Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Čafte kluci,

rozhodol som sa, že na budúci rok si vypestujem vlastné chilli papričky na záhrade a následne by som chcel vyskúšať aj varenie nejakých tých omáčok. Čo to som poštudoval a už len to preniesť do praxe :-) 

Chcel by som sa opýtať či by mi bol ochotný niekto z Vás poslať nejaké tie semienka na pestovanie vonku....poštovné hradím :-)

Vopred ďakujem a ak niečo tak do SZ.

Pošli mi adresu /stačí v lednu/ a já ti něco pošlu. Jakou máš představu a kde to chceš pěstovat?

Odesláno

Ještě pár obrázků nasazených plodů na té hydroponii /za ten rozostřený se omlouvám/. Měl by to být 7POT Jonah. Jsou to neskutečný obludy, rostou doslova jako z vody.

post-277-0-76872400-1443178517_thumb.jpg

post-277-0-23882100-1443178523_thumb.jpg

post-277-0-27626300-1443178528_thumb.jpg

Odesláno

Gandalfe (případně i ostatní), vypadá to, že jalapeňa budu nakonec nakládat. Kamarád mi sice loni přinesl pěkně červený, ale já je asi budu muset sklidit zelený, páč už nedochází k žádnýmu dalšímu zbarovování. Je k dispozici nějakej osobně vyzkoušenej nálev / návod, abych jim co nejvíc zachoval konzistenci a nebylo z nich bláto?

Odesláno

Gandalfe (případně i ostatní), vypadá to, že jalapeňa budu nakonec nakládat. Kamarád mi sice loni přinesl pěkně červený, ale já je asi budu muset sklidit zelený, páč už nedochází k žádnýmu dalšímu zbarovování. Je k dispozici nějakej osobně vyzkoušenej nálev / návod, abych jim co nejvíc zachoval konzistenci a nebylo z nich bláto?

Sklizeň zelených je normální /technická zralost/. Záleží na tom, kolik jich máš. Výborný je vybrat jaderník, naplnit třeba strouhaným čedarem, obalit v trojobalu a zamrazit. Potom normálně osmažit. Nebo je zavař- není to věda. Nějaký pikantní nálev a 18-20 minut zavařit.

Odesláno

Krásná úroda!!! Já dneska nacpal tunu chilli do sušičky a ukázalo se to jako kardinální chyba. V pokoji je vzduch jak kdybych tam vystříkal celej pepřák. 

Odesláno (upraveno)

To přejde, ale potom už jen voní.

Já tu práci taky plánoval na na dnešek, ale protože to jde odložit, tak zítra :-) Ale je to bída - rok od roku horší. Na ty náročnější druhy jsem ještě nevložil ruku /snad to nepomrzne/.

edit.: doplnění

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno

Dnes jsem fotil 7 POT Brain Strain Yelow, 7 POT Brain Strain Burgundy a Naga Viper.

Abych se přiznal - ještě jsem to ani neochutnal, ale jednoho žluťáska jsem si přinesl domů - tak uvidim, jestli najdu odvahu.

Připomínám, že ta Naga má mít kolem 1.300.000 SHU, 7 POT 800.000 - 1.000.000 SHU.

 

post-277-0-51822900-1443534318_thumb.jpg

post-277-0-01165900-1443534324_thumb.jpg

post-277-0-04362200-1443534330_thumb.jpg

post-277-0-14626500-1443534338_thumb.jpg

post-277-0-58897300-1443534345_thumb.jpg

post-277-0-35210700-1443534354_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Jak to tak vidim, tak zbydou skoro všechny. Moje pokusná životní družka odmítla ochutnávat i ty žlutý 7 POT /taky se jí divíte?/. A to jsem vybral jednu papričku s pěkným trnem. Mrcha pálí a čpí i přes slupku a stejně měl plžák tu odvahu mi ji nakousnout.

edit.: doplnění

post-277-0-08264200-1443538175_thumb.jpg

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno

No jóó já nemyslel root adminy, pro ty to pochopitelně neplatí :-). Neříkej, že tě nepálily ruce - není to smrtelný, ale cítit to je. A měls tam jen jednu málo zralou. Já do omajdy krájím taky bez rukavic, ale když krájím do sušičky, tak si je beru /právě jsem dosušil 6 plat - bída/.

Odesláno (upraveno)

Snad nebudu moc mimo, když vám to sem fouknu, klucí...

post-27029-0-47006900-1443553031_thumb.jpeg

Restaurace Gurmania chilli contest

Upraveno uživatelem Tondaa73
Odesláno

Ahoj vsem, kdyz to tu procitam, tak se musim poptat. Chilli mam rad, ale nejsem vubec extremista a vicemene zacatecnik co ma nejake susene.

Rad bych zacal i s necim co ma vic chuti. Rad bych doporuceni co poridit abych z toho neomdlel a dalo se to jist. Treba jako priloha (druh upravy). Co se tyce zkusenosti tak treba takove Jalapeno v testicku byly pro me akorat (snesl bych asi vic). Jen nevim kde poridit neco obdobne paliveho a co s tim pak.

Diky moc za rady pro takove neznalce, ale cim vic ctu toto vlakno tim vic mam chut zacit experimentovat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...