Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Sklizeň se blíží. Habanero.

Loňský habanero.

Na podzim vyryto ze skleníku, ostříháno na 20cm pahýly, zima doma na parapetu, v březnu obrazila jako divá, jen jsem lehce zastříhal a přes den dával ven, teď je i s květináčem ve skleníku. Plody jsou asi poloviční, listy třetinové, za rok z toho bude fajn chilli bonsaj.

post-49277-0-06987400-1525543176_thumb.png

Odesláno

Mám hotovo - jen bych potřeboval ještě jeden folijovník :-) Přebytky rozdám, na ty, kterým sjem slíbil sazenice, jsem nezapomněl. Jestli to tu přestane fungovat, tak si napište o kontaktní e-mail.

Odesláno

Kdyby měl Kamil cestu kolem, tak by mohl vyexpedovat pár kousků přebytků. Pro Kamila něco asi dochovám do přijatelné velikosti :-) /sibiř je tam asi jen jedna, nějaká Naga PC1, možná Moruga Peach /slušně plodí a je to jiná liga/ ......

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Hezký to máš, já jsem letos poprvé zkusil pěstovat papričky a zatím z toho nejsem moc moudrý. V únoru jsem vysadil šest semínek Jalapeno Early, vzešla mi jen jedna rostlinka bohužel. Asi před měsícem jsem ji přesadil do většího zamozavlažovacího květináče a začalo to růst jako blázen. Teď je vysoká asi 1 metr a roste pořád dál. Rajčata na balkóně už mají květy, tohle se jen dál větví a roste. Tak jsem zvědav co z toho bude :-D

Upraveno uživatelem Waya03
Odesláno

Tak tady to je, měl jsem velký voči, rostlina má jen 80cm, metr je pro porovnání přiložený za rostlinou. Jak to ještě může vyrůst do vejšky? Kdy to bude mít květy a pak plody? Mám to dát už ven na balkón?

34dacc832ee865417add1ddeee16c699.jpg

Odesláno (upraveno)

A je to fakt Jalapeňo? Nebyla ta semínka černá? Jo můžeš jí vyndat, ale nejprve jí přistiň, aby si zvykla na slunce. Jinak ti jí spálí. Opory bych dal bytelnější.

Ještě doplnění - není chlupatá?

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno
  V 29. 5. 2018 v 19:15, Waya03 napsal:

Tak tady to je, měl jsem velký voči, rostlina má jen 80cm, metr je pro porovnání přiložený za rostlinou. Jak to ještě může vyrůst do vejšky? Kdy to bude mít květy a pak plody? Mám to dát už ven na balkón?

34dacc832ee865417add1ddeee16c699.jpg

Čím déle na to koukám, tak více pochybuji, že jde o Jalapeňo. Z jakého zdroje máš ta semínka? Jsem zvědav na barvu a tvar květů. Pro jistotu to nech v polostínu /kdyby se moje podezření na druh potvrdilo - vzrůst něco napovídá/.

Odesláno
  V 31. 5. 2018 v 9:14, gandalf napsal:

Čím déle na to koukám, tak více pochybuji, že jde o Jalapeňo. Z jakého zdroje máš ta semínka? Jsem zvědav na barvu a tvar květů. Pro jistotu to nech v polostínu /kdyby se moje podezření na druh potvrdilo - vzrůst něco napovídá/.

Pardon, nevšimnul jsem si že jsi na mě reagoval. Chlupatá není, semínka jsou odtud https://www.5semen.cz/obchod/chilli/jalapeno-early-10ks . Kupoval jsem je tam osobně, v lednici doma mám ještě ta zbylá, tak můžu prozkoumat podrobněji včetně etikety.

Odesláno

Do lednice je nedávej, je tam vlhko a semena se zkazí. Nech je volně proschnout a potom je skladuj třeba v nějaké lékovce - mimo lednici. Podle vzrůstu bych to typnul na Rocoto - mohlo taky v minulosti dojít k nechtěnému křížení s tím Jala /to je hned/. Rocoto je štíhlá kytka, žije několik let, běžně se pne po stromech do několika metrů, plody velké, spíše kulaté, potřebuje oporu /to ta tvoje taky. Tak uvidíme až pokvete. Když tak se mrkni na web, jak vypadá. Jala Early je Annuumka, spíše keřík.

Odesláno

Tak se taky pochlubím se svým balkónem.

Velké díky patří Gandalfovi, že mi poskytl semínka na mojí první sezónu, díky moc.

Ty co už plodí jsem koupil na Ruském trhu za cca 12 Kč, ty mi taky dělají radost,

ale na Gandalfovky se těším víc :)

post-30535-0-87667200-1527840803_thumb.jpg

post-30535-0-41539200-1527840805_thumb.jpg

post-30535-0-67180700-1527840806_thumb.jpg

post-30535-0-28532400-1527840807_thumb.jpg

post-30535-0-15323800-1527840808_thumb.jpg

post-30535-0-90745100-1527840808_thumb.jpg

Odesláno

Prosím, kdyby jste někdo měl navíc dvě tři rostlinky nějakého palivce v Praze a nebo okolí velice rád si dojedu.

V Karlíně na balkonku v prvém patře jsme překvapil pomocí substrátu, hnojiva a zálivky sám sebe.

Rajčata i papriky mají květů mraky

Děkuji za info

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...