busdriver Odesláno 12. června 2020 Nahlásit Odesláno 12. června 2020 By me nenapadlo ze za hnusnejma Teplicema a Dubím je v horach tak pekne...
mtruelle Odesláno 12. června 2020 Nahlásit Odesláno 12. června 2020 V 12. 6. 2020 v 18:21, busdriver napsal: By me nenapadlo ze za hnusnejma Teplicema a Dubím je v horach tak pekne... Rozšířit Boston? Dobra volba, mám tri :-)
busdriver Odesláno 13. června 2020 Nahlásit Odesláno 13. června 2020 V 12. 6. 2020 v 19:02, mtruelle napsal: Boston? Dobra volba, mám tri :-) Rozšířit My "jen" dve.. Toyku maj obe desne rady, pac vedi, ze se pojede na vylet. Kdyz jedu sam, tak ale beru jen jednu..
wawrik Odesláno 13. června 2020 Nahlásit Odesláno 13. června 2020 To ste tu už dvaja s fajnovými sedemdesiatkami. Obom vám nepokryte závidím
TLD Odesláno 14. června 2020 Nahlásit Odesláno 14. června 2020 Cau chlape, peknej vejlet koukam. Krasa. Jeseniky na ,,lehko´´, ale tam je jasny , ze jsou krasny
busdriver Odesláno 14. června 2020 Nahlásit Odesláno 14. června 2020 V 13. 6. 2020 v 13:20, wawrik napsal: To ste tu už dvaja s fajnovými sedemdesiatkami. Obom vám nepokryte závidím Rozšířit Von v tom ma totiz tady šerif TLD trosku prsty v ty moji 76.. Nebejt jeho, tak mam 150, pajero nebo mozna hiluxe... V 14. 6. 2020 v 15:46, TLD napsal: Cau chlape, peknej vejlet koukam. Krasa. Jeseniky na ,,lehko´´, ale tam je jasny , ze jsou krasny Rozšířit Cau, ajaj, nevidim ani stan ani Brudera, tos jako spal v hotélu?
TLD Odesláno 14. června 2020 Nahlásit Odesláno 14. června 2020 No hotel to zrovna nebyl, ale tak nejak... :). Byl jsem bikovat na drsno, tak jsem potreboval krapatek servis:)
wawrik Odesláno 14. června 2020 Nahlásit Odesláno 14. června 2020 V 14. 6. 2020 v 17:42, busdriver napsal: Von v tom ma totiz tady šerif TLD trosku prsty v ty moji 76.. Nebejt jeho, tak mam 150, pajero nebo mozna hiluxe... Rozšířit No jo, vyzná sa ten vedúci... Tu na Islande chcú za dvadsaťročnú sedemdesiatku s natočeným štvrť miliónom neskutočných 40-50 000 €! To sa u iných áut nestáva, dokonca ani u kila nie, o iných značkách ani nehovoriac...
busdriver Odesláno 14. června 2020 Nahlásit Odesláno 14. června 2020 Ja sem zvedavej, jak dlouho bude volna tahle 75 za 380,-.. https://auto.bazos.cz/inzerat/121377941/toyota-land-cruiser-hzj-75-42d.php
TLD Odesláno 15. června 2020 Nahlásit Odesláno 15. června 2020 wawrik, to se me prave libi, Toy pujde do dedictvi busdriver, peknej zaklad, nacpat do ni nejakou kacku bude dobra
Ivan Lelák Odesláno 18. června 2020 Nahlásit Odesláno 18. června 2020 Letos v březnu jsme si splnili sen a v rodinné sestavě courali přes 2 týdny po Novém Zélandu. Měli jsme 2 obytná auta z půjčovny, ve větším jsme bydleli 3 a v menším 2. Projeli jsme severní i jižní ostrov, nebudu zabředat do podrobností (když tak se ptejte), ale byla to nádhera. Auta měla najeto kolem 100 tisíc km, za jízdy to uvnitř různě vrzalo, občas vyjel v zatáčce šuflík, ale jinak sloužila výborně. Já řídil větší Mercedes, v průběhu akce jsem zjistil, že max. hmotnost je 4500 kg, ale v půjčovně snad nikoho nezajímalo, jaký mám řidičák. Před předáním auta jsem ale musel absolvovat celkem jednoduchý test z místních pravidel silničního provozu. A kromě toho C mám. Cesty jsou asi jako u nás, někde pěkné, jindy samá díra, mosty téměř výhradně s jedním jízdním pruhem, kempů spousta.
