Přejít na obsah

Chilli


Doporučené příspěvky

Tak se ti to zkřížilo, nebo to byli už kříženci a rozpadlo se to /nezkřížil jsi to ty při tom opylení?/. Ale od toho Jirky Kosiny budeš mít 100% to, co si objednáš. Ale měj na paměti, že se rády spustí jedna s druhou /i druhově/. Tak je drž dál od sebe /jsou samosprašné/.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, žádnou vodu, jen to, co bylo v receptu (který jsi tady několikrát dával). Teda papriček jsem měl jen 299 gramů a česneku 51 gramů, ale to by snad nemělo vadit. 🙂 Takže až se to přestane ¨hýbat¨, tak je fermentace u konce a můžu to dát do menších skleniček a do ledničky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to ještě v průběhu kvašení promíchám. Po dokvašení to nechávám ve větší sklenici pod víčkem /pohromadě/, protože to ještě bude zrát /čím starší, tím lepší - jám mám i 4 roky starou/. Z té sklenice můžeš klidně postupně odebírat a nic se neděje /pochopitelně čistou lžičkou/. Když to dáš do menších, tak to už nezraje a v chladničce to překáží..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pozdrav z brazilské amazonie - Murupi Amarela /White/. 100.000 SHU, pocitově více, úžasně plodná i hezká. Větve jsou doslova obsypány plody. Míval jsem je doma, ale letos jsem je vysadil do folijovníku a evidentně jim to prospívá. Jen jsem jim měl nechat více místa. Venku jsem to už sklidil, folijovník stále drží.

006.JPG.206a15179bf406b7ea7cfbd40fa5ef17.JPG

Zajímavý je i tenhle kříženec, co se dá pěstovat na záhoně - silnostěnný, hodně cukrů i solidní pal.

001.JPG.8beba6b1452c47aa6019b245dd386d42.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 24. 9. 2020 v 18:27, filo-boxer napsal:

Super, tak teď už snad vím všechno co potřebuju. 👍

Filo, já jsem prohnal letošní úrodu tímhle.  Thai red, bishops crown (bohužel dost paprik ve stádiu technické zralosti), nějaké  nepálivé chilli z Mexika nebo Španělska. Přidal jsem ještě lehce startér,  Žitný KVÁSEK Dr.Oetker. Za pět dní hotovo, ještě by to asi kvasilo dál, ale zarazil jsem to, protože acidita mi přišla v kontrastu se sladkostí akorát.  Fotit zatím není co, odpočívá v ledničce, ale už teď vím, že bude výborná.

kilner-fermentatie-set.jpg.f25d043c3d65eea672bda08113cc2910.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, krutor napsal:

Taky zkousim. 😀

Vypadá to pěkně.

Já jsem to dneska přestěhoval do menší sklenice s víčkem do lednice. Takže po 13. dnech. Zdálo se mi, že se s tím nic neděje, i když bublinky byly. Chuťově je to výborné, páli to dost, myslím, že poměr chuť vs. pálivost je akorát. Mám radost, gandalfe díky za semínka a rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podvečerní focení. I když úroda je slabší, díky příznivému podzimu měco dozraje. Další dávku chu-nan mám taky hotovou. Ještě z toho drobného chilli asi udělám jednu/dvě flašky.

001.JPG.a713d6e426b5b88c3e3473c73b0ce759.JPG

002.JPG.85a5123c898dd18177fd2fae39215921.JPG

003.JPG.2bac7c949bc490da31dedf75c26e041b.JPG

004.JPG.5b51f712afaa2c73c441b4e39dd5e650.JPG

005.JPG.b76af73830879dfe9761b3940b2e1c58.JPG

006.JPG.772a9a3510c160e83c487ec3f747986c.JPG

007.JPG.a61175ff30d6cc8011ef4982758744d5.JPG

008.JPG.fe5610d4d08710dcd1f1f4a25cbe3837.JPG

009.JPG.5384056767d7e9659d5d7998b8596729.JPG

010.JPG.b08664e5f86b6174ed5bc4f8da3fb43a.JPG

011.JPG.0227b70b02864db056b8b50a7fe82b14.JPG

012.JPG.bd794b1cebc1da49c40b0138657cf40e.JPG

013.JPG.41e55702f822e407cffc25f4c481a82f.JPG

014.JPG.141a6793261ea92de43a76f0a4877e2f.JPG

 

 

 

Upraveno uživatelem gandalf
fotky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...