Přejít na obsah

Výstup do b.c Mount Everestu a jiné krásné kopečky

Doporučené příspěvky

před 2 hodinami, alky napsal:

flydubai.com

Těch 26 je myslím Dubaj nebo Turci, nic extra, nebo máš nějakou vychytávku? Stále z toho Karlova za 22 nejlepší, myslím že taky Dubaj. Ještě to zkusit nějak nakombinovat, ale v dnešní době samých rušení a zpoždění letů docela risk. Kámoš má Thajce na starost pod Annapurnou, tak poslal nějaké střípky....🥰

IMG-20241011-WA0007.jpg

IMG-20241013-WA0010.jpg

IMG-20241013-WA0004.jpg

IMG-20241013-WA0001.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 14 minutami, alky napsal:

Jen tohle...Ty plánuješ vylizt na Lirung?

Kdepák 😅 na to nemám, ale chci ho vidět a Langtang oblast mě mega láká... navíc jsem vyštrachal dva týdny max, a přišla mě to jako nejlepší volba. Takový malý zpestření před Pakistánem na který se soustředím nejvíc, ten už vychází na celý měsíc....a bude to mazec... hlavně ať se zase něco nevyse ..🙏 Klidně můžeš jet s námi, jsme tři, tak klidně SZ.

Odkaz ke komentáři

Já nevím kluci... vás tohle fakt těší? S kyslíkem a plnou podporou? Já netvrdím  že to není fyzicky náročné (to chraň bůh), ale přece jenom... kdyz to postavis do kontrastu s tím, co dělá Mára, tak tohle tě přece jako nezaujateho diváka nemůže těšit (a myslim ze by te to melo i štvát). Tohle sbírání rekordů, které ten sport nikam neposouva... I tyhle "rychlostní" rekordy se dají přece dělat pořádně, viz Ueli... ale tady tu hodnotu prostě nějak nemůžu najít.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Maro napsal:

Já nevím kluci... vás tohle fakt těší? S kyslíkem a plnou podporou? Já netvrdím  že to není fyzicky náročné (to chraň bůh), ale přece jenom... kdyz to postavis do kontrastu s tím, co dělá Mára, tak tohle tě přece jako nezaujateho diváka nemůže těšit (a myslim ze by te to melo i štvát). Tohle sbírání rekordů, které ten sport nikam neposouva... I tyhle "rychlostní" rekordy se dají přece dělat pořádně, viz Ueli... ale tady tu hodnotu prostě nějak nemůžu najít.

Mě na tom nejvíc těší že je to klučina z Nepálu 😍

Odkaz ke komentáři

Já vím, že máš pro ty kluky slabost, ale podle mě ten komplex z nedostatku vysokohorskych uspechu berou za spatny konec. Zacal to ten netflixovy čávo, ktery polakum vyfoukl prvni zimni k2 jenom proto, ze polaci to chteli udelat pořádně, snazili se o to X let a pak prijde typo, co si tam vystoupa po kyslikovych lanech (a nic na tom nemeni to, ze on sam si nedychnul)... nebyl lepší, jenom s tím vyjebal... příště to bude první slepec s korunou Himálaje, pak první liliput, pak první levák... Nevím no... je to jako když Kodiaq RS zajel na Nordschleife rekord mezi sedmimistnymi SUV.

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, Maro napsal:

Já vím, že máš pro ty kluky slabost, ale podle mě ten komplex z nedostatku vysokohorskych uspechu berou za spatny konec. Zacal to ten netflixovy čávo, ktery polakum vyfoukl prvni zimni k2 jenom proto, ze polaci to chteli udelat pořádně, snazili se o to X let a pak prijde typo, co si tam vystoupa po kyslikovych lanech (a nic na tom nemeni to, ze on sam si nedychnul)... nebyl lepší, jenom s tím vyjebal... příště to bude první slepec s korunou Himálaje, pak první liliput, pak první levák... Nevím no... je to jako když Kodiaq RS zajel na Nordschleife rekord mezi sedmimistnymi SUV.

Já s tebou plně souhlasím, ale v tom horolezectví a tak nějak v každém sportu to tak prostě je, bylo a bude. Podívej se třeba legendy Messner vs Kukuczka, byl Messner opravdu lepší? Nebyl, měl to všechno prostě jednodušší. Dle mého názoru se konec konců o těch největších borcích nakonec ani nedozvíme.... samozřejmě Alpine style bez kyslíku v nových cestách alá náš Mára a další, je to nejcennější :punk:

Odkaz ke komentáři

On se nám ten svět mění, ale obecně sport jako takový  považuji v současném světě za nejspravedlivější disciplínu v lidském bytí, pokud se chci s někým poměřovat, soutěžit, něco si dokázat.    Každý si může vyzkoušet své hranice a je každého věcí, jakou cestu zvolí. Kdysi jsem trošku lezl, 40 let zpět, zbroušené špunty u gumových kopaček, slaňovalo se Düflerem, karabiny jsem kupoval ze stýpka, rád na to vzpomínám. Teď už jen tak lehká turistika, koleno v prd..., ale byly to krásné roky. Hory stále miluji a toto téma taky🙂

Upraveno uživatelem vzduch
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...