Ivan Lelák Odesláno 19. června 2020 Nahlásit Odesláno 19. června 2020 (upraveno) TLD - ano, Fuso, ale jinak o něm nic nevím, snad jen že to moc nejelo a byl v tom proti Mercedesu kravál. Taky mne překvapilo, že u něj nebyl možný přístup do obytné části ze sedaček řidiče a spolujezdce. U Mercedesa přístup byl, ale přední sedačky nebyly otočné, což nevadilo, bylo to velké auto a ve třech jsme bydleli v pohodě. Jen se musel skoro každý den vylévat odpad z WC, kdyby byly v autě 4-5 lidí, snad by to nevydrželo ani den. To moc nechápu, protože i naše přenosné chemické WC, Thetford Porta Potti Qube 365, co vozíme v Důře, má větší odpadní nádobu, která nám ve dvou vydrží skoro týden. Obytky na NZ jsou trochu jiné než v Evropě, třeba víc prosklené než u nás, což je vidět i na "našich" autech. A upřímně, líbí se mi to. Většina jich je z půjčoven, to jsou většinou dodávky, od malinkých po ty největší a pak obvykle alkovny. Integrálů a polointegrálů je málo. Soukromých moderních profi obytek (to pak jsou naopak většinou polointegrály) tam jezdí málo, protože jsou prý drahé. Většina místních obytek je starších, hodně oblíbené jsou třeba autobusy, ale i amatérské jednoduché vestavby v dodávkách, jezdí i dost karavanů, často v odolnějším adventure provedení. Upraveno 19. června 2020 uživatelem Ivan Lelák
TLD Odesláno 19. června 2020 Nahlásit Odesláno 19. června 2020 Nadhera Ivane. Ten busik na prvni fotce je bozi.
Ivan Lelák Odesláno 19. června 2020 Nahlásit Odesláno 19. června 2020 TLD, to byl opravdu veterán, ale v celkem pěkném stavu, viděli jsme ho poslední den v kempu v Christchurch. Mně se líbily ty menší autobusy, jako je třeba na poslední fotce a zrovna těchhle modelů, předělaných na obytky, jsme potkali víc, dokonce i ve stejných barvách. Prohodil jsem pár slov s majitelem, kupodivu to není moc starý autobus, který si současní majitelé před 7 lety přestavěli na obytku. Zajímavé je, že měli markýzy na obou stranách. Bohaté prosklení asi nezaručí tepelné ztráty v zimě, ale to evidentně na NZ nikdo neřeší, protože všechny obytky mají hodně oken, pro zatemnění jsou žaluzie, rolety nebo závěsy. Jinak to auto bylo uvnitř nádherně vzdušné a pocitově i fakticky prostorné. Fotku mne napadlo udělat až když majitel odešel, tak jen skrz okno. Vpředu byl obytný prostor s kuchyní, za závěsem v zadní části je ložnice a za ní dveřmi vstup do koupelny se sprchou a WC. Bohužel to nemá žádnou garáž, takže je nutný box vzadu, asi by nám ani ten nestačil, ale určitě by se dalo něco vymyslet...
TLD Odesláno 19. června 2020 Nahlásit Odesláno 19. června 2020 Ty jo, tak v tomto si klidne dokazu predstavit ,, van life´´ na plny uvazek. Krasa. Jak je to tam s cenou PHM? Predpokladam, ze motory budou v techto potvorach naftove. Nebo ?
