Radek124 Odesláno 10. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2012 (upraveno) 2zhrado: Obávám se že tvůj "produkt #287" nesvědčí ani tak o tom že bys byl "staromódní chronomagor", jako spíš troll. Příště bys mohl třeba zkusit fanclubu Ferrari doporučit přechod na konzernové TDI a čepovat do něj (manuálně) řepku, argumenty budou zajisté neméně přesvědčivé. Ale jestli to bylo míněno vážně, možná by nebylo špatné omezit to svinstvo na kterém zrovna ujíždíš - a nebo na ranní vizitě pozdravovat Dr. Chochoouška... Edit: A ať to nevyzní jen jako sprosté invektivy bez argumentů - my všichni de-facto fungujeme na chemické baterky, kterým musíme den co den při jídle obměňovat elektrody, dolívat elektrolyt - a ještě neestetickým způsobem vyměšovat odpady po proběhlé reakci. Vzpomeň si na to až pořídíš druhé (třetí, čtvtré...) mechaniky a k nim čínským quartzem řízený winder, zálohovaný dobíjecí baterkou z čínského lithia... Upraveno 10. července 2012 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zhrado Odesláno 11. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2012 Ja som len napísal prečo. Ak má niekto iný názor je to jeho vec a je to dobre, zle by sa žilo keby mal každý rovnaký názor A to svinstvo bola 12tka pivo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rejan Odesláno 11. července 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2012 Prečo mechaniky?? Pretože patria k ľudskej bytosti, žijú s nim, dlhú dobu, každý človek má svoj príbeh, svoj osud, ten osud mu odtikavájú jeho hodinky, ktoré každý deň naťahuje.... A keď raz nenatiahne, umrú aj jeho hodinky, nielen tie vnutorné. Baterkáče sú otras, novodobé klamstvo niečoho, čo meria čas, stále chceme niečo iné, konzumný život, všetko na baterky. My tiež nie sme na baterky a preto sa mi to hnusí. Väčšina manuálov má svoju históriu, svoje emócie, svoj život, svoj príbeh, proste sú to HODINKY. Baterkáče budú vždy len šmelinou, nepodstatnou. Prišiel som na to, že hodinky sú moje JA a strašne rád ich každé ráno natiahnem, keď sa zobudím, tak ako to robili za vojny piloti, za dobíjania vesmíru, alebo kopa obyčajných ľudí, ktorí žili s hodinkami........... som asi staromódny ... alebo pravý chronomagor... Dobrá,budeme tedy dál svítit svíčkou a jezdit na kravském povoze. Hlavně si tu krávu musíme ráno před jízdou nakrmit. Ony totiž hodinky do kapsy a později náramkové byly takový luxus,že se dědil z generace na generaci. Jenže dnes je všechno jinak a ukaž mi někoho kdo tu má hodinky /nově koupené/ déle než pár měsíců max 2-3 roky a tudíž takový vztah co popisuješ k nim nikdo nemá. Těm co ho mají se předem omlouvám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 Velmi zajímavá diskuze.Můj názor je ten,že jde o obchod a dokud budou zájemci o obě strany,budou se i dále rozvíjet.Tak třeba elektronika-radiosignál už nestačí,začíná se se satelity.Mechanika,nedávno jsem viděl absolutně úžasnej model kde se překlápí ručky podle toho kolik je hodin.No a přibudou nám možná další-hodinky s kapalinou a td.Rozvíjí se všechny směry hodinářství kde je cítit nějaký zisk.Tím ovšem netvrdím,že praví hodináři k tomuto řemeslu nepřicházejí s láskou,ale vždy budou mít dost modelů,které je uživí.Jsem pravidelným čtenářem magazínu o hodinkách a tam je přesně ta komerce vidět.Reklamy,jak piloti nasedají do svých strojů,piloti formule 1 se zdobí nápisy.Je to jeden velkej boj o postavení na trhu a potom si prohlédnete opravdové piloty na leteckých dnech a kde jsou ty reklamy.Každý má to co mu dají,případně i s ohodnocením,nebo prostě to co mu vyhovuje.A ted jsem tam,kde jsem chtěl být.Obě strany mají něco do sebe,krásu i funkčnost a já se za sebe k tomu stavím tak,že mám pár kousků od elektroniky a pár od mechaniky.Líbí se mi prostě hodinařina a je nemožné kvůli něčemu zavrhovat to či ono. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krakra Odesláno 17. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2012 Dovolil jsem si napsat svůj názorMechanické hodinky jsou jako šperk, je to živá věc, domeček plný koleček, příjemný pocit, že se v tom domečku něco děje, například přes zadní prosklený kryt sledovat natahovací závažíčko.Quartky jsou bezproblémové, plně fungující hodinky, které nepotřebují údržbu, mechanické jsou z doby krále klacka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 Měl jsem různé druhy těch vychytaných supermoderních strojů,co umí nejpřesnější čas,kalendáře až do doby co tu nebudem,napájení jen tak z ničeho,ze super materiálů které necítím na ruce,bezúdržbové zdroje informací ovšem možném...Vždy jsem je nakonec prodal a zůstalo stejné prázdno v duši,jako když prodám starší mobil,auto,televizi a td.Zkrátka jsem se zbavil spotřební věci,která mi dokonale sloužila a to je vše.Dnes v době super Pc,které si doma postavím a v době fotografií na všech možných médiích,vždy nejraději sáhnu po těch co mohu uchopit a zjistit kolik vody už to uteklo od dob,co bylo dětem tak málo...Stejné je to u mě s mechanikou.Chci jedny hodinky,které budu milovat a pak je bude milovat i můj syn,protože jsou po mě.Můj 85 letý prastrýc má zlaté cibule, Omegy po svém dědovi!!! a proto že nemá děti jednou budou moje a kdykoliv je natáhnu pocítím ten slastný pocit u srdce.