Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

díky moc ;-) já jen, že po 3 měsících jsem nošení snubáku (ne každý den, ne do práce) se ve snubáku z bílého zlata udělaly vrypy a rejhy jako blázen. Přeleštěním zežloutnul...páč je na něm nějaká zkurvená vrstva rhodia. Je to trochu divný, když jsem si koupil prsten z bílého zlata....a vydrží to fakt hovno....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

díky moc ;-) já jen, že po 3 měsících jsem nošení snubáku (ne každý den, ne do práce) se ve snubáku z bílého zlata udělaly vrypy a rejhy jako blázen. Přeleštěním zežloutnul...páč je na něm nějaká z...vená vrstva rhodia. Je to trochu divný, když jsem si koupil prsten z bílého zlata....a vydrží to fakt h...o....

to ti držím palce. uhrát to jedině na rozpor s kupní smlouvou pokud je v ní (na paragonu) napsaný bílý zlato a ani slovo o pokovení tak máš šanci. mám ještě uloženej formulář na odstoupení od kupní smlouvy tak jestli chceš pošlu

Odkaz ke komentáři

to ti nepovim,ale hadam,ze tam budou levnejsi,o kolik,to netusim,nicmene pamatuju si,ze nejaci clenove ze Slovenska tam jezdili,tudiz se to asi vyplatilo...pockej,snad se chytne nekdo,kdo tam jezdil/jezdi...

Pravé ze se chystám a brácha chce at se kouknu na Longonesy a Hamiltony..

Odkaz ke komentáři

Pravé ze se chystám a brácha chce at se kouknu na Longonesy a Hamiltony..

obcas se da vychytat nejaka sleva i u nas(Bechyne,Hanak..).Kamarad v HK je AD Longines,Tissot a Certina,pokud ma bracha konkretni predstavu o modelu,muzu poptat,ale nic neslibuju...jestli si dobre pamatuju,tak ty moje Fortisy byly v tom Madarsku oproti Koscomu asi o trojku levnejsi,coz neni zly,ale kvuli tomu bych tam nejel:-)

Odkaz ke komentáři

obcas se da vychytat nejaka sleva i u nas(Bechyne,Hanak..).Kamarad v HK je AD Longines,Tissot a Certina,pokud ma bracha konkretni predstavu o modelu,muzu poptat,ale nic neslibuju...jestli si dobre pamatuju,tak ty moje Fortisy byly v tom Madarsku oproti Koscomu asi o trojku levnejsi,coz neni zly,ale kvuli tomu bych tam nejel:-)

Díky, zeptám se a dam vědet co konkrétně chce. Ja bych do Hungarie taky nejel kvůli tomu, ale jezdím tam často kvůli práci stejně :-)

Odkaz ke komentáři

Klucí a co řešíte, myslím si, že Vám mohu fundovaně poradit.

Rhodiování nesouvisí se zlatem nebo nezlatem. Jedná se o finální povrchovou úpravu, která má jediný účel a tím je zachování lesku po delší dobu, tedy je tvrdší než zlato samé a neošpupe se tak rychle.

Tato povrchová úprava se dá nanést i například na střibro, které by jste ale měli poznat již podle váhy ( je výrazně lehčí)

Tak nazdar :-)

v nějakém vlákně zde, někdo řešil pravost snubního prstýnku z bílého zlata (rhodiování atp.). Nevíte, kde to bylo? Hledal jsem, ale bohužel marně....

Odkaz ke komentáři

Klucí a co řešíte, myslím si, že Vám mohu fundovaně poradit.

Rhodiování nesouvisí se zlatem nebo nezlatem. Jedná se o finální povrchovou úpravu, která má jediný účel a tím je zachování lesku po delší dobu, tedy je tvrdší než zlato samé a neošpupe se tak rychle.

Tato povrchová úprava se dá nanést i například na střibro, které by jste ale měli poznat již podle váhy ( je výrazně lehčí)

Tak nazdar :-)

to jo, ale bohužel u toho mého to nějak nefungovalo, respektive fungovalo, ale tak cca mesic...pak prsten vypadal jak z pouti...
Odkaz ke komentáři

Nevíte někdo co znamená věta - Vstup zásilky na SPU dne 15.10.2013 ve sledování zásilky u ČP? Díky za odpověď.

vstup zásilky na sběrný přepravní uzel /SPU/, třídění a příprava na doručení. Toť oficiálně ze stránek České pošty...

Odkaz ke komentáři

Nebylo to zlato  ( stříbro, které je také měkčí)

Nebylo to rhodiované  ( mohlo to být jen zlacené jinou barvou zlata )

Toť dvě možnosti vyloučím li s dovolením,že paní Tvá milovaná nepracuje na třídícím pásu v Malešické spalovně bez rukavic. :-)

to jo, ale bohužel u toho mého to nějak nefungovalo, respektive fungovalo, ale tak cca mesic...pak prsten vypadal jak z pouti...

Odkaz ke komentáři

Nebylo to zlato ( stříbro, které je také měkčí)

Nebylo to rhodiované ( mohlo to být jen zlacené jinou barvou zlata )

Toť dvě možnosti vyloučím li s dovolením,že paní Tvá milovaná nepracuje na třídícím pásu v Malešické spalovně bez rukavic. :-)

ne, moje paní je doma na mateřské :D její oba dva prstynky (zasnubak a snubak) vypadaj porad dobře, ale ten můj je v loji. Jsou všechny kupovane od Primossi, tak by snad bílé zlato mělo být....:) nevím...
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...