Ivan Lelák Odesláno 19. června 2020 Nahlásit Odesláno 19. června 2020 TLD - mám pocit, že pán říkal že je tam benzín a nějaký větší obsah, ale už nevím. Je vidět, že NZ je blíž k Americe, kamiony z větší části americké nádherné trucky a to samé i jiné, osobáky, pickupy atd., novozélanďané to mají rádi, v kdečem bublal starý dobrý americký V8. Říkal jsem si, že NZ je první zemí, kde bych si dokázal představit žít. Práce je dost, na cizince nekoukají skrz prsty, koneckonců, kdo je původní obyvatel, ani Maorové ne. Nádherná příroda, malá hustota obyvatel, osady a městečka jako by vypadly z dnešního amerického, původně divokého západu nebo ze staré dobré koloniální Anglie. Život běží klidným tempem a kromě práce se umí i bavit. Jezdím přes 20 let na motorkách, od roku 1983 létám a také máme naši americkou obytnou Důru. No a tam je spousta motorkářů, milovníků amerik, bezpočet malých letišť, v poušti tam je mimochodem jedno z nejlepších míst pro překonávání plachtařských rekordů, je to Omarama, díra na křižovatce dvou silnic uprostřed ničeho, jen s pár domy, dvěma restauracemi, benzínkami, hřištěm, radnicí, školou, doktorem a letištěm. Miniaturní, ale mají tam všechno, snad kromě stínu..:-). Na NZ se můžeš koupat, jachtařit, rybařit, létat, jezdit, lovit, lyžovat a to všechno skoro na jednom místě. Policajti nás zastavili jen jednou. Jeli asi 15 km za námi přes menší pohoří, v osadě pod kopci nás předjeli a zastavili. Ani nechtěli papíry, bylo jasné že jsme turisté s auty z půjčovny, šerif mne pochválil, že jsem jel vzorně, dokonce i když tam byla chvilku třicítka, zpomalil jsem, jen mi řekl, že na NZ je zvykem, když jsem pomalý a dojedou mne rychlejší auta, na vhodném místě zajet na krajnici a nechat je předjet. Což jsme běžně praktikovali, v horách se dá jet s obytkou jen pomalu, stoupání jsou často prudká, silnice děravé, zatáčky ostré a ten kdo jel druhý, vždycky hlásil prvnímu vysílačkou, že se to za námi hromadí, ať je pustíme. Ale v tomhle případě za námi jeli jen ti policajti, navíc míst k předjetí bylo dost a tak jsem si říkal, že zastavovat na krajnici nebudu. Policista to chápal, ale přesto doporučil auta pouštět aktivněji, zeptal se jestli něco nepotřebujeme, popřál hezkou cestu a jeli jsme. Prostě pohoda. Když jsme auta vraceli, a čekali u hromady kufrů na odvoz na letiště, chtělo se mi skoro brečet.. Jo a ten benzín je levnější než u nás, v březnu stál v přepočtu 20-25 korun za litr..
TLD Odesláno 19. června 2020 Nahlásit Odesláno 19. června 2020 uzasny fota a dik za report... Ja vim, ze toyky tam maj hodne v benzinu. A v Aus taky. Doufam, ze se tam jednou taky podivam a projedu na kole
African Odesláno 19. června 2020 Nahlásit Odesláno 19. června 2020 V 19. 6. 2020 v 13:22, TLD napsal: uzasny fota a dik za report... Ja vim, ze toyky tam maj hodne v benzinu. A v Aus taky. Doufam, ze se tam jednou taky podivam a projedu na kole Rozšířit Přesně jak píše Ivan, famózní kus země je to Jediná starost že musíš mít kliku na počasí, každopádně co jsem chtěl napsat, brzy tam zase musím, firma mě posílala v listopadu, ale já se zařekl že letos nikam, takže s největší pravděpodobností příští rok. Pokud by jsi chtěl, nebo se ještě někdo chtěl přidat, můžeme udělat chrono Zéland...to jen tak aby řeč nestála
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se