Kamil Odesláno 4. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2019 Asi ano, ale největší sílu měl ten sebíraný olej z povrchu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 4. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2019 Kdyby měl ještě někdo zájem o chu-nanku, tak pošlete po Kamilovi zázvor :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 8. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2019 (upraveno) Něco málo jsem dnes otrhal, je tam ale ještě spousta nezralého chilli. Upraveno 8. října 2019 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 8. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2019 To je čistá radost... A fotka jak do kalendáře nebo kuchařky ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 8. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2019 Zleva - oranžový jsou Bahmain Goat /úžasně sladký, jako mango/, 7POT Brown, Naga jolokia Yellow, Big Black Mamma, 7POT Orange, Naga Jolokia Caramel a nakonec Jalapeňo Early. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 13. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2019 Pomalu, ale jistě to zraje, kdyby to tak vydrželo ještě 10-14 dní tak bych, snad, dosáhl průměrné úrody. Rohy, jalapeňa a ty z e-bay jsou ještě na záhonu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Přemýšlím,co s přebytkem Habanero. Naložený to už mám,čatný taky hotový. Sušit to nechci, prášku mám na deset let. Co ta pasta,jak vyrábí Gandalf? Nebo něco jiného? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 16. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Recept na 0,5 l: 300 g červených chilli papriček - nejčastěji se používají kayenské papričky, ale vyberte si dle možností a lásce k pálivému.50 g čerstvého zázvoru50 g česneku50 ml rýžového vína případně nějakého čirého, chuťově nevýrazného destilátu.50 - 100 g cukru20 g soliDo robota dejte zázvor a česnek a rozsekejte najemno. Pak přidejte papričky (podle osobní touhy buď zbavené semínek a nebo i s nima, jestli to chcete autentické) a ty nasekejte nahrubo. Přidejte alkohol, sůl a cukr, smíchejte a nechte tři, čtyři dny fermentovat v teple a posléze přesuňte do chladu. Pasta je krásně voňavá, sladko, kyselo pálivá a je ideální přidat ji do polévek či omáček a nebo tedy zcela nečínsky třeba přidat do tvarohové pomazánky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Super, díky moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Ještě jedna věc. Je potřeba to zavařit. Nebo jaká je trvanlivost? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 16. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 (upraveno) Ještě doplním - mleté chilli na delší skladování není vhodné. Doporučuji skladovat jen sušené a umlít ho vždy podle potřeby.Doplnění - ta pasta se nezavařuje, ani nezalévá olejem - je konzervována fermentací a bez problémů vydrží léta /v chladničce, s víčkem/. Jen je třeba dbát na to, aby byla lžička, kterou pastu bereme, čistá. Čím je pasta starší, tím chutnější. Upraveno 16. října 2019 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Jako že když si uvařím a zavarim takové jakože čatný a jim to třeba až po roce,je to problém? Já teď našel jednu skleničku s nálepkou 2017 a nepřišla mi špatná :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 16. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Ale nee, psal jsem o chu-nan a ta se nevaří, konzervace je fermentací, tedy přírodní bez chemie. Naopak fermentací vznikají zdraví prospěšné látky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Taky díky za recept. Až seženu cayenské, zkusil bych to z nich... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 16. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Dej tam třeba Haba, nebo co máš, to je jedno - já to dělám taky tak. Pochybuju, že by to bylo v původním receptu. Taky můžeš dát místo zázvoru galgán/galgant - to je asi původnější. Kdybys ho kupoval, tak ber ty oddenky světlejší. Nejsou tak tvrdý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Šlo by použít místo rýžového vína saké? Nebo něco jiného,zas aby to nebyl Babica style Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Budu se držet zázvoru, ten žeru po tunách, zatímco s galgánem mi musel pomoct prof. Gůgl :-) Z papriček uvidím co seženu, to málo čerstvých, které jsem letos měl, už je sežráno / usušeno. Ale díky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 16. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Jde tam jen o alkohol /ale ne, proboha, ovocnou pálenku/. Panáka vodky dáš do pasty a ze zbytku udělách chiliovici /macerovat krátce/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 20. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2019 Snad poslední várka Chu-nan, snad ...... /chilli je dost a dost/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 27. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 Takhle mi, zřejmě myši, pomáhají se sklizní /kurvy/.Zřejmě poslední zralé chilli Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se