Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 24 minutami, horal napsal:

Víte prosím někdo na co sloužilo kovové oko na popruhu batohu?

Děkuji za dovzděláni. 

AI:

"Kovové oko na ramenním popruhu vojenského batohu, jako je například u torny vz. 85 PARA, slouží k rychlému a bezpečnému připevnění různých částí výstroje. Tato oka umožňují vojákům snadno a operativně zavěsit nebo upevnit vybavení, které potřebují mít po ruce, například: 

• Karabiny pro uchycení ešusů, polní lahve nebo dalších drobných předmětů.

• Zbraňové řemeny, které umožňují rychlé zavěšení nebo odejmutí zbraně.

• Ochranné pláštěnky nebo jiné části výstroje, které je potřeba mít snadno dostupné.

Tato kovová oka jsou navržena tak, aby byla kompatibilní s dalšími prvky výstroje a umožňovala jejich rychlé připevnění či odepnutí, což je zásadní v dynamických bojových situacích.

Podobné funkce plní i moderní systémy, jako je MOLLE (Modular Lightweight Load-carrying Equipment), které využívají PALS (Pouch Attachment Ladder System) pro modulární připevnění výstroje."

image.png.05de6198147ce15040296d955c9e4603.png

• Like 1
  • Díky 1
Odesláno
před 7 hodinami, horal napsal:

Děkuji za dovzděláni. 

batoh-ruksak-turisticky-funkcni-stary-2-220730681.thumb.jpeg.1fe13e8db9f24f644eeb27348ebdfe37.jpeg

Já bych řekl, že na cokoli co se na to dá pověsit.

Jestli je to blbost, tak se omlouvám.

• Like 1
Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, YPO napsal:

Já bych řekl, že na cokoli co se na to dá pověsit.

Jestli je to blbost, tak se omlouvám.

...třeba svítilna 🙂

Upraveno uživatelem Jehlan
Odesláno
před 10 hodinami, horal napsal:

Tam jsou nějaké kozy?

No podle dívčiny co jsem potkal na prvním kopečku a pak jsme tam spolu courali jsou někoho mistniho. Jak jsem nakoupil, tak prodavam.

IMG_3317.jpeg

IMG_3314.jpeg

• Like 1
Odesláno
před 20 hodinami, horal napsal:

Děkuji za dovzděláni. 

batoh-ruksak-turisticky-funkcni-stary-2-220730681.thumb.jpeg.1fe13e8db9f24f644eeb27348ebdfe37.jpeg

To je preci jasne. Tudy se prostrkavala hadicka od camelbagu.. 😁

Odesláno

Já sem nad tím celou noc přemýšlel a je to 100% záchytné oko na palec levé ruky.

Jakože aby se zbytečně neklinkala ruka při chůzi, zasuneme palec do oka a výlet se stane příjemnějším.

Co sem vyhrál ?

• Haha 1
Odesláno

Raději si ani nepředstavuji, kam si YPO zasune ruku pravou, aby se mu výlet stal ještě příjemnějším ....

• Haha 5
Odesláno

Zaplevelím to další fotkou. Musím říct, že do R-Alp jezdím už skoro 30 let, ale tady ta část je moc krásná. Dnes jsme si připadali jako v Kanadě (i když jsme tam nikdy neblyli) 😀

20250502_175659.jpg

• Like 2
Odesláno
Před hodinou, Zdenek1307 napsal:

Zaplevelím to další fotkou. Musím říct, že do R-Alp jezdím už skoro 30 let, ale tady ta část je moc krásná. Dnes jsme si připadali jako v Kanadě (i když jsme tam nikdy neblyli) 😀

Jedním slovem nádhera 👍 Počasí skvělé koukám...

Odesláno
před 1 hodinou, Zdenek1307 napsal:

20250502_175659.jpg

Super, na první pohled jsem myslel, že to je Rabí. Kde přesně to je?

Odesláno
před 7 minutami, bcmike napsal:

Super, na první pohled jsem myslel, že to je Rabí. Kde přesně to je?

Steirersee

Odesláno

Tak ještě majestátný Grimming, ale tam jsme nešli, protože máme s sebou bafana. I když je horolezec, tak to bychom mu neudělali 😀

IMG-20250502-WA0094.jpg

Odesláno
před 2 minutami, Zdenek1307 napsal:

Tak ještě majestátný Grimming, ale tam jsme nešli, protože máme s sebou bafana. I když je horolezec, tak to bychom mu neudělali 😀

IMG-20250502-WA0094.jpg

Dost dobrý. Tam jsme ještě nebyli. V červnu jedeme Slovinsko tak třeba září. Díky za tip.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...