michalval Odesláno 6. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2021 před 18 minutami, African napsal: Díky za osvětu michalval, velmi zajímavé čtení a to že se ty šutry budou vyvažovat cennou zlata by mě ani ve snu nenapadlo Ano, opravdu jsou to nesmyslné částky - milion Kč není výjimka. Otázka je, kolik z toho má vesničan na začátku obchodního řetězce a kolik překupník v Číně. Obávám se, že i tam to funguje tak, jak řekl Inspektor Trachta: Víte Hlaváčku, na světě je to zařízeno tak, že jedni orají a vláčejí, a druzí skllízejí Však zadejte na ebay "dzi beads" a vyskočí tam na vás mraky šutrů z nichž ale drtivá většina jsou novodobé a tedy pro mě fejky. Ale je u nich uvedeno, že jsou "ancient".
michalval Odesláno 6. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2021 před 9 hodinami, wawrik napsal: @michalval Mňa by zaujímal aj ten duchovný rozmer šutrológie Nezabudnem, ako jeden zbohatlícky slovenský multiotecko a súčasný politik narazil na dobrého nepálskeho predavača týchto vecí (v nie úplne pouličných cenových reláciách), a tak ho predavač začal spracovávať. Keď sa dostal ku „Ó, mnoho karaván zmizlo a mnoho životov vyhaslo...“, netrpezlivý multiotecko s očami dokorán vyzvedal „Koľko!? Koľko!? Koľko karaván zmizlo?!“ Pár tisíc USD tam vtedy zmenilo majiteľa, pre mňa je to však len obdoba hodinek s příběhem Jediné, čo ma na tých kameňoch zaujalo, bol skôr ten remeselný rozmer, čo spomínaš aj ty. Za to by som nejakú tú stovku vedel pustiť, už len z úcty k tej práci v primitívnych podmienkach a s primitívnymi nástrojmi (rovnako ako u kvalitných kobercov alebo mandál), ale neviem to remeslo ohodnotiť. Ten multiotecko je Kollár? To máš z vyprávění nebo jsi u toho byl přímo? Určitě bude i v Káthmandu spousta cetek pro turisty, tyhle šutry na ulici asi nekoupíš, to musíš s někým do sklepa, kdo z toho má tučnou provizi. Jeden šutr jsem si přivezl před 9 lety z Bangkoku. Bloudil jsem na největším Thajském tržišti Chatuchaku (asi znáte), tam se jednou otočíte a už nenajdete stejný stánek podruhé Ptal jsem se na starý tibetský korálky a posílali mě od čerta k ďáblu, půlka z nich nevěděla o čem mluvím a druhá mě chtěla oj*bat. Až jsem se dostal k jednomu chlápkovi, který normálně prodával jakýsi skleněný korálky po milionech v ceně 1 dolar za pytel korálí. Když jsem mu řekl, co chci, podíval se za mě, jestli nás není víc a nejdeme ho okrást. Pak odhrnul pytle s bižuterií a pod nimi byl schovaný trezor, který odemkl, z toho vyndal plechovou krabičku a obřadně ji otevřel. Uvnitř bylo pár korálků z achátu, některé odřené a podivné, a já si vybral jeden, který vypadal hezky a měl hezkou barvu a stál mě asi 5.tisíc. Kdybych věděl, že ty nejošklivější byly zároveň nejstarší a nejcennější, vybíral bych jinak, ale vždyť to všichni znáte "kdybych před tím věděl, co vím dnes..."
African Odesláno 6. ledna 2021 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2021 Ty vogo, tak to je hustý, jeden na krku by my asi také nevadil Já mám na krku Pounamu ze Zélandu a to už jsem se kroutil jak sviňa když jsem ho kupoval. No a můj nejcenější je šutr ze zóny smrti z Everestu, ale jestli ho šerpa táhnul ze zhora, nebo si ho hodil do baťohu v základním táboře ví on sám Ale daroval mi ho, tak to beru prostě jako dárek a mám ten kámen moc rád, vypadá totiž trochu jako Matterhorn...
