Přejít na obsah

Chilli


Doporučené příspěvky

  • po 3 týdnech...

Dotaz na Longa - až ti Kamil přiveze to chilli přesadíš si to sám do větší nádoby?

Oooooooo Ganfalfe veliký,

děkuji a jsem Tvým velkým dlužníkem. Po "Kamilovi jsem Ti něco poslal, ale to je za dva keříky stejně málo. Mám z nich obr radost!!!

Vše je již přesazené a připravené pro další růst na balkonku v prvém patře situovaném na jiho, jiho západ, vedle jednoho keříku rajčat a tří keříku normálních paprik bohužel díky tuposti prodejce na trhu neidentifikovatelné odrůdy avšak výborně prosperující a plodící viz foto.

S těmi mými jsem vzhledem k tomu, že v tom jedu prvý rok velice mile překvapen a těmi tvými jsem vzhledem k množství plodů unešen !

Jen budu myslím potřebovat návod, tedy asi nějaký postup, na výrobu nějaké té Vaší pasty, jelikož mně Kamil včera lehce načnul :-)

 

Sázel jsem v květnu, do substrátu a kýble 25 litru a hnojím  bio hnojivem  z Hoštic na rajčata a papriky. Smrdí to tedy ukrutně a to hlavně prvních zálivkách. :-(

Neošetřoval jsem prozatím ničím.

 

Za všechny Vaše rady budu rád!

post-965-0-22295500-1531465094_thumb.jpg

post-965-0-55829500-1531465104_thumb.jpg

post-965-0-38320200-1531465112_thumb.jpg

post-965-0-06293200-1531465122_thumb.jpg

post-965-0-38614900-1531465415_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rady jsou jednoduché - nepřelénat a nepřehnojit :-). Nikdy vodu do podmisky! S chilli pastou si nedělěl hlavu, po slizni ti jí pošlu /snazší je to udělat najednou ve větším množství/. Stejně tak pošlu po Kamilovi i Bertovi. Pěkně ti to roste :-)

 

Děkuji budu se tím řídit. .-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Gandalf je mocný čaroděj a omáčky mi ještě nějaké zbyly z loňska.

 

post-492-0-12939900-1531504728_thumb.jpg

 

post-492-0-61107900-1531504734_thumb.jpg

 

 

A pasta je taky jednoduchá, tady máš návod, co jsem kdysi psal kamarádovi:

 

1/4 až 1/2 kg chilli papriček
2 střední až větší cibule
celá velká palička česneku
olej nebo sádlo (já dělám na sádle)
sůl, ocet (rýžový, může být i normální), cukr

Cibule osmahnu dohněda, ale nepřipálit, zakápnu trochou vody.
Přidám papriky i se semínky rozkrojené napůl, větší na čtvrtky.
Hodně osolím, dvě lžíce octa, lžíci cukru a rozmačkaný česnek.
Doliju vodou aby byla směs skoro ponořená a pomalu vařím cca 1/2 hodiny.
Pak rozmixuju tyčovým mixérem (při vaření a mixování pozor, je to docela síla).

A máme základ. Dá se experimentovat s množstvím cibule a česneku,
každopádně to snese dost soli. Výsledkem by měla být hodně ostrá chilli pasta.
Která se dá použít rovnou, ředit lze vodou, rajským protlakem,
jablečným pyré, já občas i kupovanou Chilli sauce for chicken.
Kamarád a můj dvorní dodavatel čerstvých chilli
(to jsem myslel Gandalfa :)) dělá tělo omáčky tak,
že rozvaří třeba dýni, cuketu, patizon nebo jablka a přidává ještě zázvor.

 

Samozřejmě najdeš mraky variací různě po internetu, ty moje z fotek jsou bez cibule a přídavků nebo nastavování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...