Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nevím no, asi to nedokážu náležitě ocenit. Ovocná vůně, hodně tříslovin ale vůbec mě to neoslovilo. Za ty prachy bych mohl mit tak pět flasek Kagoru, na kterém bych si pochutnal.

Odesláno

Podle špaňelského vinařského zákona gran reservy leží 5 let ve sklepě, z toho 24 měsíců v sudech. To se pak dějí věci :) Pokud je člověk zvyklý na vína zrající v nerez tancích, která sudem jen "proletí" (dnes velmi rozšířeno), zejména španělské a portugalské reservy a gran reservy ho mohou chutí šokovat, ba i zklamat. A to nemluvím o tom jejich všudypřítomném tempranillu, které leckdo nevyhledává (např. já) :)

Jinak je třeba rozlišit v chuti třísloviny (drsné tanniny ze slupek, stopek a jadérek) a účinek sudu (sladké tanniny, vanilka, skořice, kouř, petrolej).

Co se týče oblasti Rioja, nepochybně zde najdeme jak vína s velmi milou tříslovinkou, tak i drsnější kousky. Záleží na kombinaci odrůd - vždy základ Tempranillo, pak Garnacha, Graciano, Mazuelo, Malvasia apod. Je ale pravda, že silnější vliv sudu nevyhovuje každému.

Horhe: pokud vyhledáváš fortifikovaná vína, pak tě plně chápu. :) Občas si na degustacích taky říkám, že bych nejradši zmizel a přesunul se na přechutnávku portských :D

Odesláno

Jinak je třeba rozlišit v chuti třísloviny (drsné tanniny ze slupek, stopek a jadérek) a účinek sudu (sladké tanniny, vanilka, skořice, kouř, petrolej).

Co se týče oblasti Rioja, nepochybně zde najdeme jak vína s velmi milou tříslovinkou, tak i drsnější kousky. Záleží na kombinaci odrůd - vždy základ Tempranillo, pak Garnacha, Graciano, Mazuelo, Malvasia apod. Je ale pravda, že silnější vliv sudu nevyhovuje každému.

vína která zrají v nerezových tancích mě fakt nebaví, jsou to naprosto prázdná vína, právě ten vliv sudu je fantastickej, ta vanilka, kouřovitost, nebo čokoláda, to mě baví, víno suché, ale né kyselé, jemné, plné chuti, takové, které si zapamatuju a to delší zrání by tomu mělo hodně přispět

Odesláno

Svatá pravda, proto popojedem. Žena navrhovala už další neotvírat, tohle by ji mohlo přesvědčit... :) Neboť, jak říkal Švejk: "přijde na člověka někdy takovej moment, že je ke všemu hluchej jako pařez" :D

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Svatá pravda, proto popojedem. Žena navrhovala už další neotvírat, tohle by ji mohlo přesvědčit... :) Neboť, jak říkal Švejk: "přijde na člověka někdy takovej moment, že je ke všemu hluchej jako pařez" :D

na chateau laroque se taky chystám, tak to mi můžeš dát referenci, jaký je? I když seženu asi spíš o 9 let mladší ročník, takže rovnat je asi nebude úplně fér, tos ho měl ve sklepě několik let a vydržel to?

Odesláno

Velmi dobré vínko, pěkně se táhlo po skleničce, velmi jemné na patře, silná vůně, silná chuť, vanilka byla přítomna ve velkém a dokonce i chuť lískových oříšků vystrčila růžky - paráda, malbec mě baví!!!

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...