DavidLC Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 Je někdo, kdo opravdu ví jestli může Alavis (koňský) zatížit nějak zásadně játra a ledviny. Že pomáhá, ze svého okolí vím, sám mám trable s kyčlemi (artróza 3-4). Ještě bych operace chtěl odsunout. A protože jsem měl zánět jater (teď už jsou výsledky při horní hranici, ale v normě) a ledvinu jen jednu, nechci dělat úplné kraviny..... Až se zeptám ošetřující lékařky a ona mě odkáže na psychiatrii tak už to brát nebudu, to je mi jasné.... Díky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 Takhle obecně to asi říct ani nepůjde. Ale jak o sobě píšeš - nemocná játra, zhuntované klouby,... Nechtělo by to spíš celkovou (a trvalou) změnu způsobu života? A to pak podpořit nějakými doplňky. Pak budou mít doplňky smysl. Bez toho je to jako vyměnit v autě olejový filtr a olej nechat starý. Link to comment Share on other sites More sharing options...
martar Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 (edited) Karlosi, chodíš někdy na srazy? Edit: aby to nevyznělo nějak blbě: já už na srazy moc nechodím, ale vzdycky, když něco takovýho napíšeš, zmocní se mě strašná zvědavost, jak vlastně vypadáš, kolik ti je let, jakou máš životosprávu a tak. Bez ironie. Edited September 9, 2018 by martar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 Nechodím. A žiju skoro normálně Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaRooN Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 Karlos je tvrdý teoretik. Kecá úplně do všeho, ale ve své podstatě nic z toho v praxi sám neprovozuje, jen radí všem ostatním, jak to mají dělat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
martar Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 Ja mám totiž představu štíhlého vegetariánského osmdesátníka, který vypadá na čtyřicet, má pružný a lehký krok, jiskru v oku, nekouři, nepije, nefetuje, každé dvě hodiny cvičí tchaj-ťi a nenakupuje zbytečnosti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 Je tohle diskuzní fórum? Byl tu dotaz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
martar Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 Jojo, byl. Ja nahodou oceňuju, že jsi DavidoviLC nenapsal natvrdo, že si za to múže sám - jen jsi to jemně naznačil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xenomorfus Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 Vzdycky, kdyz vidim Karlose, jak na neco reaguje, vzpomenu si na sousedova syna. Bylo mu asi tak 6 let. Neco jsme delali na aute a on prisel a takovym tim detskym zpusobem nam rikal, jak to mame delat. A tak sem se na nej otocil s tim, ze at to tedy udela sam a podaval sem mu klic. Podival se na mne takovym tim nevinnym pohledem a rika: "Ja to neumim udelat, ja umim jenom radit" :-). Dost jsme se nasmali :-). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 Jojo, byl. Ja nahodou oceňuju, že jsi DavidoviLC nenapsal natvrdo, že si za to múže sám - jen jsi to jemně naznačil Sám se rozhodl tu vyprat svoje prádlo a očekává reálnou radu, falešná taktnost mu nijak nepomůže. Ty (a další) jsi mu žádnou radu nedal, zato ti přijde směšné, že já ano. Nechápu. Vy jste taková antidiskuzní klika Link to comment Share on other sites More sharing options...
geometr Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 Antidiskuzní klika Si musim pamatovat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
martar Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 Šmarjá, to jsem nechtěl, tuhle nalepku. Já se tu a tam náhodou snažím poradit (ale jen v těch případech, kdy o problematice něco vím). S Alavisem žadnou vlastni zkušenost nemám, tak jsem neradil... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liqid Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 (edited) Je někdo, kdo opravdu ví jestli může Alavis (koňský) zatížit nějak zásadně játra a ledviny. Že pomáhá, ze svého okolí vím, sám mám trable s kyčlemi (artróza 3-4). Ještě bych operace chtěl odsunout. A protože jsem měl zánět jater (teď už jsou výsledky při horní hranici, ale v normě) a ledvinu jen jednu, nechci dělat úplné kraviny..... Až se zeptám ošetřující lékařky a ona mě odkáže na psychiatrii tak už to brát nebudu, to je mi jasné.... Díky. Největší problém Alavis Triple Blend je, že má registraci jako veterinární příprvek viz. http://www.uskvbl.cz/cs/registrace-a-schvalovani/schvalovani-vp/seznam-vpA veterinária mají při zavádění na trh zcela jiné parametry, než léčivé přípravky (pro lidi). Takže vlastně testuješ sám na sobě, co to člověku udělá a za následky ti nikdo neručí. V apatyce to lidem rozmlouváme, taky si k večeři nedáš psí konzervu. Konkrétně k tobě, s jednou ledvinou ani náhodou. Kvanta se toho budou vylučovat (zvlášť když vlastně nevíš, kolik si máš nadávkovat, a ne, opravdu