Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

¨Tak jen taková drobnost z cest a s případným dotazem na Gandalfa. Poslední večer na Langkawi jsme si dávali u stánku polívku (mimochodem skvělá Laksa) a pán tam měl v kelímku naložený nějaký chilli. Pár jsem si jich dal, prvních několik OK a poslední byla jak když mi žiletkou někdo řeže jazyk. Ale celkově dobrý, tak jsem se majitele ptal, co je to za druh, ale pro něj prostě jen chilli. Pár nám jich  dal na vyzkoušení (zkusím zasadit) a pokud jde o nálev, tak je to to vinaigre s vodou, solí a celým česnekem. Tak by mě zajímalo co to je za druh a zda jsou zkušenosti s tímhle nakládáním (pokud už to tady je, tak sorry). Fotky jen mobilovky, takže nic moc.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem warann
Odesláno

Podle mého odhadu je to nějaký Malajský klon Thai Red. V té oblasti se to pěstuje pod různými názvy, snad v každé vesnici se to jmenuje jinak. Tohle je zřejmě sklízeno v t.zv. technické zralosti - tedy nezralé /jednak nejsou tak ostré a hlavně se lépe skladují pro potřeby trhu/. Taky bys tam mohl narazit na pastu, kterou z nich dělají. Zralé mohou být červené, nebo i žluté. Ten nálev neznám. Ty zelený bych zkusil nechat "dojít" a teprve potom bych odebíral semínka.

Návštěvník vwtyp11
Odesláno

Jo, trochu jsem to zanedbal, ale už dva dny svítím 16 hodin

Mas to světlo moc vysoko, chce to 30-40 cisel

Odesláno

Moje prve pokusy o pestovanie chilli, zatial to vyzera takto. Nejake pripomienky, rady, napady, upozornenia su vitane :-)

len podotykam, ze toto nie je 1 Aprílový zartik aj ked niektorým profikom to asi tak bude pripadat :-)

Odesláno

Na spodok som dál v kelímku pár kamienkov, samozrejme kelímky maju dierky, nechal som ich v Jiffách podľa výšky rastliny dosypoval takú lisovanú zeminu pre rastliny čo sa rozrába vodou ...

Neprihnojujem mám ?

Odesláno

Pokud je to lisované kokosové vlákno, tak to nemá žádné živiny. Doporučil bych ti použít Kristalon-Start, přidávej Lignohumát, lehce - usnadňuje příjem živin. Asi tak po 14 dnech to přesaď do normálního substrátu /měls tam strčit i ty jiffy - pokud je to ten kokos, tak se používá jako médium místo jiffů/. V tom by ti to nerostlo. Já jsem dopadl v podstatě skoro stejně - koupil jsem letos nějaký šíleně přeražený substrát a je to k ničemu, prolezlý smutnicemi, mám pocit, že se to kupuje v Polsku a jen to přebalujou. Ztratil jsem tak cca měsíc /holt furt se člověk učí/.

Odesláno

Ok tak idem na to cez víkend to presadím...

a potom začnem prihnojovať (tak ako som písal v pohároch sú sadenice aj s Jiffami...)

Potom pridám foto.

Ešte niečo na čo by som mal dávať pozor ?

Dík

Odesláno

Já jsem dopadl v podstatě skoro stejně - koupil jsem letos nějaký šíleně přeražený substrát a je to k ničemu, prolezlý smutnicemi, mám pocit, že se to kupuje v Polsku a jen to přebalujou. Ztratil jsem tak cca měsíc /holt furt se člověk učí/.

Gandalfe, co pouzivas proti smutnicim?

Odesláno

Už to tady jistě bylo, ale lenost zvítězila (jako obyvkle), tak se místo hledání zeptám. Prosím o doporušení mechanického mlýnku na sušené chilli. Díky.

Odesláno

Právě jsem dokončil přesazování - takhle bídně mi to ještě nerostlo. Já vůl jsem jim chtěl podstrojit a koupil jsem v grow shopu šíleně drahej a údajně skoro zázračnej substrát /BioBizz/ - to jsem si dal. Než se to vzpamatovalo, tak jsem ztratil skoro měsíc, ty nejnáročnější si ani neškrtly. Radši vám nebudu psát, kde jsem to kupoval - kdyby se těm parchantům náhodou něco stalo, tak je to na mně :-). Prej opatrně pane, je to dost vyhnojený - nějaký howno! Typuju to na hrubou polskou neupravovanou rašelinu, promořenou smutnicemi a jen přebalenou někde v Dánsku, nebo kde to balí. Ale kytky, který jsem přesazoval minulej týden už rostou skoro před očima, tak alespoň něco. Holt stane se.

Odesláno

Tak to je peklo...

Já jsem to vyndal z technické místnosti a dal to do obýváku  a můžu konstatovat, že snížení teploty zabralo a rostlinky to probralo a začalo to růst výrazně lépe.

O víkendu jsem to namachroval na okno a to jsou sluneční lázně+ svítím.

Fakt jsem zvědavý, co z toho bude :lol2:

Odesláno

Já zatím nepěstuju, pouze konzumuju výrobky a výpěstky jiných.

Už poněkolikáté nákup v Nové Pace při víkendu v podkrkonoší.

6a9497cacbb294512369bb08175f4f6c.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...