Přejít na obsah

Kolikery máte hodinky?

safi

Doporučené příspěvky

Po dlouhém počítání .... 2 .... méně než málo a více než hodně .... Tak akorát

Bacha, ať tady nějaký chronobakterie  nezpůsobí v Tvým životě citelný změny. Já jsem jen tak nakouknul a už pár let sem musím každý den několikrát na takovou tu chronolýzu- a nepomáhá to...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodinek jsem měl spoustu, maximálně tak 5-6 kousků současně (oblekovky Hamilton, casual TAG Heuer, sportovní potápky Seiko, nějaké kousky od módních značek typu Storm...), ale časem jsem to zredukoval na jedny jediné, a to jeden kousek od TAGu, který je maximálně univerzální a dá se nosit téměž vždy a téměř ke všemu. Mám pár kamarádů, kteří točí hodinek mraky (tady na fóru asi obvyklý jev), ale mně je bližší, když si člověk najde nějaký jeden model, který mu vyloženě sedne, a s ním pak tvoří nerozlučnou dvojku po dlouhý roky. Imho to dotváří určitý osobitý a nezaměnitelný styl, který se mi líbí více, než neustálý přelétání mezi různými modely. Třeba můj táta takhle desítky let tahá na ruce jedny Omegy Constellation, a i když to není žádná haute horlogerie a určitě by si mohl koupit lepší (nebo je točit s x dalšími), prostě to k němu patří a kdyby ho nějaký stálý obchodní partner nebo příbuzný viděl bez nich, musel by se ptát, co se to proboha stalo. :)

Odkaz ke komentáři

Bacha, ať tady nějaký chronobakterie nezpůsobí v Tvým životě citelný změny. Já jsem jen tak nakouknul a už pár let sem musím každý den několikrát na takovou tu chronolýzu- a nepomáhá to...

Citelné změny jiz pozoruji dlouho, například v tom, že se třeba při vstupu do metra nejdřív podívám po mužských zápěstích a teprve potom po hezkych holkách :-) Nicméně 2 hodinky jsou pro mě racionální volba, více neunosim. Upraveno uživatelem Ruiz.aw
Odkaz ke komentáři

Aktuálně 4 mechaniky na normální nošení, 1 oblekovky, 1 na běhání, 1 quartzky trítiovky u postele, 1 quartzky na sekání dřeva a hrubé práce. PRIMKY, které nenosím nepočítám.

Nicméně už mám cíle a vize v čase abych se dostal na stav 6-1-1-1-1. :) To je asi strop ať se hodinky točí alespoň dvakrát do roka. Pak už jen výměny a přechody do vyšších levelů. ;)

Upraveno uživatelem Beet
Odkaz ke komentáři

Hodinek jsem měl spoustu, maximálně tak 5-6 kousků současně (oblekovky Hamilton, casual TAG Heuer, sportovní potápky Seiko, nějaké kousky od módních značek typu Storm...), ale časem jsem to zredukoval na jedny jediné, a to jeden kousek od TAGu, který je maximálně univerzální a dá se nosit téměž vždy a téměř ke všemu. Mám pár kamarádů, kteří točí hodinek mraky (tady na fóru asi obvyklý jev), ale mně je bližší, když si člověk najde nějaký jeden model, který mu vyloženě sedne, a s ním pak tvoří nerozlučnou dvojku po dlouhý roky. Imho to dotváří určitý osobitý a nezaměnitelný styl, který se mi líbí více, než neustálý přelétání mezi různými modely. Třeba můj táta takhle desítky let tahá na ruce jedny Omegy Constellation, a i když to není žádná haute horlogerie a určitě by si mohl koupit lepší (nebo je točit s x dalšími), prostě to k němu patří a kdyby ho nějaký stálý obchodní partner nebo příbuzný viděl bez nich, musel by se ptát, co se to proboha stalo. :)

uplne moj nazor.... proste byt one watch guy... mat jedny take primarne a ine nosit len tak sem tam na spestrenie alebo zvlastne prilezitosti (napr. divadlo, sekanie dreva, bazen apod).

Odkaz ke komentáři

uplne moj nazor.... proste byt one watch guy... mat jedny take primarne a ine nosit len tak sem tam na spestrenie alebo zvlastne prilezitosti (napr. divadlo, sekanie dreva, bazen apod).

Jasně, když jde člověk na Žofín nebo na Sněžku, není od věci vytáhnout nějaký ten doplňkový model, přece jen žádný hodinky nejsou úplně univerzální. Ale jinak vidím ideál stejně jako ty - one watch guy. Je docela zajímavý sledovat, jak se na někom neustále mění oblečení a s věkem i jeho vlastní podoba, ale hodinky jako jediný zůstávají a jsou stále stejný. Taková kotva v čase... Na druhou stranu chápu, že pro hardcore hodinkový nadšence je to přímo děsivá představa. :)

Odkaz ke komentáři

Jasně, když jde člověk na Žofín nebo na Sněžku, není od věci vytáhnout nějaký ten doplňkový model, přece jen žádný hodinky nejsou úplně univerzální. Ale jinak vidím ideál stejně jako ty - one watch guy. Je docela zajímavý sledovat, jak se na někom neustále mění oblečení a s věkem i jeho vlastní podoba, ale hodinky jako jediný zůstávají a jsou stále stejný. Taková kotva v čase... Na druhou stranu chápu, že pro hardcore hodinkový nadšence je to přímo děsivá představa. :)

To je přesné.
Odkaz ke komentáři

Nie je nad to pozret sa na svoje hodinky na ruke a spomenut si, aky kus zivota presli so mnou, kolko miest a situacii.... Toto som zazival v zaciatkoch, potom som to zacal striedat a uz to nebolo ono... cize chcem sa opat dostat do takej pozicie, ked uz nie one watch guy, tak aspon ze ich bude par stabilnych. Trvalo to roky a konecne sa ukazuju nejake stalice (lenze to z casu na cas pocituje kazdy a casom moze opat zaujat nieco ine... ved to pozname...).

Odkaz ke komentáři

Návštěvník swanieck

Krásné číslo dvanáct....... jako měsíců v roce.....

Ale tři kousky jsou kapesní po předcích a ty se moc nosit nedají, dvoje jsou výběhové typy .....Primky z mládí  a vintage swiss chrono, které ještě nikdo neopravil. A zbytek už může na ruku, takže vlastně jen šest.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...