gandalf Odesláno 15. června 2018 Autor Nahlásit Odesláno 15. června 2018 Jo, opatrně přihnojuj, Wuxal clacium na list spíše pomůže, můžeš to zkombinovat s nějakým tekutým hnojivem /ale opatrně, raději večer/.
gandalf Odesláno 1. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 1. července 2018 Dotaz na Longa - až ti Kamil přiveze to chilli přesadíš si to sám do větší nádoby?
Waya03 Odesláno 7. července 2018 Nahlásit Odesláno 7. července 2018 Tak přeci jen je to snad Jalapeno, konečně už rostou :-D
gandalf Odesláno 7. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 7. července 2018 No nevim, nevim. Na Jala je to moc vysoký, leda že by neměly světlo. Počkej až uzrají. Já mám Jala takovýhle /Maylon/
gandalf Odesláno 8. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 8. července 2018 Přesazoval jsem kytky pro Kamila a Longa, tak jsem něco i nafotil.
long Odesláno 13. července 2018 Nahlásit Odesláno 13. července 2018 Dotaz na Longa - až ti Kamil přiveze to chilli přesadíš si to sám do větší nádoby?Oooooooo Ganfalfe veliký,děkuji a jsem Tvým velkým dlužníkem. Po "Kamilovi jsem Ti něco poslal, ale to je za dva keříky stejně málo. Mám z nich obr radost!!!Vše je již přesazené a připravené pro další růst na balkonku v prvém patře situovaném na jiho, jiho západ, vedle jednoho keříku rajčat a tří keříku normálních paprik bohužel díky tuposti prodejce na trhu neidentifikovatelné odrůdy avšak výborně prosperující a plodící viz foto.S těmi mými jsem vzhledem k tomu, že v tom jedu prvý rok velice mile překvapen a těmi tvými jsem vzhledem k množství plodů unešen !Jen budu myslím potřebovat návod, tedy asi nějaký postup, na výrobu nějaké té Vaší pasty, jelikož mně Kamil včera lehce načnul :-) Sázel jsem v květnu, do substrátu a kýble 25 litru a hnojím bio hnojivem z Hoštic na rajčata a papriky. Smrdí to tedy ukrutně a to hlavně prvních zálivkách. :-(Neošetřoval jsem prozatím ničím. Za všechny Vaše rady budu rád!
gandalf Odesláno 13. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 13. července 2018 Rady jsou jednoduché - nepřelénat a nepřehnojit :-). Nikdy vodu do podmisky! S chilli pastou si nedělěl hlavu, po slizni ti jí pošlu /snazší je to udělat najednou ve větším množství/. Stejně tak pošlu po Kamilovi i Bertovi. Pěkně ti to roste :-)
long Odesláno 13. července 2018 Nahlásit Odesláno 13. července 2018 Rady jsou jednoduché - nepřelénat a nepřehnojit :-). Nikdy vodu do podmisky! S chilli pastou si nedělěl hlavu, po slizni ti jí pošlu /snazší je to udělat najednou ve větším množství/. Stejně tak pošlu po Kamilovi i Bertovi. Pěkně ti to roste :-) Děkuji budu se tím řídit. .-)
Návštěvník Kamil Odesláno 13. července 2018 Nahlásit Odesláno 13. července 2018 Gandalf je mocný čaroděj a omáčky mi ještě nějaké zbyly z loňska. A pasta je taky jednoduchá, tady máš návod, co jsem kdysi psal kamarádovi: 1/4 až 1/2 kg chilli papriček2 střední až větší cibulecelá velká palička česnekuolej nebo sádlo (já dělám na sádle)sůl, ocet (rýžový, může být i normální), cukrCibule osmahnu dohněda, ale nepřipálit, zakápnu trochou vody.Přidám papriky i se semínky rozkrojené napůl, větší na čtvrtky.Hodně osolím, dvě lžíce octa, lžíci cukru a rozmačkaný česnek.Doliju vodou aby byla směs skoro ponořená a pomalu vařím cca 1/2 hodiny.Pak rozmixuju tyčovým mixérem (při vaření a mixování pozor, je to docela síla).A máme základ. Dá se experimentovat s množstvím cibule a česneku,každopádně to snese dost soli. Výsledkem by měla být hodně ostrá chilli pasta.Která se dá použít rovnou, ředit lze vodou, rajským protlakem,jablečným pyré, já občas i kupovanou Chilli sauce for chicken.Kamarád a můj dvorní dodavatel čerstvých chilli (to jsem myslel Gandalfa ) dělá tělo omáčky tak,že rozvaří třeba dýni, cuketu, patizon nebo jablka a přidává ještě zázvor. Samozřejmě najdeš mraky variací různě po internetu, ty moje z fotek jsou bez cibule a přídavků nebo nastavování.
j.e.n.i.k.82 Odesláno 13. července 2018 Nahlásit Odesláno 13. července 2018 Kamile, chilli směs je výborná na pizzu.. A děkuji za ni, i když dlouho nevydržela.. :-)
Klokan Odesláno 14. července 2018 Nahlásit Odesláno 14. července 2018 Už zrajou ... pořád ale nevím co by to mohlo být za druh ... poradí někdo?
gandalf Odesláno 14. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 14. července 2018 Tipnul bych to na beraní rohy.
Klokan Odesláno 14. července 2018 Nahlásit Odesláno 14. července 2018 Tak to je zklamání. Kupoval jsem to jako pálivé chilli. No nic, příští sezónu si dám pozor.
Návštěvník Kamil Odesláno 14. července 2018 Nahlásit Odesláno 14. července 2018 Kamile, chilli směs je výborná na pizzu.. A děkuji za ni, i když dlouho nevydržela.. :-) Zastav se příští týden, něco se ještě najde.
gandalf Odesláno 14. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 14. července 2018 Tak to ochutnej, bude pálit :-)
gandalf Odesláno 14. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 14. července 2018 Dovařil jsem dávku ovocné chilli omáčky /základ jablka+slívy/. Příští pondělí, bude-li zájem, bych ji prostřednictvím Kamila expedoval Bertovi, Longovi ,+++. Není moc pálivá, taková ovocná přesnídávka k masu, na těstoviny ...Malá ukázka.
j.e.n.i.k.82 Odesláno 14. července 2018 Nahlásit Odesláno 14. července 2018 Gandalfe, prosím o jeden kousek poslat po Kamilovi. Děkuji Kamile, ozvu se.. Díky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se