biknik Odesláno 4. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září 2017 (upraveno) Tak já teď sedím na Studl hütte. Včera azuro,dneska azuro. Studlgrat za sebou a zklamání. Cestu jsem čekal zajímavější. A všude miliarda lidí. Sestup na ledovec normalkou z FF 2,5 hodiny. Guidy sem vytáhli takovou sebranku klientů až hrůza....Mě se ta cesta přes Studlgrat relativně líbila. Terén pro mě tenkrát tak akorát, abych si to užil, výhledově i expozicí parádní a byl to prostě celkově zážitek. Ale těch rakušáků s vůdcema, to byl masakr a to je dvanáct let. Věřím, že teď je to ještě horší. To jsem si řekl, profláknutý kopce už ne, vždyť je jen třeba po rakouských Alpách tolik nádherných cest, kde potkáš pár lidí. A je třeba v oblasti Gosaukamm. Ale vrátil jsem se ještě na Glockner právě v zimě, kdy jsem pak měl úraz (koleno) při sjezdu na ledovci pod Glocknerem. Jinak by to šlo hodně ztuha než zavolat vrtulník, bohužel. Jak je vidět i na fotce. No bylo to pěkný. Jsem si trochu zavzpomínal, teď už jsem takovej vysloužilej i když občas zřídkakdy se ještě někde trochu poplácám. Pěkný cesty jsou taky třeba pod Traunsteinem. Ten výhled na jezírko, hřeben nebo i jiné, paráda. Upraveno 4. září 2017 uživatelem biknik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 8. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2017 (upraveno) Kde je Milis? Upraveno 8. září 2017 uživatelem Zmizík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 8. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2017 jako vždycky...............v prdeli . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 8. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2017 To je na houby, vono to zmenšuje. Tak to musím ulehčit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 8. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2017 Vrabec vole neser. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 8. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2017 Tvl, co za foťák má tak dlouhou dobu na samospoušť??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 8. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2017 (upraveno) Tvl, co za foťák má tak dlouhou dobu na samospoušť???Menuje se to paní Zmizíková a řve se na to dolů. Upraveno 8. září 2017 uživatelem Zmizík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 8. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2017 Vrabec vole neser. poptávám foták Millis .....nemáš? pani si nech Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 8. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2017 Kup si mobila s foťákem, to je dobrá věc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 8. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2017 Kup si mobila s foťákem, to je dobrá věc.nejsem IN to má každý JOUDA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 10. září 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2017 Kde je Milis?Co to je za kopec, dá se tam na kole? Mohl by to být krásný fičák dolů :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happycz Odesláno 10. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2017 (upraveno) Tak jsem se konečně dostal něco sem napsat. Štýdlgrát na GG byl zaroveň jako aklimatizace na Dente del gigante. První problémy už začaly cestou autem. Nějak mě hlodalo v hlavě, tak říkám mladý, hele má bejt dva dny azuro cinkni nahoru a udělej rezervačku. Jediný co jsem rozuměl bylo Absolutelly full. :-) Říkám no nic, jdem na těžko se stanem, na chatě budeme dělat blbý a buď nás ubytujou, nebo to jistí stan... Po příchodu na chatu velmi nepříjemná obsluha nám sdělila již známé. A že se máme ozvat kolem osmý. Pro znalý je to tam tak , že guidi maj dopředu vyblokovaný místo, a když nejsou klienti tak odříkají naposlední chvíli. No vyspali jsme se na chatě. Jelikož jsem tady byl již potřetí, tak jsem odmítl polopenzi a vzali jen snídani. Důvod byl jednoduchý. Večeře je obrovský festival obžerství a druhej den se nedá pomalu jít. Takž e jsem konečně vyzkoušel Adventure menu a musím říct super. Nástup napohodu, napoprvé mě to kdysi nepustilo, takže nastup jsem znal. Nebyli jsem nejrychleší, a tak nás cestou nikdo nezdržoval. První zácpa byla na snídaňáku, tam jsem dorazili 5 minut přesčas. A ta taky trvala až nahoru. Přišlo mi, že si to turisti spletli s normálkou. Např. nějací strarší Briti, manželský pár nezvládali práci s lanem a ani komunikaci ve dvojce. Do cesty nalezli jelita, který měli potřebu se jistit, když už to uměli o každej šutr. Takže pokud to šlo běželi jsme to průběžný jistění. Jediný tři pěkný místa byly plotny, všechny vyfixovaný. Co se týče cesty samotný, tak jsem asi byl