Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...

Ještě se vrátím k těm odvlhčovačům, jelikož je to u nás doma celkem aktuální téma. Má cenu kupovat něco takovýho, nebo je má smysl si připlatit a koupit něco takovýho? Nevyjde to ve výsledku nastejno?

Přiblížím situaci, stará sudeťácká vila rok 1860, přízemí, celkem vysoká vlhkost, za nábytkem se vyskytuje plíseň, hlavně po delších deštích. Když jsme dali nová okna, vlhkost v bytě je 60 - 70% Ženě se zdá, že má malá dýchací problémy (chrápe hůř než já) a já, jako alergik, se doma necítím úplně nejlíp.

Případě byste doporučili něco úplně jinýho?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě se vrátím k těm odvlhčovačům, jelikož je to u nás doma celkem aktuální téma. Má cenu kupovat něco takovýho, nebo je má smysl si připlatit a koupit něco takovýho? Nevyjde to ve výsledku nastejno?

Přiblížím situaci, stará sudeťácká vila rok 1860, přízemí, celkem vysoká vlhkost, za nábytkem se vyskytuje plíseň, hlavně po delších deštích. Když jsme dali nová okna, vlhkost v bytě je 60 - 70% Ženě se zdá, že má malá dýchací problémy (chrápe hůř než já) a já, jako alergik, se doma necítím úplně nejlíp.

Případě byste doporučili něco úplně jinýho?

jak máš řešenou fasádu i izolaci?

Odkaz ke komentáři

Horhe, tady jsem kupoval čističku a pravidelně nakupuju roční biofiltry. Vždy jsou ochotný a uměj poradit. Zboží mají kvalitní, žádný Einhell z hobbymarketu.

Jestli jde o zdraví, tak bych do lowendu nešel. Ten přístroj pojede furt, takže by to neměl být šunt. V nějakým parametru (ne li ve všech) bude lowend vždycky naprd. Výdrž, hlučnost, efektivita, to tě zajímá.

Možná stojí za zvážení, jestli chceš jeden výkonný nebo dva normální, je otázka jak máš členitý prostor.

Přečti si případně návody, které jsou po rozkliknutí u každé mašiny v pdf.

Technických údajů je tam dost, hlučnost, průtok vzduchu, obsloužená plocha...

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

jak máš řešenou fasádu i izolaci?

Fasáda tak nějak drží asi od roku 1930 bych tipnul, žádná sláva to není. Izolace základů není zatím žádná. Momentálně se do toho pouštět nebudeme, jelikož se mění územní plán a asi podle aktuálního plánu to vypadá, že mi přes dětskej pokoj půjde průtah, takže to zatím řešit nebudu.

Horhe, tady jsem kupoval čističku a pravidelně nakupuju roční biofiltry. Vždy jsou ochotný a uměj poradit. Zboží mají kvalitní, žádný Einhell z hobbymarketu.

Jestli jde o zdraví, tak bych do lowendu nešel. Ten přístroj pojede furt, takže by to neměl být šunt. V nějakým parametru (ne li ve všech) bude lowend vždycky naprd. Výdrž, hlučnost, efektivita, to tě zajímá.

Možná stojí za zvážení, jestli chceš jeden výkonný nebo dva normální, je otázka jak máš členitý prostor.

Přečti si případně návody, které jsou po rozkliknutí u každé mašiny v pdf.

Technických údajů je tam dost, hlučnost, průtok vzduchu, obsloužená plocha...

Dobrý, ten levnej brát nebudu, vezmu asi ten dražší co jsem postoval, na něj jsou slušný reference.

Odkaz ke komentáři

Přátelé, netušíte někdo, jak se zbavím rosení vnitřní strany vnějších špaletových oken?

Loni nám udělali nová okna a kromě jednoho se rosí (v zimě samozřejmě). Když mrzne, tak to sice pěkně "kreslí", ale byl bych radši, aby se to nedělo.

Truhlář, kterej to dělal je asi už někde na Bali, takže ho do bytu nejspíš nedostanu ...

Kamarád mi radil navrtat do rámu malé dírky, ale k tomu se nějak nedokážu odhodlat :)

Kdyby jste někdo náhodou měl vyřešenou podobnou zkušenost, byl bych moc rád za zprávu do SZ.

Díky!

Odkaz ke komentáři

Přátelé, netušíte někdo, jak se zbavím rosení vnitřní strany vnějších špaletových oken?

Přesně tohle nedávno probírali a vysvětlovali v nějakým pořadu v TV (že by Loskuták?). Vzniká tam jakýsi tepelný most ve spodní části okna a v souvislosti s cirulací vzduchu, či co, dochází k takovéhle kondenzaci... já už si to právě nepamatuju, no prostě je tam konstrukční chyba.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...