehezká zkušenost, ale po důkladném vyprání po nečistotách ani stopy. Baví mě ty jejich hadry, na cestě bunda....akorát ty ceny no, ale z mý zkušenosti už na hadrech nešetřím. V ČR jsou tedy napalené, takže pokud je možnost, vždy si něco dovezu z cest, Itálie je třeba na hadry super, vyšší modely, poloviční ceny. U nás už by se měli pomalu chytit za rypák. https://www.fjallraven-shop.cz/keb-jacket--F81762.html
Harwey Odesláno 10. září 2018 Nahlásit Odesláno 10. září 2018 a mozes si byt isty, ze to nie je oblecenie len na jednu sezonu:)
prischera Odesláno 10. září 2018 Nahlásit Odesláno 10. září 2018 Ja mam nejradsi veci od Tilaku, tam je ta zivotnost opravdu dlouha a zpracovani super. Navic je to ceska firma, ktera sije v Sumperku. Ale ceny jsou bohuzel uplne jinde...
Maxel Odesláno 10. září 2018 Nahlásit Odesláno 10. září 2018 (upraveno) Díky všem za příspěvky. Tim litrem/dvěma jsem nemyslel konkrétně tuty částky, spíš rámcově ? blbě jsem to formuloval. Prostě tak asi, že bych se rád vešel s výbavou na začátek cca do desítky. Bunda, kalhoty, boty, batoh. Trik mam dost, stejně tak mikin/svetrů. Zatim nejvíc se mi zamlouvá nabídka Husky a Alpine Pro. Plus projdu co jste psali dál za značky, co neznam nebo mě nenapadly. Batoh jedinej mam asi vybranej:https://www.huskycz.cz/clever-38l-modra Upraveno 10. září 2018 uživatelem Maxel
odjinud Odesláno 10. září 2018 Nahlásit Odesláno 10. září 2018 Je tedy pravda, ze vlastne maly batoh mam taky Husky a je jak dobre vymysleny, tak nesmrtelny.
African Odesláno 10. září 2018 Nahlásit Odesláno 10. září 2018 AlpinePro i Husky si drží svůj standard a kvalitu dobrou, nebál bych se toho, na naopak Hannah nebo Bushman v dnešní době nebrat...
kuncák7 Odesláno 10. září 2018 Nahlásit Odesláno 10. září 2018 Maxeli, na prochazku s detma tobe doporucuju o trochu vetsi batoh- Sloper 45 l, jen te chci upozornit, tahle debilni barva se spini pohledem :-). Ja se nepoucim a prat ho je peklo. Tak bacha.Boty vyber ale jinde ( urco ne Alpine Pro, kvalita je desna i na vychazku se psem, to proste neumej vubec ).
Návštěvník Zmizík Odesláno 10. září 2018 Nahlásit Odesláno 10. září 2018 Paní má podobnej, říkám mu Syfl a jí to zlobí.
Maxel Odesláno 10. září 2018 Nahlásit Odesláno 10. září 2018 Maxeli, na prochazku s detma tobe doporucuju o trochu vetsi batoh- Sloper 45 l, jen te chci upozornit, tahle debilni barva se spini pohledem :-). Ja se nepoucim a prat ho je peklo. Tak bacha.Boty vyber ale jinde ( urco ne Alpine Pro, kvalita je desna i na vychazku se psem, to proste neumej vubec ).Já bral tu modrou, že budem líp vidět a kvůli kontrastu v lese - kdybych se náhodoz vožral, tak ho snadno najdu Tak myslíš černá lepší? Velikost mam vyzkoušenou, prozatim se do necelých 40l vlezem v pohodě.
kuncák7 Odesláno 10. září 2018 Nahlásit Odesláno 10. září 2018 Já bral tu modrou, že budem líp vidět a kvůli kontrastu v lese - kdybych se náhodoz vožral, tak ho snadno najdu Tak myslíš černá lepší? Velikost mam vyzkoušenou, prozatim se do necelých 40l vlezem v pohodě.Cernou rozhodne. Tohle se fakt spini samo. Me se ta barva tez libi, ale hned vypada sedive- kamkoli to polozis, otres se a podobne.
Maxel Odesláno 10. září 2018 Nahlásit Odesláno 10. září 2018 Gut, černá tedy. Díkes!Co ty boty, kam pro ně?
kuncák7 Odesláno 10. září 2018 Nahlásit Odesláno 10. září 2018 Na botech a to ti tu rekne kazdej, nesetri. Zkusil bych Hudy sport ( ja osobne chodim Hervis ci Sportissimo a preberu jim to tam a vzdy si vyberu treba ze tri paru jeden uchazejici, ale tam ti moc neporadej ). V Hudy ti daj i vyklad a poradej.
Tom4 Odesláno 10. září 2018 Nahlásit Odesláno 10. září 2018 No a, probral jsi ty tvoje turistický choutky s manželkou? Jako taky mám tendence vystřelit někam v pohorkách, ale paní co u ní bydlím to ostře bojkotuje,nezbývalo mi pak nic jiného než pořídit si hotýlek na horách, tam se podobných magorů scházístatisticky nejvíc, abych jako nechodil sám a vybavení pro drahou polovičku zatím leží kdovíkdezaprášený v krabici.Já jen že to bylo fajn 10 nebo kolik let života, ale zároveň varování kam jako tohle může přerůst
Maxel Odesláno 10. září 2018 Nahlásit Odesláno 10. září 2018 @kuncák7: To zní rozumně. O víkendu to všecko projdu. @Tom4: Ono to tak nějak vzniklo jako společný nápad, po posledním výletu do Jizerek. Drahá už je vybavena, teď je řada na mě
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se