nemáš stejný metabolismus jako 100kg hříbě) a k tomu bude potřeba močovina, protože dusík. A cyklus močoviny není pro jednu ledvinu zrovna brnkačka. Na artrózu se nejčastěji dává Condrosulf 800, je na ni přímo indikován (2. a 3. stupeň). Dobře to zde popsal můj kolega https://www.drmax.cz/zeptejte-se-lekarnika/alavis-pro-kone A tohle na důvěře k Alavisu taky nepřidá http://www.potravinynapranyri.cz/Detail.aspx?id=14975&lang=cs&design=default&archive=actual&listtype=tiles Edited September 9, 2018 by Liqid Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 Já se tu a tam náhodou snažím poradit (ale jen v těch případech, kdy o problematice něco vím).Tak příště raď pouze když o tom něco víš a zároveň to umíš udělat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liqid Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 (edited) double Edited September 9, 2018 by Liqid Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavidLC Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 Takhle obecně to asi říct ani nepůjde. Ale jak o sobě píšeš - nemocná játra, zhuntované klouby,... Nechtělo by to spíš celkovou (a trvalou) změnu způsobu života? A to pak podpořit nějakými doplňky. Pak budou mít doplňky smysl. Bez toho je to jako vyměnit v autě olejový filtr a olej nechat starý.Tak právě nechci obecnou odpověď, ale konkrétní. Škodí, popřípadě zatěžuje, nebo nezatěžuje Alavis játra a ledviny, nebo ne? Abych ty kyčle mohl podpořit, právě tímto doplňkem.No flame.To co jsi mi napsal, není odpověď na můj dotaz. Nádor na ledvině , ani zánět jater (s trombózou) jsem si neuhnal "hříšným životem" to byla smůla při rozpočítávání, na koho to padne (probráno s lékaři). Kyčle (ostatní klouby v pořádku) možná ano, tím že jsem se v mládí skoro nesportoval. Samozřejmě se snažím, do jisté míry, opatrovat tělesnou schránku, jak mi možnosti, vůle a nálada dovolí, to souhlasím. Myslím že změny do jisté míry i proběhly. Jde mi ale o ty klouby a léčbu...Alavis ano/ne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavidLC Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 Šmarjá, to jsem nechtěl, tuhle nalepku. Já se tu a tam náhodou snažím poradit (ale jen v těch případech, kdy o problematice něco vím). S Alavisem žadnou vlastni zkušenost nemám, tak jsem neradil...Divné, hodně lidí by to udělalo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlos Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 (edited) David: Úplně každé jídlo zatěžuje játra a ledviny, je to jejich práce. Když si dáš půlkilový steak, ledvina ti nepoděkuje.Tedy Alavis klidně, jen přizpůsobit dávkování. A to co jsem předtím psal, byla i odpověď na tvůj dotaz.Lidské tělo má dokonalé samoopravné mechnismy, které když fungují, tělo téměř nemůže onemocnět. Jen jim v tom nesmíme bránit, protože pak ani nějaké doplňky nefungují jak by měly, případně nefungují vůbec. A v psí konzervě nic nejedlého není, není důvod proč si ji nedat. Spousta lidí to jí.A naopak - třeba v cigaretě není žádný důvod proč ji kouřit, přesto to lidé dělají. Ale psí konzervu by si nedali. Paradoxní. Edited September 9, 2018 by Karlos Link to comment Share on other sites More sharing options...
YPO Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 Dyt uz ti odpovedel Likvid to jako vazne uvazujes nad tim brat pripravek pro kone, kocky a dalsi havet ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavidLC Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 Největší problém Alavis Triple Blend je, že má registraci jako veterinární příprvek viz. http://www.uskvbl.cz/cs/registrace-a-schvalovani/schvalovani-vp/seznam-vpA veterinária mají při zavádění na trh zcela jiné parametry, než léčivé přípravky (pro lidi). Takže vlastně testuješ sám na sobě, co to člověku udělá a za následky ti nikdo neručí. V apatyce to lidem rozmlouváme, taky si k večeři nedáš psí konzervu. Konkrétně k tobě, s jednou ledvinou ani náhodou. Kvanta se toho budou vylučovat (zvlášť když vlastně nevíš, kolik si máš nadávkovat, a ne, opravdu nemáš stejný metabolismus jako 100kg hříbě) a k tomu bude potřeba močovina, protože dusík. A cyklus močoviny není pro jednu ledvinu zrovna brnkačka. Na artrózu se nejčastěji dává Condrosulf 800, je na ni přímo indikován (2. a 3. stupeň). Dobře to zde popsal můj kolega https://www.drmax.cz/zeptejte-se-lekarnika/alavis-pro-kone A tohle na důvěře k Alavisu taky nepřidá http://www.potravinynapranyri.cz/Detail.aspx?id=14975&lang=cs&design=default&archive=actual&listtype=tilesDěkuji, to je o co mi jde, ať něčím co mi možná pomůže na kyčle, nerozbiju něco, co mě šoupne do kytek ...Hlas lidu : Kůň je drahé zvíře, je třeba ho léčit. Lidí hodně, ať se průmysl roztáčí.... (bez urážky, jsem dobrý zákazník lékáren ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts