ggrand Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 Šroubování je lepší i když to trochu chrastí, protože nemusíš mlátit do tahu jako debil a to je plus. Průhled je dobrej, ten stojí fakt za to, denně se kochám, páč je na co:-) potápět se budu maximálně tak do 5ti metrů, takže sklo na dýnku neřešim, design hodinek rozhodně neni koncipován na hloubkové potápění, ale je dobrý vědět, že je neutopim:-) Heliák snesu, ale mohl bejt určitě mnohem nenápadnější, lumi sice bez zvýraznění 12ky(každej snad ví kde má na hodinkách 12), ale, že by jí bylo málo to bych neřekl, navíc svítí dobře... Měl jsem namysli s tím tahem, že třeba systém Seika oska+trubička,kde není potřeba mlátit do tahu, stačí zatlačit na trn postavený na stole. Nějak mám pořád vsugerované, že šroubky mají tendenci se povolovat, tak to bude asi tím. Z těch samosvorných kroužků mám prostě lepší pocit. Navíc když jsem četl něčí obstrukce, jak nemohl povolit ty šroubky právě na nových PO, tak to mě taky odradilo. Není nad to si tah zkrátit doma v klidu, někdy je to na dýl najít tu správnou kombinaci a běhat k hodináři kvůli tomu... pak ti je třeba náhodou škrábne a zase je člověk naštvaný, takle když si je škrábnu sám, tak si za to můžu sám a hlavně to můžu ovlivnit. Ohledně označení lumi 12, já to prostě potřebuju, když se náhodou večer probudím, tak na stolku vedle postele leží hodinky a jak je člověk totálně zblblý,tak nemám šanci si dát dohromady polohu korunky napravo, rozeznat ji od heliáku a pak si říct je tolik a tolik hodin. Znáš to prostě takle uprostřed noci nemá člověk moc rozumu. Neříkám, že lumi je na hodinkách málo nebo že by svítily málo, ale proto,aby to byl nástroj pro lidi, co potřebují 600m WR je v malé ploše. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 (upraveno) No, na kovovych tazich a systemu zkracovani z Schaffhausenu by se mohli ucit vsichni tady zminovani. Jinak na MM je fascinujici, ze je to 100% in-house. To moc hodinek rict nemuze. Vsechna vylepseni nove PO posunula hodne dopredu, ty lunety jsou skvele, jenom ten pruhled se mi na potapkach nelibi. Nejde o hlubinne potapeni, ale o styl. Proste mi to tam pripada jako nejaky omyl, vada, nepatricnost. Jako modni volanky na horolezecke bunde. Upraveno 21. ledna 2012 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 Také se přikláním spíše k novým- ten "příplatek" za to stojí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lastam Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 Z těch samosvorných kroužků mám prostě lepší pocit. Navíc když jsem četl něčí obstrukce, jak nemohl povolit ty šroubky právě na nových PO, tak to mě taky odradilo. Není nad to si tah zkrátit doma v klidu, někdy je to na dýl najít tu správnou kombinaci a běhat k hodináři kvůli tomu.... ty seš komik, si mě pobavil no nevim jak přesně se zkracuje seiko, ale jestli je to tak jednoduchý tak jedině dobře:-) nedokážu si to představit, zase aby to nebylo tak jednoduchý, že by to zas vypadávalo samo i bez trnu. Ty šroubky, je to zapeklitý, teď když už jsou povolený tak už to problém není a samovolně se nepovolují, zatim v pohodě... S tou He-korunkou musíš bejt u PO ve střehu to je pravda:-D No musíš mýt vycvičený hmat abys v noci poznal tu správnou korunku:-) na lunetě je ještě tečka, luneta je pevná, samovolně se nepohne a pokud máš tečku na 12tce je to pak OK:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lastam Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 No, na kovovych tazich a systemu zkracovani z Schaffhausenu by se mohli ucit vsichni tady zminovani. Jinak na MM je fascinujici, ze je to 100% in-house. To moc hodinek rict nemuze. Vsechna vylepseni nove PO posunula hodne dopredu, ty lunety jsou skvele, jenom ten pruhled se mi na potapkach nelibi. Nejde o hlubinne potapeni, ale o styl. Proste mi to tam pripada jako nejaky omyl, vada, nepatricnost. Jako modni volanky na horolezecke bunde. Jo taky jsem ze začátku prskal, že průhled do potápek nepatří, ale nakonec jsem si zvykl, to přirovnání docela sedí, ale u tý bundy budou vypadat ty volanky o dost šíleněji... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IWCmann Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 Osobně bych šel do nových, líbí se mi i průhled, strojovna pěkná. Sice u hodinek za 100k bych těžce snášel, že nemají rychlý posun datumu, což bych použil daleko více než nezávislé posunutí hodinové ručky,ale budiž. Naopak nemám takovou důvěru ve šroubované tahy, to beru jako drobné bezvýznamné mínus. Nechápu, co pořád řešíte s průhledem a WR600m. Ten, kdo skutečně takovou WR využije,tj. hloubkový potapěči v životě nepůjdou do vody s hodinkama za 100k. Zkrátka stejně jako heliový ventil je to jenom blyštítko na kupce. Nedělejte z těch hodinek tool, když od toolu je dělí hlavně cena, pak třeba průhled nebo ochrana sklíčka či relativně malá lumi plocha(bez zvýraznění 12). Nevidím jediný důvod, proč by hloubkový potápěči nešli s takovýma hodinkami do vody. Je to dle mého profi potápěčský přístroj, za který se navíc ve spojení s prestižní značkou vždy něco platí. Navíc ta značka garantuje i absolutní spolehlivost a schopnost fungovat v uvedených podmínkách. Ať už mají průhled nebo ne. Osobně bych tyto hodinky měl raději bez průhledu, ale co už. A heliový ventil ať uz využitelný jen velmi malou skupinou kupců k těmto hodinkám už nějakou dobu tak nějak patří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 (upraveno) Edit, raději nic. ty seš komik, si mě pobavil no nevim jak přesně se zkracuje seiko, ale jestli je to tak jednoduchý tak jedině dobře:-) nedokážu si to představit, zase aby to nebylo tak jednoduchý, že by to zas vypadávalo samo i bez trnu. Ty šroubky, je to zapeklitý, teď když už jsou povolený tak už to problém není a samovolně se nepovolují, zatim v pohodě... Vypadá to nějak takto. Některé modely mají ten "collar" uprostřed dílku, takže "link pin" je bez osazení a práce s tím je jednoduhší. Stejný systém je i u MM 600m. Když už jsme u těch 100k za nové, zapřemýšlel bych i nad tímto. Upraveno 21. ledna 2012 uživatelem ggrand Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lastam Odesláno 21. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2012 Edit, raději nic. Vypadá to nějak takto. Některé modely mají ten "collar" uprostřed dílku, takže "link pin" je bez osazení a práce s tím je jednoduhší. Stejný systém je i u MM 600m. Když už jsme u těch 100k za nové, zapřemýšlel bych i nad tímto. Já vim Seiko dělá v takový cenový relaci slušný věcičky, ale prostě nějak mi nejde to spojení za Seiko 100k, a to jsem člověk, kterýmu nejde o MI, ale tady mi to přijde divný, prostě pocitovka, strojek je machrovinka, ale moc do něj nevidim, ale rád bych viděl data sheet spring drivu, na to se musim v brzký době podívat, dokud to Seiko mám v hlavě, třeba je někdy budu taky nosit, cesty chronomagora jsou totiž nevyspitatelné a sám nejsem schopen říci, co se mi za dva roky bude vyskytovat v hodinkovnici... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZdenekS Odesláno 22. ledna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2012 Pánové, děkuji za rady a informace. Moc mi to pomáhá, mohu zvažovat pro a proti a nemusím "vařit z vody".I když finální rozhdnutí bude asi těžké. Další návštěva u AD mi také něco napoví (už si nenechám vytáhnout žádné SMP abudu porovnávat je 2 modely PO).Jen mám trochu strach z té velikosti 45 u nových PO (teď mám Speedmaster Date 40 mm), ale asi se jedná o zvyk.Ještě nevím co obnáší technicky ta tzv. šroubovací korunka oproti normální?Dík za info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 22. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2012 Na tu korunku je tady Alda:) V zásadě, klasickou korunku prostě vytáhneš a nastavuješ. Šroubovací má závit a když chceš nastavit čas nebo datum, nejdřív jí musíš vyšroubovat.. Používá se to u potápek, abys o něco nezavadil a nenatekla ti dovnitř voda. Jakej přesně používá Omega systém nevim, ale na bondovkách jde ten závit celkem ztuha. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 22. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2012 na SMP jde ztuha, pac je mala korunka a protipero je celkem silne. U PO je to mnohem snazsi. Je to hlavne o WR, bez sroubovaci korunky potapky s WR 30 bar a vice nelze, snad jen u systemu Panerai. Omega pouziva vnejsi zavit stejna jako Rolex pokud se nemylim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZdenekS Odesláno 31. ledna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2012 Tak jsem byl včera v Dealu v Ostravě koupit nové PO a oni mi je prodali !!! Ještě minulý týden tam byli. Doufám, že je koupil aspoň někdo z fora.Tak jsem málem koupil starší model PO s 2500. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 31. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2012 Pro mě osobně kalibr 8500 asi za ten příplatek nestojí, především pokud rozdíl je 30-40tis. Navíc staré PO u mě o chlup vedou nad novými i vzhledem, takže bych to měl asi jednoduší. Pokud bys šel do nových PO s 2500, myslím že je šance na novější kalibr 2500D (to by byl právě můj favorit, staré PO s novějším 2500D kalibrem, ale vyráběly se jen pár měsíců před koncem výroby). Tedy stejný kalibr, jaký je použitý v nových SMP (mimochodem, díval ses na nové SMP bez vlnek? podle živých fotek vypadají v modré nádherně, ale myslím že v ČR ještě nejsou nikde k vidění). Rozdíl mezi kalibry se dá nejsnadněji zjistit z fontu na datovém věnci. 2500C má jedničku jenom jako čárku bez zobáčku (tak jak ji píšou většnou v Americe), novější 2500D má jedničku klasicky se zobáčkem. Na WUS je přímo vlákno s fotkama ukazující rozdíly, ale jak na potvoru ho nemůžu najít. Ještě se říká, že od seriového čísla 8535xxx by měl být už novější kalibr, ale metoda s datovým věncem je 100% a zjistíš to velmi jednoduše. Ohledně technických rozdílů mezi 2500C a 2500D jsou dost dohady, Omega k tomu asi nikdy nevydala podrobnější materiály, ale něco se dá vyčíst na WUS tady a tady. Podle některých příspěvků na WUS je kalibr 2500D dost shodný s 8500, jen má menší rezervu o 10 hodin a nemá Si14 Balance spring. Přesnost je podle reportů majitelů při nošení vynikající a nastejno s 8500, ve spoustě případů +- 0 sekund za den. tak tohle jsem nevěděl, to je zajímavá info. já mám na svých starých na datovém věnci jedničku se zobáčkem, to by mě zajímalo, jestli je tohle fakt spolehlivá metoda na identifikaci kalibru 2500D .... a že je hodně shodný s kalibrem 8500 je taky pro mne překvapení... tak tohle jsem nevěděl, to je zajímavá info. já mám na svých starých na datovém věnci jedničku se zobáčkem, to by mě zajímalo, jestli je tohle fakt spolehlivá metoda na identifikaci kalibru 2500D .... a že je hodně shodný s kalibrem 8500 je taky pro mne překvapení... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 31. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2012 Tak ono je to myslim cele trochu jinak, shodny je krok, ne cely kalibr. Omega zacala ladit coax tak, aby opet v budoucnu mohl snaset i 28800 bph a testovala to prvne prave v 2500D. Aneb pod heslem proc to delat jednoduse, kdys to jde slozite zpet k svetlym zitrkum, ale drzim jim palce.Jaky mas SN, ze pises starych? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 31. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2012 (upraveno) co je SN ? už vim :-) , ale nevim, jedu v autě a nemám je na ruce Upraveno 31. ledna 2012 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 31. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2012 tak tohle jsem nevěděl, to je zajímavá info. já mám na svých starých na datovém věnci jedničku se zobáčkem, to by mě zajímalo, jestli je tohle fakt spolehlivá metoda na identifikaci kalibru 2500D .... a že je hodně shodný s kalibrem 8500 je taky pro mne překvapení... Jestli máš jedničku se zobáčkem, tak máš 2500D kalibr na 100%. Další rozdíl ve fontu by měl být vidět na osmičce, viz. foto. Baculatější osmička by měla znamenat 2500C a tenčí osmička novější 2500D. Napiš schválně jaký máš SN. Podle WUS to vypadá, že se 2500D začalo objevovat už od konce léta minulého roku a tak nějak matně si pamatuju, že sis je kupoval někdy na podzim? Jinak ohledně té shodnosti 2500D a 8500 je to asi jak píše Seamster, i když kdo ví. Oproti 2500C jsou totiž změny údajně dost veliké, pokud budu citovat z WUS: "There are many differences inside the movement, such as: the escapement, mainspring, balance, stop lever, barrel bridge, balance bridge, wheel train bridge, automatic framework, pallet bridge, right up to a different oscillating weight. The differences are listed in the technical guide for the 2500 movement from Omega." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukin_ova Odesláno 31. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2012 Podle citovaných zdrojů, by tyhle hodinky měly mít ten udáváný kalibr 2500D ....Co myslíte ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 31. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2012 Jestli máš jedničku se zobáčkem, tak máš 2500D kalibr na 100%. Další rozdíl ve fontu by měl být vidět na osmičce, viz. foto. Baculatější osmička by měla znamenat 2500C a tenčí osmička novější 2500D. Napiš schválně jaký máš SN. Podle WUS to vypadá, že se 2500D začalo objevovat už od konce léta minulého roku a tak nějak matně si pamatuju, že sis je kupoval někdy na podzim? Jinak ohledně té shodnosti 2500D a 8500 je to asi jak píše Seamster, i když kdo ví. Oproti 2500C jsou totiž změny údajně dost veliké tak mám "osmičku" tenčí, zobáček na "1" , číslo 8526.... tak nevim... samozřejmě bych byl rád, kdybych tam měl ten malinko raritnější 2500d :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lastam Odesláno 31. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2012 Tak jsem byl včera v Dealu v Ostravě koupit nové PO a oni mi je prodali !!! Ještě minulý týden tam byli. Doufám, že je koupil aspoň někdo z fora. Tak jsem málem koupil starší model PO s 2500. Tak sis je objednal ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 31. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2012 tak mám "osmičku" tenčí, zobáček na "1" , číslo 8526.... tak nevim... samozřejmě bych byl rád, kdybych tam měl ten malinko raritnější 2500d :-) 8526xxxx jsem na WUS četl, že jsou jedny z prvních s 2500D a vzhledem k fontu to taky sedí, takže si myslím, že máš opravdu 2500D. Jediná další možnost jak si to nechat potvrdit je buď otevřít hodinky (bude to vyražené na strojku) a nebo si nechat poslat CSOC certifikát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se