Tom4 Odesláno 5. května 2018 Nahlásit Odesláno 5. května 2018 Sklizeň se blíží. Habanero.Loňský habanero.Na podzim vyryto ze skleníku, ostříháno na 20cm pahýly, zima doma na parapetu, v březnu obrazila jako divá, jen jsem lehce zastříhal a přes den dával ven, teď je i s květináčem ve skleníku. Plody jsou asi poloviční, listy třetinové, za rok z toho bude fajn chilli bonsaj.
gandalf Odesláno 6. května 2018 Autor Nahlásit Odesláno 6. května 2018 Vysázel jsem záhon rohů a osázel polovinu folijáku - děj se vůle boží ....... Zejtra asi druhou polovinu.
gandalf Odesláno 7. května 2018 Autor Nahlásit Odesláno 7. května 2018 Mám hotovo - jen bych potřeboval ještě jeden folijovník :-) Přebytky rozdám, na ty, kterým sjem slíbil sazenice, jsem nezapomněl. Jestli to tu přestane fungovat, tak si napište o kontaktní e-mail.
gandalf Odesláno 13. května 2018 Autor Nahlásit Odesláno 13. května 2018 Kdyby měl Kamil cestu kolem, tak by mohl vyexpedovat pár kousků přebytků. Pro Kamila něco asi dochovám do přijatelné velikosti :-) /sibiř je tam asi jen jedna, nějaká Naga PC1, možná Moruga Peach /slušně plodí a je to jiná liga/ ......
j.e.n.i.k.82 Odesláno 14. května 2018 Nahlásit Odesláno 14. května 2018 Kdyby to šlo, tak bych zkusil Morugu Peach.. A přijedu si, až budu u našich. Děkuji
gandalf Odesláno 29. května 2018 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2018 Letošní chilenství propuklo. Mimo záhon jsou přebytky.
Waya03 Odesláno 29. května 2018 Nahlásit Odesláno 29. května 2018 (upraveno) Hezký to máš, já jsem letos poprvé zkusil pěstovat papričky a zatím z toho nejsem moc moudrý. V únoru jsem vysadil šest semínek Jalapeno Early, vzešla mi jen jedna rostlinka bohužel. Asi před měsícem jsem ji přesadil do většího zamozavlažovacího květináče a začalo to růst jako blázen. Teď je vysoká asi 1 metr a roste pořád dál. Rajčata na balkóně už mají květy, tohle se jen dál větví a roste. Tak jsem zvědav co z toho bude :-D Upraveno 29. května 2018 uživatelem Waya03
gandalf Odesláno 29. května 2018 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2018 Metrový Jala? V tuhle dobu? Máš fotku?
Waya03 Odesláno 29. května 2018 Nahlásit Odesláno 29. května 2018 Tak tady to je, měl jsem velký voči, rostlina má jen 80cm, metr je pro porovnání přiložený za rostlinou. Jak to ještě může vyrůst do vejšky? Kdy to bude mít květy a pak plody? Mám to dát už ven na balkón?
gandalf Odesláno 29. května 2018 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2018 (upraveno) A je to fakt Jalapeňo? Nebyla ta semínka černá? Jo můžeš jí vyndat, ale nejprve jí přistiň, aby si zvykla na slunce. Jinak ti jí spálí. Opory bych dal bytelnější.Ještě doplnění - není chlupatá? Upraveno 29. května 2018 uživatelem gandalf
gandalf Odesláno 29. května 2018 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2018 Jo, dnes byl za mnou Kamil. Je ochoten pár zájemcům odvézt chilli do Prahy /za nádoby - nějak se mi nevrací :-(/. Tak se domluvte.
gandalf Odesláno 31. května 2018 Autor Nahlásit Odesláno 31. května 2018 V 29. 5. 2018 v 19:15, Waya03 napsal: Tak tady to je, měl jsem velký voči, rostlina má jen 80cm, metr je pro porovnání přiložený za rostlinou. Jak to ještě může vyrůst do vejšky? Kdy to bude mít květy a pak plody? Mám to dát už ven na balkón?Čím déle na to koukám, tak více pochybuji, že jde o Jalapeňo. Z jakého zdroje máš ta semínka? Jsem zvědav na barvu a tvar květů. Pro jistotu to nech v polostínu /kdyby se moje podezření na druh potvrdilo - vzrůst něco napovídá/.
Waya03 Odesláno 31. května 2018 Nahlásit Odesláno 31. května 2018 V 31. 5. 2018 v 9:14, gandalf napsal: Čím déle na to koukám, tak více pochybuji, že jde o Jalapeňo. Z jakého zdroje máš ta semínka? Jsem zvědav na barvu a tvar květů. Pro jistotu to nech v polostínu /kdyby se moje podezření na druh potvrdilo - vzrůst něco napovídá/. Pardon, nevšimnul jsem si že jsi na mě reagoval. Chlupatá není, semínka jsou odtud https://www.5semen.cz/obchod/chilli/jalapeno-early-10ks . Kupoval jsem je tam osobně, v lednici doma mám ještě ta zbylá, tak můžu prozkoumat podrobněji včetně etikety.
gandalf Odesláno 31. května 2018 Autor Nahlásit Odesláno 31. května 2018 Do lednice je nedávej, je tam vlhko a semena se zkazí. Nech je volně proschnout a potom je skladuj třeba v nějaké lékovce - mimo lednici. Podle vzrůstu bych to typnul na Rocoto - mohlo taky v minulosti dojít k nechtěnému křížení s tím Jala /to je hned/. Rocoto je štíhlá kytka, žije několik let, běžně se pne po stromech do několika metrů, plody velké, spíše kulaté, potřebuje oporu /to ta tvoje taky. Tak uvidíme až pokvete. Když tak se mrkni na web, jak vypadá. Jala Early je Annuumka, spíše keřík.
luboss47 Odesláno 1. června 2018 Nahlásit Odesláno 1. června 2018 Tak se taky pochlubím se svým balkónem.Velké díky patří Gandalfovi, že mi poskytl semínka na mojí první sezónu, díky moc.Ty co už plodí jsem koupil na Ruském trhu za cca 12 Kč, ty mi taky dělají radost,ale na Gandalfovky se těším víc
Tikal Odesláno 1. června 2018 Nahlásit Odesláno 1. června 2018 Hergot kluci vám to jede, mě to pomlátilo krupobití, tak se chudinky vzpamatovávají
long Odesláno 1. června 2018 Nahlásit Odesláno 1. června 2018 Prosím, kdyby jste někdo měl navíc dvě tři rostlinky nějakého palivce v Praze a nebo okolí velice rád si dojedu.V Karlíně na balkonku v prvém patře jsme překvapil pomocí substrátu, hnojiva a zálivky sám sebe.Rajčata i papriky mají květů mraky Děkuji za info
gandalf Odesláno 1. června 2018 Autor Nahlásit Odesláno 1. června 2018 Longu, když se domluvíš s Kamilem, tak by ti je mohl do Prahy dopravit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se