gandalf Odesláno 12. února 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2016 Jasně a co třeba http://www.seminka-chilli.cz/ring-of-fire-141.htmlto mi přišlo, že by mohlo jít.Ale ta Naga vypadá skvěle, to by mohlo trošku pálit Spodní teplo je největší problém, nemám radiátory, máme podlahovku a vzhledem k nízkoenergetickému domu, je ta podlaha spíše vlažná....Ikdyž napadlo mě, že bych to mohl dát klíčit na bojler od solárka/kolektory/ sice tam není mos světla, ale na klíčení je to asi jedno, ne ? Koukal jsem, že u lidla mají pařníčky, tak pro ně pomažu.Mám koupit ty Jiffy, mě to přijde dobré a kolik semínek do toho jiffu nacpat?Já ty jiffy moc nepoužívám, ale nezavrhuji. Musíš si tedy pořídit sadbovače /takový to plato/, do toho vložíš namočený jiff a do toho důlku v něm potom 1 semínko /můžeš i předem naklíčené/. Jiff nesmí nikdy proschnout, musí to být zakryté tím deklem. Čím větší jiffy seženeš, tím lépe /ideál tak 4.5cm, ale ty nebejvaj k sehnání/. Hlavně si to hned popiš! Až to poroste, tak se ozvi :-) Ideální je to potom přesadit do nějakýho kvalitního substrátu z grow shopu - tam ti kuřáci poradí co je dobrý :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 12. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2016 Dík za typ,nechám to asi až na příští rok. Terasa bohužel zvětšit nelze a prý se tam musí vecpat ještě rajčata :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 12. února 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2016 Dík za typ,nechám to asi až na příští rok. Terasa bohužel zvětšit nelze a prý se tam musí vecpat ještě rajčata :-)Mohl bys to mít pod terasou na zemi, jestli je tam plac. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 12. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2016 Terasa myšleno 20m2 balkon v pražské zástavě :-) pod nama už je ulice, to by asi nefungovalo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 12. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2016 (upraveno) No měli by mít tohle http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDetail&id=44666, to by mohlo stačit, ne? Budu to asi objednávat na http://www.seminka-chilli.cz/naga-jolokia-pc1-59.htmlco mám ještě vyzkoušet, z toho co tam mají a mě by v mých podmínkách fungovalo, spíše hodně pálivé ? co tohle http://www.seminka-chilli.cz/habanero-bonda-ma-jacques-82516.htmlhttp://www.seminka-chilli.cz/sparkler-82551.html má to cenu ? Díky za trpělivost Upraveno 12. února 2016 uživatelem Tikal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 12. února 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2016 Ten první odkaz mi nefunguje, PC1 a Haba J. můžeš mít ode mně /v podstatě za známku/. Ty poslední mi nic neříkaj, ale mohl bych ti přihodit nádherný okrasky Calico. Ale nechci se vnucovat :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 12. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2016 Blbě jsem to nalinkoval, vlezla mi tam čárka.... http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDetail&id=44666 Posílám SZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 12. února 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2016 Jo, ty /mimo jiné, větší/ používám taky. Mrkni ješte třeba do OBI, jestli tam nejsou levnější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 12. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2016 Ok, díky za typ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 15. února 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2016 Dnes jdou poštou zájemcům semínka chilli. Potom dejte vědět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 15. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2016 Dnes objednáno 50ks raselinovych kapsli a dále balíček semínek Habanero (5 druhu) a Jalapenos (5 druhu) a nejaka dalsi seminka podle toho, jak se mi libily vysledne plody na obrazcich:-) Stačí to naklíčit na vatě a pak šoupnout do rašeliny? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 15. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2016 Tak jsem notně pokoštoval ty omáčky a jediná , která mě dojímá k slzám je Moruga sajrajt... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 15. února 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2016 Dnes objednáno 50ks raselinovych kapsli a dále balíček semínek Habanero (5 druhu) a Jalapenos (5 druhu) a nejaka dalsi seminka podle toho, jak se mi libily vysledne plody na obrazcich:-) Stačí to naklíčit na vatě a pak šoupnout do rašeliny?Jo, můžeš to naklíčit třeba na vatě a potom šoupnout do toho namočeného rašelinového jiffu /prohloubil bych třeba tužkou ten důlek v jiffu/.Poprvé to přesadíš do květníčku, když kořeny prorostou a mí to pravé listy. Jiff nesmí nikdy proschnout! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 15. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2016 Jo, můžeš to naklíčit třeba na vatě a potom šoupnout do toho namočeného rašelinového jiffu /prohloubil bych třeba tužkou ten důlek v jiffu/.Poprvé to přesadíš do květníčku, když kořeny prorostou a mí to pravé listy. Jiff nesmí nikdy proschnout! Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 15. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2016 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 15. února 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2016 To jsou oranžový Haba? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 16. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2016 (upraveno) Dorazila chilli semínka a rašelina. O víkendu nechám naklíčit. S nimi dorazil i vzorek Bhuta Jolokia - miliónová paprička. Tak jsme v práci otestovali - troška hrubého prášku na jazyk.Silná chuť uzené papriky, pálivost spíše vzrušující než nepříjemná. Ještě po dvaceti minutách a jedné sklednici mléka a housky cítím v puse příjemnou pálivost. A kdybych to neslízl špičkou jazyka, tak bych mohl i mluvit :-) Upraveno 16. února 2016 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 16. února 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2016 (upraveno) K té uzené paprice - buď se to opravdu vyudí, třeba jako Jalapeňo v Mexiku, nebo se to pajcuje tekutým hikorovým kouřem /jako některé uzeniny, nebo sýry/.Ještě doplním - já ho někdy přidávám do chilli omajdy /BBQ/, ale musí se opatrně, aby to nezhořklo. Upraveno 16. února 2016 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 16. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2016 Takže se pančuje skutečně vše. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 16. února 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2016 No, něco se udí v agregátech /pára a kouř ze štěpků/, něco se jen navoní tekutým kouřem a nabarví/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se