wawrik Odesláno 6. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2021 před 10 hodinami, michalval napsal: Presne tak, a prave proto ze byl nahrdlenik v zemi s celym majitelem, tak proto se s tim kamenem stalo, to co jsem popisoval. Na druhou stranu to nemohl byt jediny zpusob, jak se na tech kamenech vytvorily znamky stari, protoze, se domnivam, ze v Tibetu se do zeme nepohrbiva, v Indii se tela spaluji, v Nepalu nevim, a zase jine koralky se proste predavaly jako rodinne dedictvi nebo veno nevesty apod. Takze z toho mi vychazi, ze ne kazdy stary sutr musel byt nutne nalezen pod zemi na mrtvole. Tradičný tibetský pohreb je nebeský - nebožtík sa vyzlečie, väčšinou aj rozporcuje, a nechá sa zožrať supmi a divokými zvieratami. Pre našinca pekne nechutný rituál. Občas sa nahádže aj do vody, nech sa nakŕmia ryby. Zmysel je podpora kolobehu života, z nebožtíka nesmie zostať nič, dokonca aj kosti sa rozdrvia (preto by ma celom zaujímalo, čo sa s tými korálmi má tradične udiať). No po príchode Číňanov to bolo (myslím že len istý čas) zakázané ako nekultúrne. Pohreb do zeme je „za trest“ pre vrahov a podobne, dlhú dobu sa preto spaľovalo. před 34 minutami, michalval napsal: Ten multiotecko je Kollár? To máš z vyprávění nebo jsi u toho byl přímo? To nie je na verejné fórum, radšej cez SZ. před 35 minutami, michalval napsal: Určitě bude i v Káthmandu spousta cetek pro turisty, tyhle šutry na ulici asi nekoupíš, to musíš s někým do sklepa, kdo z toho má tučnou provizi. Mňa zaujímajú skôr odľahlé miesta v horách, kde tieto veci vznikajú, resp. sa zhromažďujú - typicky kláštory, pútne miesta, tradičné rodiny a horské klany. Keď som zháňal nejaké tradičné nepálske umenie, v KTM to prirodzene stálo asi päťnásobok oproti tomu, keď som to kúpil priamo od rezbára alebo maliara v horách. Odhliadnuc od toho, že priamo u zdroja dostaneš k tomu aj ten životný príbeh a obyčajne to máš očistené od tých nánosov pre turistov vycucaných z prsta - je tam skutočne tradícia bez výmyslov. Napríklad v Khambačene - čo je tradičná tibetská vysokohorská dedina v nepálskej oblasti Kančendžongy, kade chodili čajové a soľné karavány cez Himaláje do Tibetu - som v horách našiel zavretý „kláštor“ (skôr pútne a posvätné miesto), čo bol jeden polorozpadnutý domček, zvonka v podstate zrúcanina, no vnútri vyzdobená a udržiavaná (odfotené cez špáru vo dverách): Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Dole som sa na to pýtal lamu, u ktorého sme bývali - v kláštore sa bežne robia pohrebné rituály, plus tam do leta asi tri roky býval jeden mních, ktorý kreslil svoju životnú mandalu - čo je obraz, ktorý sa predá a z peňazí potom žijú kláštory, do ktorých ten mních patrí. Vychytení a šikovní umelci potom na sklonku života robia monumentálne dielo, ktoré robia roky (v extréme až 15!), čo sa potom predá za obrovské peniaze (rádovo vyššie desaťtisíce, prípadne až stotisíce USD). Niekedy ho pred smrťou nestihnú dokončiť, a to sa potom aj skoro hotové dielo spáli, nezáleží, či na ňom robil mesiac alebo päť rokov. V KTM som sa potom pýtal na toho konkrétneho mnícha a našiel som od neho jeden starší obraz, ktorý kreslil asi 3-4 mesiace (neobvyklá je tým, že je na šírku): Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Keby som tam toho mnícha stretol, tú jeho mandalu by som kúpil, aj keby stála tých tisíc+ USD, čo za ňu obyčajne v horských kláštoroch pýtajú. V KTM chceli za túto kvalitatívne oveľa horšiu cez šesť litrov, s tonou báchoriek typu horiace kláštory, prenasledovanie od Číňanov a podobne. To na hodnote v mojich očiach dosť stráca, väčšina peňazí ide priekupníkom a tú prácu to devalvuje. Pre mňa sú tradičné kultúrne veci priamo z opustených hôr, kade občas chodím, na nezaplatenie - asi ako pre každého cestovateľa. Predpokladám, že tie Messnerove šutre sú - pri jeho konexiách a skúsenostiach - tiež z hôr, od niekoho, kto sa tomu venuje a nerobí to na kšeft. Messner tieto duchovné veci dosť akceptuje a tí ľudia ho za to majú radi. Na niečo také by som rád narazil aj ja - tiež ma berie skôr ten náhrdelník ako hodinky Len sa obávam, že si to skôr treba zaslúžiť ako kúpiť.
