M.K. Odesláno 1. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2023 Komu se nelení... ten si nejde pracovitou manželku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 1. března 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2023 Já už mám poprvé přesázeno Prý 99 kousků. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huno Odesláno 1. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2023 V 6. 2. 2023 v 15:46, Jirka1985 napsal: Musím se pochlubit...tohle byla před lety má největší úroda...a z toho co jsem nasušil budu žít ještě aspoň 20let Teď už jen 2-3 rostlinky přes léto, ať je čerstvé chilli pořád po ruce a na podzim ze zbytku nějakou omáčku...víc toho nedokážu zpracovat... hmm, dobrá úroda... ja som mal pred pár rokmi síce len časť tvojej, ale kým som to pomíňal a porozdával, tak až tento rok pohrával s myšlienkou zasadiť znovu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 16. března 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2023 Už se holky opalují :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 17. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2023 Máš to krásný, zatím jsem ve fázi matečních lístků. Ale skleník nemám vytápěný s jsem z Liberce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 17. března 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2023 Já to mám zatím v bytě /těch komentářů doma ..../ I s venkovními mám celkem 99 kousků - magor! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 18. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2023 Loni jsem měl ve skleníku nakonec 100 kytek. Většinu jsem naložil do nálevu. Něco nasušil. Nejlepší jsou stejně čerstvé. Konzumuji každý den. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 18. března 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2023 jj máš pravdu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vasa_H Odesláno 18. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2023 https://www.chilli-semena.cz/kategorie/osiva-a-seminka/seminka-chilli-papricek/bolivian-rainbow/ da se pestovat bez problemu venku? Jsem bezahradnik, ale moc se mi libi, dal bychbto na chate na zahradu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 18. března 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2023 Jo v květináči poroste. Kdyby ses ozval dříve, tak bych to poslel semínka mých kříženců na pěstování venku. Někde mám obrázky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 18. března 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2023 Je to v příspěvku z 11. září 2022 pod těmi rajčaty - dost peklo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 11. dubna 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 Pěkně houstnou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 2. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2023 Hola, máte prosím někdo navíc tři až pět rostlin ? Předevčírem jsem o vše přišel! Dal jsem všechny v neděli jak bylo hezky za okno a naše fenečka přestala chodit na zadní nohy! Starosti atd atd a na rostlinky jsem zapomněl. Vše zřejmě zmrzlo a mám spálené listy!!! uf je mi z toho smutno:-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 2. května 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2023 (upraveno) Longu ty popáleniny jsou od slunce! Kytky nikdy nesmíš bez aklimatizace vystrčit rovnou na přímé slunce. Musí se postupně /nejtrve jim stínit/. Když vydržíš, tak bych možná něco navíc měl. Upraveno 2. května 2023 uživatelem gandalf překlep Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 3. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2023 před 16 hodinami, gandalf napsal: Longu ty popáleniny jsou od slunce! Kytky nikdy nesmíš bez aklimatizace vystrčit rovnou na přímé slunce. Musí se postupně /nejtrve jim stínit/. Když vydržíš, tak bych možná něco navíc měl. Aha já myslel, že zmrzly zlatíčka moje. Děkuji a uvidíme, uvidíme. M. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 14. května 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2023 Kytky jsou připraveny k expedici "na pole" na aklimatizaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 22. června 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2023 Nějak mi to neroste ..... Ale asi nejsem sám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klokan Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2023 (upraveno) Dneska je den dotazů za odborníky: Jsem malopěstitel a tohle se mi objevilo na jedné rostlině. Postižený je cca každý desátý plod. Obávám se o osud celé úrody. Poradí někdo co by to mohlo být a jak s tím zatočit? Díky. Edit: Lepší foto Upraveno 21. července 2023 uživatelem Klokan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 21. července 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2023 (upraveno) Jakou ná ten plod konzistenci a co listy? Jak to vypadá na řezu plodem? Lestli to je nějaká nekróza, tak ty napadený odstraň. Není chyba v hnojení? Druh? A přihnojuješ vápníkem - třeba Wuxal Kalcium, ten je důležitý - může to být jen nedostatek vápníku. Nesnaž se tam cpát mletý vápenec, to je k ničemu /kytky to neumí zpracovat/ - je třeba hnojit tekutým na list. Těch přípravků je spousta já používám Kalcolit /rajčata ho taky vyžadují - při nedostatku pldy černají a nekrotizují - není to plíseň, jen nedostatek vápníku/. To by mohlo být ono! Pokud je tím stříkneš, tak by to mělo přestat, ale napadené plody jsou už k ničemu. Zkus to, tím nic nezkazíš, jen pomůžeš. Nešetři, nic se tím zkazit nedá. Opakovaně v týdnu, může kombinovat i s hnojivem /s tím opatrně/! Upraveno 21. července 2023 uživatelem gandalf doplnění Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jkba Odesláno 21. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2023 Taky bych to viděl na nedostatek vápníku. Máš je v květináči či volně? plus foto jedný budoucí mrchy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se