Přejít na obsah

Výstup do b.c Mount Everestu a jiné krásné kopečky

Doporučené příspěvky

Velká gratulace :clap: :notworthy:  :photo:  MB je hlavně o počasí a posledních pár let to tam stojí pěkně za prd....

Díky, měli jsem fajn guida, ale prdel trochu staženou, když jsme šli tím laviništěm, kde před týdnem v noci slítnul serak na ty dvě borky s německým guidem. Nic neudělali špatně a takhle skončili :-( Ale jak říkám, fakt nám přálo počasí až neuvěřitelně. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, měli jsem fajn guida, ale prdel trochu staženou, když jsme šli tím laviništěm, kde před týdnem v noci slítnul serak na ty dvě borky s německým guidem. Nic neudělali špatně a takhle skončili :-( Ale jak říkám, fakt nám přálo počasí až neuvěřitelně.

Paráda, dej více fotek jakmile budeš ready,děkuji :-)

Odkaz ke komentáři

Dám, ještě je nemám všechny pohromadě, lepili jsme to tak různě z několika telefonů a foťáků. Slíbil jsem našemu guidíkovi nějaký fotoseriálek s komentáři na jeho web, tak potom dál link.

Odkaz ke komentáři

Jedna pozitivní :punk: Gasherbrum I aktuálně: Mára s Ondrou prošli peklem a jsou v pořádku v základním táboře! Na těch fotkách před a po je krásně vidět co tam toho bílého bordelu napadlo  :eek: Měli zase peška kluci...ale žijou a to se počítá.

http://lideahory.cz/clanek/gasherbrum-i-aktualne-mara-s-ondrou-prosli-peklem-jsou-v-poradku-v-zakladnim-tabore

post-364-0-14914600-1472200672_thumb.jpg

post-364-0-20696400-1472200682_thumb.jpg

post-364-0-67352400-1472200687_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

2 díl Dachstein

Tak ještě narychlo zkusím shrnout druhou část výstupu.  Večer jsme s Nepálcem trochu zapařili a ráno hned hurá do stěny nazývané Dachstein Schulter. Od chaty pokračujeme po ledovci k viditelně vybíhajícímu skalnímu žebru. Schulter už není nikterak náročný a zvládají ho s bravůrností i malé děti, jedná se obtížnost A, B. Hned na vstupu nás vítá nepříjemná cedulka upozorňujíc na to, že i zdánlivě lehké výstupy mohou skončit fatálně, navíc klučina narozený na den, rok přesně jako já :unsure: Pro mě to bylo pouze znamení navíc být extrémně opatrný, jelikož svět se už netočí pouze okolo mě :baby: Summit jsme zdolali z necelé dvě hodinky, bohuže viditelnost pár metrů. Ťukanec placatkou s dobrou slivkou a šupajdy travrzem na ledovec, kde nastal docela velký problém. Na chatě nám skupina řekla, že celá sezona je velmi teplá, ledovec rozbředlí, takže kluci šli na prázdno bez ruksaku kde si nechali mačky - obrovská chyba. Já jsem chtěl zdolat vrchol v plné polní jak jsem začal, takže nakonec jsem byl jediný s mačkami. Ze skály jsme nastoupili na asi doukilomterový sestup ledovcem, který je prošpikován nebezpečnými až pádesátimetrovými trhlinami, kde každy rok pár lidí zmizí a ejhle vrchní část ledovce úplně zmrzlá. Upřímně kluci bez maček dobrou půl hodiny prdele stažené, protože uklouznutí znamená jeden velký průser a pán Afričan jak milostpán skákal dolů po jedné noze :D Zvládli jsme to, krása, další ponaučení, mačky vždy a všude sebou. Pak už to bylo rychlé, bohužel skrz rekonstrukce na lanovce sundali feraty z vrchní části normálky a my jsme nechtěli nic riskovat, navíc vstup tam byl zakázán a pokud by se něco stalo, horská služba by nám dala asi ještě k tomu do držky, museli jsme sjet lanovkou. No nic, každopádně to byla jedna z nejhezčích feratových cest, kterou jsem si zkusil a samozřejmě i nejnáročnější, ale za mě palec nahoru - doporučuji !!!! :clap: Po cestě domů jsme se ještě stavili u kámoše v Mondsee a mrkli na dalšího fešáka jménem Drachenwand C/D zblízka, takže příště nashledanou....a teď za odměnu dva týdny veget na pláži :cheers:

post-364-0-89528700-1472711636_thumb.jpg

post-364-0-43961900-1472711645_thumb.jpg

post-364-0-49700700-1472711662_thumb.jpg

post-364-0-13886500-1472711712_thumb.jpg

post-364-0-16200000-1472711738_thumb.jpg

post-364-0-06594000-1472711766_thumb.jpg

post-364-0-54200900-1472711788_thumb.jpg

post-364-0-43081600-1472711804_thumb.jpg

post-364-0-15580300-1472711823_thumb.jpg

post-364-0-37578600-1472711832_thumb.jpg

post-364-0-88391200-1472711867_thumb.jpg

post-364-0-01449000-1472711877_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Chození a lezení po horách je pěkný koníček, jen přemýšlím, co lidi nutí lézt tam, kde je s dost velkou pravděpodobností čeká smrt, je to nějaký podvědomý pokus o sebevraždu nebo ten adrenalin je tak obrovsky záživný? Neberte to zle, jen mě to zajímá. 

Odkaz ke komentáři

Chození a lezení po horách je pěkný koníček, jen přemýšlím, co lidi nutí lézt tam, kde je s dost velkou pravděpodobností čeká smrt, je to nějaký podvědomý pokus o sebevraždu nebo ten adrenalin je tak obrovsky záživný? Neberte to zle, jen mě to zajímá. 

Tak to pro víc lidí :cheers: Každopádně je třeba si uvědomit, že nikdo nikam nejede s cílem zemřít a jak píšeš je to koníček, jako každý jiný. Osobně si myslím, že to máme tak nějak někde napsané kdo a jakým způsobem tento svět opustíme a můžeme být celý den zamknutý v baráku a ono to stejně dopadne i kdyby letadlo mělo na ten barák dopadnout, zubatá si tě najde .... Ale každopádně nic nepodceňovat, zbytečně neriskovat, být si jistý tím co děláš aby ta smrt opravdu nebyla úplně zbytečná, když už příjde. Hory jsou krásné, ale zároveň velmi zrádné a je nutné se podle toho tak chovat. Ale chápu tě, ptá se mě na to vcelkun často dost lidí a kamarádů.

Odkaz ke komentáři

Drachenwand je moc prijemna vec, hodne jednoducha, ve srovnani s Dachsteinem ... osobne mi dal vic zabrat sestup nez vystup :)

Ale ta lavka a lavicka za ni je naramne fotogenicka!

A kdyz je fajn pocasi, tak dole hned pekne osplichnout v jezere.

Docela se mi pobliz jeste libila ferata Postalklamm, kdybys jel nahodou okolo ...

Odkaz ke komentáři

Josef01 - já to jako adrenalin necítím. Chodím a lezu, protože nemám rád davy lidí a kde jinde, než v opuštěnejch a vysokejch horách to zažiju? Jinak, mám sám sebe sakra rád a tak se všemožně jistím, zbytečně neriskuju ( i když, stát se může vždycky něco ) a beru to jako koníček, něco jako hodinky, sport, jídlo,......

Jinak, afri, jako vždy, parádní fotky. A už abys zase někam jel :-)).

Odkaz ke komentáři

Tak jasně, já mám taky rád klid a místa, kde není moc lidí, přes rok mám lidí až až a příroda je super relax. Přesto když člověk leze na Mont Blanc (hora zabiják) kde má šanci 1:50, že se nevrátí, to už je dost silný kafe pro mě, proti tomu smrt v autě se šancí 1:250 000 je sranda a to mám z našich řidičů velký respekt (abych nepsal strach).

Odkaz ke komentáři

Afričan: díky za fotky a povídání. Škoda že nesvítil punťa. To jste měli ferratový sety - párací nebo jen odsedky?

Josef: to bys  ale nesměl ani sednout na kolo, na něm se taky občas někdo zabje. Ale je jasný, že některé chyby hory neodpouští. Třeba na K2 je ten poměr 1:4. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...