michalval Odesláno 6. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2021 @wawrik pár fotek z tradičního tibetského pohřbu, kdy tělo lehce nařeže "pohřebák" jsem kdysi dávno viděl. Je to pro silnější nátury, ale zase recyklace je dokonalá a rychlá A Nepálu se pohřbívá jak? Ty mandaly jsou nádherný. A ano tisíc dolarů za takovou práci není moc. Taky raději kupuju věci "u zdroje" než v hlavním městě. Je to zajímavější, zpravidla levnější a dozvíš se k tomu to, co u pátého překupníka ne. Raději jsem kupoval cetky od horských kmenů z Thajsko/Barmských hranic v Chiang Mai od ženské, kjejíž dcera to vyrobila a ona s tím sjela z kopce dolů na trh než v Bangkoku. A vyšívaný přehoz, který vyrábí / vyšívá 3 měsíce nabízela za 700,- Kč na naše. Tím, že zaplatíš peníze maníkovi, který z toho pár měsíců vyžije, si to myslím i zasloužíš. I když mě štve, že jako bílá huba máme pověst chodící peněženky všude v Asii a že to znamená, že automaticky budeš platit. Byl jsem poprvé v Thajsku v roce 2008 a naposledy loni a ten posun v myšlení domorodců tam bohužel je. Jestli je to přirozené nebo jestli je zkazili rusáci, kteří bez remcání zaplatí 1000 Bht za 1 km jízdu taxíkem je věc druhá. Tam, kde nebyla silnice, dnes je, tam kde nebyl bankomat, dnes je a člověk musí za divočinou dál a dál. I ta Barma, která neměla ani mobilní signál, už ho má a ty bankomaty taky Není čemu se divit, asi přirozený vývoj. Ano taky si myslím, že Messner si dZi určitě nekupoval, ale dostal ho. Píšou na stránkých, co jsem postoval ve svém "článečku", že ho získal v roce 1981 v Tingri (ale jak, to se nepíše) a že ho šerpové obdivují za to, že ho takhle slavný člověk nosí. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
michalval Odesláno 6. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2021 před 1 hodinou, African napsal: Ty vogo, tak to je hustý, jeden na krku by my asi také nevadil Já mám na krku Pounamu ze Zélandu a to už jsem se kroutil jak sviňa když jsem ho kupoval. No a můj nejcenější je šutr ze zóny smrti z Everestu, ale jestli ho šerpa táhnul ze zhora, nebo si ho hodil do baťohu v základním táboře ví on sám Ale daroval mi ho, tak to beru prostě jako dárek a mám ten kámen moc rád, vypadá totiž trochu jako Matterhorn... Ten kámen ze zóny smrti, to je dobrý. Pro Tebe poklad a pro někoho, kdo by nevěděl, o co jde - prostě šutr Tak je to ale se vším. Tu hodnotu, kterou pro nás věci mají, těm věcem dáváme my sami. Kdybych Ti ukázal písek, který jsem si nabral v roce 96 na Coney Islandu v USA do kazety od filmu, tak bys mi řekl, že je to prostě písek z pískoviště a pro mě to byl písek z cesty do Ameriky
wawrik Odesláno 6. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2021 (upraveno) Před hodinou, michalval napsal: pár fotek z tradičního tibetského pohřbu, kdy tělo lehce nařeže "pohřebák" jsem kdysi dávno viděl. Je to pro silnější nátury, ale zase recyklace je dokonalá a rychlá A Nepálu se pohřbívá jak? Ako kde. Nepál je na 85 % hinduistický, takže sa telá na okraji rieky spaľujú. Nespálené kosti sa potom vyberú a popol pozametá do rieky - v tej rieke sa potom poniže hrajú decká (tu napríklad skáču z tých mostov do rieky) alebo berie voda na varenie. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Budhisti sú takmer výhradne len na severe pri hraniciach s Tibetom, a veľmi málo pri indických hraniciach v okolí Lumbini, rodiska Budhu. Upraveno 6. ledna 2021 uživatelem wawrik
