Přejít na obsah

Chilli

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil
Prostředek proti bolesti hlavy

Často vás bolí hlava nebo trpíte dokonce na migrény? Pak byste měli vědět, že farmaceutické medikamenty nejsou jediným spásným řešením. Vždyť je tu kajenský pepř! Ten příznivě ovlivňuje bolestivé receptory v mozku, čímž může ?bolehlavu? udělat rázný konec.

Útlum alergií? Ano, to také

Je úplně jedno, jestli vám rýmu spouští roztoči, srst domácích mazlíčků, prach nebo pyl, kterého bude co nevidět venku spousta. Buď jak buď, ?instantní pálivé léčivo? je vám plně k dispozici, neboť obsahuje antialergické složky. Ty v lepším případě symptomy alergie úplně utlumí, v tom horším je alespoň zmírní.

Oprava nefungujícího trávení. Nehodí se i vám?

Na jakékoli břišní potíže platí červený zachránce. Ostatně, tento vítaný fakt potvrdilo již mnoho a mnoho vědeckých studií. V jejich závěrech se uvádí, že kajenský pepř zvyšuje tok a produkci žaludečních šťáv v trávicím traktu. Rovněž zrychluje metabolismus a stimuluje pohyby střev. Přesně tyto vlastnosti z něj dělají efektivní domácí prostředek nejen proti zácpě a plynatosti.

Zdravé srdce, co bije jako zvon

Kapsaicin je unikátní rostlinný alkaloid, který prospívá srdci ve všech směrech ? a kajenský pepř má této vzácné látky doslova na rozdávání. Mezi její hlavní schopnosti patří snižování hladiny škodlivého cholesterolu, zatímco stabilizuje krevní tlak. Pepř z kořenky tedy funguje jako parádní prevence kardiovaskulárních chorob.

Pomocník při hubnutí, který nezklame

Jistá nedávná americká studie potvrdila, že kajenský pepř přispívá k úbytku tělesné hmotnosti, jelikož urychluje metabolické funkce, čímž napomáhá spalování tuků. Držíte dietu? Pak si dejte špetku ? a nejlépe každý den. Kdoví, třeba se nadbytečných kil zbavíte ještě před plavkovou sezonou!

Opsáno tady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Jsem si přivezl z Německa. Hned k prvnímu objedu jsem jich sežral(sorry, ale jinak se to nadá nazvat) půl skleničky. Ňami ňami!! :wub:

attachicon.gifDSC_2183 2.jpg

Edit: vkládání přílohy.

No jo, ale to je jahodový kompot pro děti, proto jsi jich snědl tolik... :lol2:

Odkaz ke komentáři

To bych chtěl ty děti vidět, jak si mlaskají. Náhodou je to velmi příjemné a chuťově mi to vyhovuje.

JJ. Já jsem si v BRD jednou koupil extra scharfe Peperoni a bylo to slabší než sladké kozí rohy. Takhle jsem to myslel.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

A já koukám, že bych potřeboval novou práci  :D  To by mě hnali, kdybych si tam něco takového zkusil...ale máš to moc hezký, je dobré se do práce na něco těšit :-)

Odkaz ke komentáři

Já holt nemám svoje plantáže, tak jsem závislý na tom, jestli mi někdo nedaruje svoje hospodářské přebytky a nebo na nákupech. 

Dnes jsem byl u vietnamce pro čočku a objevil jsem, že rozšířil sortiment. Obojí mne více než uspokojuje - ochutnávka dopadla na výbornou! :wub:  :wub:

post-5320-0-16423800-1522490435_thumb.jpg

post-5320-0-29242100-1522490441_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

dostal jsem od milých kolegů, kromě jiného, něco pro mé plechové útroby..

tak se na to psychicky připravuju.

attachicon.gif20180331_1231271.jpg

No twl. Případně tím lze bez problému i jednou kapičkou zcela rozpustit zarezlé šrouby... :lol2:

Odkaz ke komentáři

Víte, kde jsem jedl nejpálivější pizzu diavola?

Neuhodnete.

V Budapešti, konkrétně v Pešti.

Ostrá, jak cyp. A to jsem zvyklý.

No a ještě jsem si, debil, nechal přinést chilli olive oil, ale naštěstí jsem nestačil aplikovat, bo už normálně oheň.

Ale byla to jedna z nejlepších pizz, co jsem jedl. Na maďarech...

Upraveno uživatelem marosh
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...