Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

dnes som obedoval v SAPE - original vyvarovna pollievok pre miestnych obchodnikov a teda pekne palive papricky som naistaloval do taniera - a to mam nejaku prax a vycvik z madarskej kuchyne - vcelku dobry zazitok.

Odesláno

Už máte přesázeno? Já jsem odpoledne přesázel kolem 100 sazenic a asi ještě jednou tolik mi ještě zbývá. Asi jsem fakt "na palici". A to jsem si musel dojít přikoupit 70 l substrátu /míchám to s žížalím substrátem/, hnojim Bio-Grow. To by to chilli mělo bejt potom pozlacený. Ale roste to.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Přišel čas na pár fotek. První je asi před třemi týdny, další jsou aktuální. Kytky rostou jako z vody, protože je řádně "krmím" /přidávám Bio-Grow, sice nevoní, ale funguje/. Ty v truhlíkách neřeším, protože půjdou rovnou na záhon. Ale jak je vidět, tak jim taky nic nechybí. Pomalu mně vytlačují z bytu.

post-277-0-43791700-1430128422_thumb.jpg

post-277-0-30017300-1430128430_thumb.jpg

post-277-0-25908100-1430128436_thumb.jpg

Odesláno

:eek: slušná plantáž :) .  U mě zatím jak u Tebe před 3 týdny. Ale pravděpodobně sem začal o něco později, takže zatim ješte asi chvíli zůstanou doma. Jinak jim leju nějakej ten lignohumát. Kamarád mi řikal, že mu celkem slušně fungovalo hnoj. Chilli Focus, tak možná dokoupim. 

Odesláno

Lignohumít není hnojivo. Je to roztok humátů, který usnadňují příjem živin rostlinou. Představ si ty humáty jako dlouhý "lepkavý" řetězce molekul na který se chytá ta výživa a tak je snadno dopravována do rostlin /jako dopravník/. ale musí být co dopravovat. :-) Ten Focus je dobrej, ale ne zázračnej /drahej/. Nic navíc v tom není. No vlasně jsou v tom ty humáty a to je celá věda. Když si koupáš třeba tekutý "hoštice" a kápneš tam ten Lihnohumát, tak to vyjde nastejno a máš toho víc. Stačí kapka.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Už mát chilli venku? Já se pořád bojím chladu, tak to zatím stěhuju postupně do folijovníku. Něco se pokouším převést na hydroponii /podle pravdy zatím jsem převedl jednu rostlinu/, ale zdá se že se mi to povedlo, tak jich bude více. Ony totiž ty kytky musí vytvořit kořeny jiného typu, než v půdě. Meristémové klony jsou už rozsázeny a už rostou sazeničky.

Odesláno

Ahoj, 

určitě na fotky zvědaví jsme. 

Nám v kanclu rostou tví potomci škorpion a bishop + 2 další druhy co jsme někde vytáhli :) PC1 nevzešla. 

Jsem zvědavý jak se tam všichni vlezeme... :-)

Díky.

Odesláno

Nemáte někdo něco společného s Chillibraním nebo tam někdo třeba nepojedete?

Kamarádka dělá do chilli a vloni tam měla stánek.

Hlava na hlavě, na pití se stála fronta dobrých 20 minut. Dal jsem si chilli burger a za půl hodiny raději vypadl.

Odesláno

Včera jsem osázel záhon venkovním chilli a dnes jsem postupně stěhoval kytky do folijovníku - děs. Tak doma je už více prostoru. Postupně přidávám kytky na hydroponii. Do toho všeho mi v PC klekla wokna tak to píšu přes televizi /zvykám si, ač nerad/. To je tak když jsem se snažil tahat najednou 10 filmů a asi se něco přetížilo, nebo tam byla chyba a ta to totál zbořila. Zkoušel jsem to oživit, ale bude se to muset přeinstalovat.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Hlavně do toho bazénu si ji neber. To by se mohlo dát do pamětihodností: "...když jdu na bazén."

On to není fejk, jen jiný výrobce. :)  Ale originál Sriratcha je jen jedna, tady máš článek.

post-147-0-94058800-1432208783_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...