zklamán z očekávání. I mladá říkala, že to bylo nějaký jednoduchý. Na jaře jsme šli spolu Hintergrat na Ortler v regulérně zimních podmínkách. Tak asi proto. Další samostatnou kapitolou byl sestup. Normálně to je dvacet minut na ledovec. My to šli 2,5 hodiny. To co tam ty guidi vytáhnou za lidi, to není možný. Sestupkovka je polochodecký terén, teď naprosto bez sněhu. Vyvrcholením bylo se vůbec dostat na ledovec, kde se všichni museli jistit ze štandů, nebo rovnou slaňovat a tak obsadili všechny sestupový cesty. Vrcholem bylo z důvodu naprosté ńesoudnosti guidu a strachu jejich klientů vybudování improvizováné cesty dolů z ledovce. Vypadalo to, že ty lidi měli na nohách mačky poprvé až při sestupu. Tož tak. Sestup na štýdlhýte je super, normálka je zavřená, protože se GG sype na ledovec. Takže je vybudovaná nové a taková vzdušnější ferátka. Stan přišel vhod, jelikož jsem na chatu přišli kolem šestý, tak jsem dali pivko a šli spát. Ráno brzo budíček a rychle k auto a vstříc dalším zážitkům - Livigno, Orpierre, Velkej zub. . Co mě dál nepříjemně překvapilo od poslední návštěvy, tak byla změna parkoviště k "lepšímu". Dřív se tam dalo dobře zašít a v klidu přespat pod širákem. Teď ani prd. Pomalu se z toho stává další Alpský lunapark Ps: fotky mi to otočilo.... Upraveno 10. září 2017 uživatelem Happycz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
biknik Odesláno 10. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2017 Pěkný fotky ale. Super! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 10. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2017 Fotky super, ale pro tyhle zazitky ten zapad evropy fakt nemusim.Tohle se mi na vychode nestane a kdyz, tak vim, ze je to jinej wul z cech ci slovenska a pri nadavani mi rozumi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 10. září 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2017 Paráda Happycz a gratulace :-) Těším se na další report a nekoukej na to tak černě...v těchto lokalitách prostě s lidmi musíš počítat, mě na to naštěstí připravil můj spolulezec. A jak psali kluci stránku zpátky, je nespočet lokalit s krásným lezením kde budeš s přítelkyní úplně sám, akorát to Adventure menu vám asi nikdo nepřipraví :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 22. září 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2017 Malé vzpomínání v umrněné kanceláři .... Sněžka (Čr), Gerlachovský štít (SK), Dachstein (AT), Grossglockner (AT), Mont Blanc (FRA), Kilimanjaro (TZ), Kala Pattar (NEP), Tongariro summit (NZ), dva neúspěšné pokusy o Cathedral Peak (RSA), ale co, je překrásný tak proč ho sem nedat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 22. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2017 Afri, jakej mas nazor na volnolezce ?Ja vim, je to neco uplne jinyho, ale jak se na sebe navzajem v ty vasi lezecky komunite divate.Je to treba podbny jak "rivalita" mezi autickari ? Mne prijde napr. Alex Honnold jako nekdo mimo rozsah myho chapani. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
biknik Odesláno 22. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2017 (upraveno) Poslední super výkon Alexe Honnolda je asi mimo chápání i všech lezců, kteří se zabývají lezením volným i dalšími způsoby drápání se někam. Určitě alespoň těch, se kterými jsem poslední dobou mluvil. Upraveno 22. září 2017 uživatelem biknik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 22. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2017 (upraveno) no ono se chce napsat, ze je to zkratka magor, ale na druhou stranu to cloveka (teda alespon me) tak fascinuje, ze bych to rad nejak pochopil Imho jsou v porovnani s nim treba takovy kosmonauti vlastne uplne obycejny lidi :-D Upraveno 22. září 2017 uživatelem honza71 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 22. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2017 no ono se chce napsat, ze je to zkratka magor, ale na druhou stranu to cloveka (teda alespon me) tak fascinuje, ze bych to rad nejak pochopil Imho jsou v porovnani s nim treba takovy kosmonauti vlastne uplne obycejny lidi :-DA to si třeba nemyslím. On zná to riziko a ví na co má a může se spolehnout jen a pouze na svoje schopnosti. Je tam nějaká záchrana možná, když zůstane v půlce stěny viset anebude moc dál. Minulý rok to taky zkoušel a kvůli podmínkám vzdal. Letos to vylezl týden před s jištěním a pak i slanil a označil si důležité chyty a kroky... neříkám, že není blázen ale už tam několikrát byl, ví do čeho jde a taky je možná nějaká pomoc, to ti kosmonouti nemají. A vsichni posouvají hranice lidského chápání a schopností Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se