gandalf Odesláno 21. září 2020 Autor Nahlásit Odesláno 21. září 2020 Tak se ti to zkřížilo, nebo to byli už kříženci a rozpadlo se to /nezkřížil jsi to ty při tom opylení?/. Ale od toho Jirky Kosiny budeš mít 100% to, co si objednáš. Ale měj na paměti, že se rády spustí jedna s druhou /i druhově/. Tak je drž dál od sebe /jsou samosprašné/.
filo-boxer Odesláno 22. září 2020 Nahlásit Odesláno 22. září 2020 Za poslední týden se přeci jenom něco vybarvilo.
filo-boxer Odesláno 23. září 2020 Nahlásit Odesláno 23. září 2020 Děkuju, jsem rád, že to všechno nezůstalo zelené. Od zítřka má být zima a pršet, tak to dneska posbírám a udělám trochu Chu-Nan. Myslíš, že jako alkohol můžu použít slivovici? Nebo je to moc voňavé? Vodku nemám ale když tak koupím placačku, no...
gandalf Odesláno 23. září 2020 Autor Nahlásit Odesláno 23. září 2020 Slivovici v žádném případě!! To by nevonělo. Doporučené je rýžové víno, nahradit ho můžeš portským, nebo panák vodky.
filo-boxer Odesláno 24. září 2020 Nahlásit Odesláno 24. září 2020 Rýžové víno jsem nesehnal, tak jsem vzal portské. Nasekáno, namixováno, zamícháno. Sklenici jsem přikryl papírovou utěrkou a zagumičkoval, je to tak ok? Jak dlouho fermentovat? Někde píšou 4 dny, jinde až 10 dní.
gandalf Odesláno 24. září 2020 Autor Nahlásit Odesláno 24. září 2020 Ta fermentace je různě dlouhá - uvidíš za jak dlouho se začnou tvořit ve sklenici bublinky - kvašení. Nedávals tam vodu, že?
filo-boxer Odesláno 24. září 2020 Nahlásit Odesláno 24. září 2020 Ne, žádnou vodu, jen to, co bylo v receptu (který jsi tady několikrát dával). Teda papriček jsem měl jen 299 gramů a česneku 51 gramů, ale to by snad nemělo vadit. Takže až se to přestane ¨hýbat¨, tak je fermentace u konce a můžu to dát do menších skleniček a do ledničky?
gandalf Odesláno 24. září 2020 Autor Nahlásit Odesláno 24. září 2020 Já to ještě v průběhu kvašení promíchám. Po dokvašení to nechávám ve větší sklenici pod víčkem /pohromadě/, protože to ještě bude zrát /čím starší, tím lepší - jám mám i 4 roky starou/. Z té sklenice můžeš klidně postupně odebírat a nic se neděje /pochopitelně čistou lžičkou/. Když to dáš do menších, tak to už nezraje a v chladničce to překáží..
filo-boxer Odesláno 24. září 2020 Nahlásit Odesláno 24. září 2020 Aha, díky za tipy. A máš to na nějakém chladném místě, nebo v lednici? Už teď to přes ten papír krásně voní, jak jinak taky - chilli, česnek, zázvor...
gandalf Odesláno 24. září 2020 Autor Nahlásit Odesláno 24. září 2020 V chladničce. Když je to pod víčken, tak to není cítit. Ale někteří píší, že klidně i ve sklepě /ale tam by to mohlo udělat neplechu, kdyby se to "probudilo"/. V té chladničce je záruka, že kvasinky budou spát.
filo-boxer Odesláno 24. září 2020 Nahlásit Odesláno 24. září 2020 Super, tak teď už snad vím všechno co potřebuju.
gandalf Odesláno 29. září 2020 Autor Nahlásit Odesláno 29. září 2020 Pozdrav z brazilské amazonie - Murupi Amarela /White/. 100.000 SHU, pocitově více, úžasně plodná i hezká. Větve jsou doslova obsypány plody. Míval jsem je doma, ale letos jsem je vysadil do folijovníku a evidentně jim to prospívá. Jen jsem jim měl nechat více místa. Venku jsem to už sklidil, folijovník stále drží. Zajímavý je i tenhle kříženec, co se dá pěstovat na záhoně - silnostěnný, hodně cukrů i solidní pal.
Návštěvník Odesláno 5. října 2020 Nahlásit Odesláno 5. října 2020 V 24. 9. 2020 v 16:27, filo-boxer napsal: Super, tak teď už snad vím všechno co potřebuju. Rozšířit Filo, já jsem prohnal letošní úrodu tímhle. Thai red, bishops crown (bohužel dost paprik ve stádiu technické zralosti), nějaké nepálivé chilli z Mexika nebo Španělska. Přidal jsem ještě lehce startér, Žitný KVÁSEK Dr.Oetker. Za pět dní hotovo, ještě by to asi kvasilo dál, ale zarazil jsem to, protože acidita mi přišla v kontrastu se sladkostí akorát. Fotit zatím není co, odpočívá v ledničce, ale už teď vím, že bude výborná.
filo-boxer Odesláno 6. října 2020 Nahlásit Odesláno 6. října 2020 @Roman I. To vypadá jako pěkná a praktická věc do kuchyně, kterou bych mohl strašně potřebovat. Jen jestli 3 litry není moc.
filo-boxer Odesláno 7. října 2020 Nahlásit Odesláno 7. října 2020 V 7. 10. 2020 v 12:20, krutor napsal: Taky zkousim. Rozšířit Vypadá to pěkně. Já jsem to dneska přestěhoval do menší sklenice s víčkem do lednice. Takže po 13. dnech. Zdálo se mi, že se s tím nic neděje, i když bublinky byly. Chuťově je to výborné, páli to dost, myslím, že poměr chuť vs. pálivost je akorát. Mám radost, gandalfe díky za semínka a rady.
gandalf Odesláno 7. října 2020 Autor Nahlásit Odesláno 7. října 2020 (upraveno) Podvečerní focení. I když úroda je slabší, díky příznivému podzimu měco dozraje. Další dávku chu-nan mám taky hotovou. Ještě z toho drobného chilli asi udělám jednu/dvě flašky. Upraveno 7. října 2020 uživatelem gandalf fotky
gandalf Odesláno 7. října 2020 Autor Nahlásit Odesláno 7. října 2020 Záleží na podmínkách kvašení. Ale méně s jak 10 dny bych nepočítal. Omlouvám se za dvě stejné fotky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se