gandalf Odesláno 25. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 25. září 2015 Čafte kluci,rozhodol som sa, že na budúci rok si vypestujem vlastné chilli papričky na záhrade a následne by som chcel vyskúšať aj varenie nejakých tých omáčok. Čo to som poštudoval a už len to preniesť do praxe :-) Chcel by som sa opýtať či by mi bol ochotný niekto z Vás poslať nejaké tie semienka na pestovanie vonku....poštovné hradím :-)Vopred ďakujem a ak niečo tak do SZ.Pošli mi adresu /stačí v lednu/ a já ti něco pošlu. Jakou máš představu a kde to chceš pěstovat?
gandalf Odesláno 25. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 25. září 2015 Ještě pár obrázků nasazených plodů na té hydroponii /za ten rozostřený se omlouvám/. Měl by to být 7POT Jonah. Jsou to neskutečný obludy, rostou doslova jako z vody.
busdriver Odesláno 25. září 2015 Nahlásit Odesláno 25. září 2015 Gandalfe (případně i ostatní), vypadá to, že jalapeňa budu nakonec nakládat. Kamarád mi sice loni přinesl pěkně červený, ale já je asi budu muset sklidit zelený, páč už nedochází k žádnýmu dalšímu zbarovování. Je k dispozici nějakej osobně vyzkoušenej nálev / návod, abych jim co nejvíc zachoval konzistenci a nebylo z nich bláto?
Návštěvník Kamil Odesláno 25. září 2015 Nahlásit Odesláno 25. září 2015 Sice je to ve stavu polotovaru, ale malá ochutnávka.
gandalf Odesláno 25. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 25. září 2015 Jsi živej?? A čůrat jsi byl? Promnul sis oči?
gandalf Odesláno 25. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 25. září 2015 Gandalfe (případně i ostatní), vypadá to, že jalapeňa budu nakonec nakládat. Kamarád mi sice loni přinesl pěkně červený, ale já je asi budu muset sklidit zelený, páč už nedochází k žádnýmu dalšímu zbarovování. Je k dispozici nějakej osobně vyzkoušenej nálev / návod, abych jim co nejvíc zachoval konzistenci a nebylo z nich bláto?Sklizeň zelených je normální /technická zralost/. Záleží na tom, kolik jich máš. Výborný je vybrat jaderník, naplnit třeba strouhaným čedarem, obalit v trojobalu a zamrazit. Potom normálně osmažit. Nebo je zavař- není to věda. Nějaký pikantní nálev a 18-20 minut zavařit.
gandalf Odesláno 27. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 27. září 2015 Dnešní probírka - vinař by to nazval výběr z hroznů /z jedné rostliny/. A jedny Su30 jako bonus :-)
dieegoo Odesláno 27. září 2015 Nahlásit Odesláno 27. září 2015 Krásná úroda!!! Já dneska nacpal tunu chilli do sušičky a ukázalo se to jako kardinální chyba. V pokoji je vzduch jak kdybych tam vystříkal celej pepřák.
gandalf Odesláno 27. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 27. září 2015 (upraveno) To přejde, ale potom už jen voní.Já tu práci taky plánoval na na dnešek, ale protože to jde odložit, tak zítra :-) Ale je to bída - rok od roku horší. Na ty náročnější druhy jsem ještě nevložil ruku /snad to nepomrzne/.edit.: doplnění Upraveno 27. září 2015 uživatelem gandalf
Xenomorfus Odesláno 28. září 2015 Nahlásit Odesláno 28. září 2015 Sakrys, ja to nemit z asie k vam z ruky, kluci, tak bych par kousku vzal vymenou za nejakeho tekuteho kaprika...
gandalf Odesláno 29. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. září 2015 Dnes jsem fotil 7 POT Brain Strain Yelow, 7 POT Brain Strain Burgundy a Naga Viper.Abych se přiznal - ještě jsem to ani neochutnal, ale jednoho žluťáska jsem si přinesl domů - tak uvidim, jestli najdu odvahu.Připomínám, že ta Naga má mít kolem 1.300.000 SHU, 7 POT 800.000 - 1.000.000 SHU.
Návštěvník Kamil Odesláno 29. září 2015 Nahlásit Odesláno 29. září 2015 Naga Viper prosim schovat, pokud nejake zbydou.
gandalf Odesláno 29. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. září 2015 (upraveno) Jak to tak vidim, tak zbydou skoro všechny. Moje pokusná životní družka odmítla ochutnávat i ty žlutý 7 POT /taky se jí divíte?/. A to jsem vybral jednu papričku s pěkným trnem. Mrcha pálí a čpí i přes slupku a stejně měl plžák tu odvahu mi ji nakousnout.edit.: doplnění Upraveno 29. září 2015 uživatelem gandalf
gandalf Odesláno 29. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. září 2015 Nedalo mi to - ještě Naga Viper /do holé ruky nebrat, stejně jako ty 7 POT/
Návštěvník Kamil Odesláno 29. září 2015 Nahlásit Odesláno 29. září 2015 Prej nebrat... já je krájím holýma rukama.
gandalf Odesláno 29. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. září 2015 No jóó já nemyslel root adminy, pro ty to pochopitelně neplatí :-). Neříkej, že tě nepálily ruce - není to smrtelný, ale cítit to je. A měls tam jen jednu málo zralou. Já do omajdy krájím taky bez rukavic, ale když krájím do sušičky, tak si je beru /právě jsem dosušil 6 plat - bída/.
Tondaa73 Odesláno 29. září 2015 Nahlásit Odesláno 29. září 2015 (upraveno) Snad nebudu moc mimo, když vám to sem fouknu, klucí...Restaurace Gurmania chilli contest Upraveno 29. září 2015 uživatelem Tondaa73
milhauszn Odesláno 29. září 2015 Nahlásit Odesláno 29. září 2015 Ahoj vsem, kdyz to tu procitam, tak se musim poptat. Chilli mam rad, ale nejsem vubec extremista a vicemene zacatecnik co ma nejake susene.Rad bych zacal i s necim co ma vic chuti. Rad bych doporuceni co poridit abych z toho neomdlel a dalo se to jist. Treba jako priloha (druh upravy). Co se tyce zkusenosti tak treba takove Jalapeno v testicku byly pro me akorat (snesl bych asi vic). Jen nevim kde poridit neco obdobne paliveho a co s tim pak.Diky moc za rady pro takove neznalce, ale cim vic ctu toto vlakno tim vic mam chut zacit experimentovat.
gandalf Odesláno 29. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. září 2015 (upraveno) Zkus to tady www.seminka-chilli.czKdyž budeš potřebovat poradit, tak se neboj zeptat. Upraveno 29. září 2015 uživatelem gandalf
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se