žiju v racionální době každou elektronickou hračičku co dostanu do ruky osahám za pár minut pak z ní vycucám co zvládne a tím můj zájem končí.Ted už vím,že to co chci mít na ruce není přesný čas ale část mě samotného. Rád tu připomenu slova Svenda Andersena: " Quartzové hodinky dáte do šuplíku,vytáhnete je a ony pořád jdou.Na tom je něco statického.Netikají.Tik-tak-to je jako vaše srdce.Mechanické hodinky celý den a celou noc dělají tik-tak jako srdce.Jako člověk.A ani člověk není příliš přesný.Každý je jiný. A to je ono,prostě být jiný." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 20. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2012 Já vyrůstal v době quartzek, digitálek. Můj děda měl mechanické Primky a každý den se mě ptal, kolik je hodin, že prý se mu zastavily, tak si je vždycky nařizoval podle mých digi a já si tak nějak udělal obrázek o mechanikách už v dětství. Ty hodinky dneska mít, vážil bych si jich - tenkrát jako kluk jsem se smál, že se na ně nedá spolehnout. Mám rád spolehlivé věci, které vydrží, které fungují bez údržby, na které se mohu spolehnout, když je budu nejvíc potřebovat. Mechanické hodinky se mi líbí, obdivuji lidi, kteří je dokáží vyrobit a opravit, ale pro běžné nošení jsou pro mne nepoužitelné, akorát by mne naštvaly svou nespolehlivostí. Jo, takhle koupit si nějaký starší kousek a kochat se občas pohledem na ně, to by se mi líbilo (v mém případě by to byly spíš kapesní hodinky nebo třeba pendlovky). V běžném životě je to ale jako kdybychom v dnešní době běžně používali parní stroj nebo si doma svítili loučemi- je to nepraktické. Takže mechanické hodinky mají podle mne místo někde v našich srdcích, ale na ruce už ne, nemá cenu si nalhávat, že mohou být v nějakém praktickém směru lepší než quartz. A to říkám jako člověk, který nemá moc rád moderní výstřelky. Takže shrnutí: za mě mechaniky ano, a to z nostalgických důvodů - mechaniky, které mají historii a příběh, nebo je vlastnil někdo, koho jsem si vážil. Z těchto důvodů klidně a mohly by to být kvůli morální hodnotě moje nejvzácnější hodinky, i kdyby měly jen cenu šrotu. Nově vyrobené mechanické hodinky ale podle mne nemají žádný smysl, nedokážu si představit, že bych si koupil takovou nepraktickou drahou věc, která nemá žádnou historickou hodnotu. To snad jen v případě, že by se jednalo o repliku nějakých historických hodinek, které kdysi vlastnil třeba můj prapředek. Takže doufám, že mne neukamenujete - já říkám, že mechaniky musí být staré, aby měly smysl. Nové mechaniky smysl nemají.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jsstanik Odesláno 24. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2012 Takže doufám, že mne neukamenujete - já říkám, že mechaniky musí být staré, aby měly smysl. Nové mechaniky smysl nemají..Přesně tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 24. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2012 Přesně tak.Jasněě :D a stovky dalších inovací nemají smysl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
richard12 Odesláno 24. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2012 gougy: Zaujímavé inovácie, ale stačí pozrieť na cenovku! Páčia sa mi aj "vodné" hodiny HYT H1 (36 000 ?). Zaujímavé, ale nič pre bežných smrteľníkov. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 24. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2012 gougy: Zaujímavé inovácie, ale stačí pozrieť na cenovku! Páčia sa mi aj "vodné" hodiny HYT H1 (36 000 ?). Zaujímavé, ale nič pre bežných smrteľníkov.Hydra znám, ale ještě jsem je nefotil nicméně před pár desítkama let byla i automatická pračka otázkou luxusu a dnes je standard. Totéž využití materiálů jako titan, keramika apod. Přestože jsem silně baterkově pozitivní, mechaniku ve vintage i moderním hávu prostě můžu, má to moc co do sebe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 24. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2012 Myslím, že to je velmi podobné, jako bychom diskutovali nad tím, jestli je lepší parní lokomotiva (popř. "parník") nebo elektrická lokomotiva (popř. loď na naftový pohon). Co se týká výkonů, ekonomiky provozu a ceny jasně zvítězí elektrika a nafťák, ale pro mnoho milovníků železnice má ta pára neodolatelné kouzlo a "parník" taky přitáhne více turistů, než modernější dýzl. Další méně příznačné srovnání by mohlo být mezi kabrioletem a kombíkem. Taky je kombík nepochybně praktičtější, ale spousta lidí si koupí i kabriolet. Kdo je založený pragamticky, dá asi přednost quartzům - ideálně s nějakým akumulátorem s dobíjením světlem nebo pohybem. Kdo je hodinářský romatik, určitě upřednostní mechaniku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jencekgs Odesláno 13. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2012 Pro mě jsou lepší Quartz z důvodu větší nerozbytnosti a praktičnosti. Mechaniky nemám ale líbí se mi a obdivuji je. Ale ještě jsem se nedostal do stádia abych koupil krásné mechanické hodinky a nenosil je protože bych se o ně bál.Jijak je můj názor takový, že jsou to dvě neporovnávatelné kategorie. Je to ovšem názor začátečníka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 13. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2012 Zajímavé vlákno... přivedlo mě to k myšlence, že nějaké pěkné kvalitní quartzy by pro mě mohla být fajn volba... Proč? Protože jak zde zaznělo, hodinky jsou kusem mě samotného.Sám se snažím být co nepřesnější a pokud možno bezúdržbový, a o stejné věci se snažím i v práci. A v práci trávím nejvíc času, takže i to je kus mě samotného. Elektrické pulsy mi nervama projíždějí občas takové, že mi z toho tiká v oku, a při jakémkoliv problému osciluji mezi několika možnostmi řešení. A taky potřebuju dobíjet baterky, potřebuju i sluneční svit jako solary a občas dokonce potřebuju i zrestartovat, když už je toho na mě moc.A taky je myslím fajn mít jiný druh hodinek, než "jen" mechaniky - a střídat je podle příležitosti a nálady... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rastike Odesláno 19. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2012 Mam breitling colt,absolutne bezproblemove hodinky baterku som menil az 7 rokov od vyroby hodiniek,ked ich otvoril hodinar povedal ze nepotrebuju ziadny servids su ako nove,a quartzove hodinky su velmi prakticke. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rfido Odesláno 24. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2012 Je to přeci otázka názoru - quarzový jsou pohodlnější, můžu jich mít víc a nestarám se o to, zda jsou nebo ne jako automaty a x dalších věcí. Na druhou stranu mechanika je klasika, jiná liga hodinářského díla, to je jasný. Automaty jsem kdysi měl a pak jsem je dal pryč, často jsem přeřizoval čas, a to mě nebavilo. Ale jinak se nebráním myšlence, že si zase někdy klasiku pořídím. A pokud někdo, jak často čtu, u quarzovek řeší, "jééééé co nima, mě u nich cuká ručička.....", tak ať si dá vyměnit baterku a je po cukání a nemusí to řešit s půl republikou týden po netu :-):-):-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 24. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2012 Tak to jsem nejak nepobral.Co resi vymena baterie? Ta prece resi jen cukani, kdy se projevuje indikator EOL, tedy cukani po ctyrech nebo kolika vterinach. Ale to cukani po vterine v beznem provozu, to vyresi vymena baterie jak? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 27. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2012 Bude to ode mě asi velké kacířství, ale tikot mechaniky, jakkoliv zní příjemně, na mě bývá dost rychlý, když se na něj soustředím - rozhodně mě nijak neuklidňuje, jak to někteří popisují.Tiknutí quartzu jednou za vteřinu na mě působí mnohem klidněji, jaksi rozvážněji, jestli mi rozumíte... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otto Odesláno 28. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2012 Bude to ode mě asi velké kacířství, ale tikot mechaniky, jakkoliv zní příjemně, na mě bývá dost rychlý, když se na něj soustředím - rozhodně mě nijak neuklidňuje, jak to někteří popisují.Tiknutí quartzu jednou za vteřinu na mě působí mnohem klidněji, jaksi rozvážněji, jestli mi rozumíte... Člověče, tak s tímhle taky "bojuji". Obecně mě quartz štve, ale ty dnešní rychloběžný mechaniky mě taky vadí. Jak pěkně tikaly kdysi hodinky frekvencí 18.000 kyvů. To dnes abys pohledal. Pokud teda nechci Unitas v hodinkách o průměru pivního tácku. Asi bych vzal na milost quartz s termokompenzací (pro ten pocit nejlepšího quartz strojku). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rejan Odesláno 15. července 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2013 Ahoj po delší době, dlouho,dlouho mám cukání jít do mechaniky,jenže....... teď třeba mám dovolenou a jsem doma,dělám na baráčku a hodinky nenosím. Pak potřebuji někam jet,sáhnu do šuplíku,jedny oblíknu a jedu. Ukazují přesný čas a datum a můžu se spolehnout.Mechaniky po dlouhé rozvaze: žádná ETA jen inhouse, dlouhá power reserve, Takže z "dostupnějších"značek asi jen Panerai nebo Rolex. Čili tím je to vyřešeno. Příliš mnoho peněz za málo muziky.Zůstanu u Béček se super Q za čtvrtinový peníz a naprostá spokojenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se