Dantechno Odesláno 6. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2021 Trochu odbočím... Afri, ptal ses mě na ty hadry od FR mám teď asi 5 bund. Nějaký Kalhoty, kraťasy, batohy. Čepice... Docela dost věcí abych mohl hodnotit. Také otestováno při pobytech v naší přírodě.Design/navržení - superKvalita zpracování lehce nadprůměrná - lezou z toho občas nitě, křivé švy atd. Ale nepáře se to.Materiály - hodně v pohodě, hlavně G1000 origo a nebo HD dost vydrží Barvy - jak mám rád do lesaTeď koukám po nějaké teplejší zimní bundě, nevím jestli od lišky. Teď mám padded Kirunu ale ta je taková jednodušší... Možná Singi Down Jacket..Sent from my iPhone using Tapatalk
African Odesláno 6. ledna 2021 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2021 No, pěkná sbírka Zrovna před chvílí mě přišel email na péřové FR, no a ta Expedition pack down hoodie je zrovna fajnová tedy. Hadry od nich mám moc rád, materiál G1000 je opravdu vychytaný a baví mě, co ovšem bývá slabina jsou zipy. YKK šli s kvalitou strašně dolů za poslední léta, to už se tak nějak ví a bohužel problémy se nevyhýbají ani FR. Dost kamarádů si stěžovalo a já se párkrát také přistihl že mám po třech letech už rozjetou u Kiruny náprsní kapsu a u jedněch kraťas pochlupec a zadní kapsu. Spravili to prozatím kombinačky, že jsem zip zmáčkl, ale to by se prostě u hadrů za tyhle prachy nemělo stávat, i přes že se s nimi nemazlím. Ale péřovka tedy fajnová, FR mají výborné pohodlné střihy, asi ji někde zkusím.... https://www.hudy.cz/s-fjallraven-vam-uz-nikdy-nebude-zima https://www.hudy.cz/expedition-pack-down-hoodie-men
Dantechno Odesláno 6. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2021 Ta expedition pack s kapucí vypadá taky v pohodě. Oni ty jejich napumpovaný modely jako je třeba Expedition Down jacket jsou k nám už asi moc teplý. Na Keb Touring Down jsi nekoukal? Má lepší peří ale zase je dražší no... Oni všeobecně jsou dost předražený. Tak já jsem teď neodolal a objednal jí: https://www.fjallraven.com/us/en-us/men/jackets/down-jackets/singi-down-jacket-m Tak uvidíme jak bude sedět...
michalval Odesláno 6. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2021 (upraveno) před 2 hodinami, wawrik napsal: Ako kde. Nepál je na 85 % hinduistický, takže sa telá na okraji rieky spaľujú. Nespálené kosti sa potom vyberú a popol pozametá do rieky - v tej rieke sa potom poniže hrajú decká (tu napríklad skáču z tých mostov do rieky) alebo berie voda na varenie. Budhisti sú takmer výhradne len na severe pri hraniciach s Tibetom, a veľmi málo pri indických hraniciach v okolí Lumbini, rodiska Budhu. Podobně to vypadá v hinduistické Indii ve Varanásí, byli jsme tam v roce 2015. Gháty na břehu Gangy to je zážitek. Nejslavnější pohřební ghát je Manikarnika (jsou tam celkem dva), hoří tam minimálně 10 ohňů nonstop a v každém jedno tělo po dobu cca 4 hodin. Možná najdu nějaké fotky přímo z Manikarniky. Umřít a mít pohřeb ve Varanásí je to nejlepší, co může hinduistu potkat,protože se dostane zkratkou přímo do Nirvány. Rodiny se často musí zadlužit, aby zaplatily pohřeb. Musí zaplatit asi 300 kg dřeva, což stojí na naše asi 20.tis. Kč. Pak si všichni příbuzní - muži i ženy - vyholí hlavy. takže poznáte pozůstalé hned. Tělo se přinese zabalené do hedvábí mnoha barev, odnesou mrtvolu na bambusových nosítkách k řece a dají mu naposledy "napít", pak ho položí na oheň, sundají hedvábí (které špatně hoří) . Příjde mnich zapálí oheň, který přinese z jedné svatyně, kde hoří oheň už 4 000 let (kdo ví, že?). Jak oheň hoří a tělo se napíná, tak pohřební pohůnek z kasty nedotknutelných dlouhou bambusovou tyčí "vrací" na oheň vytrčenou tu nohu tu ruku a fakt je, že ten člověk za pár hodin zmizí. Mnich pak oheň uhasí tím, že do něj vhodí nádobu s vodou z Gangy, ta se tam rozbije, voda se rozlije a je po pohřbu. Popel se pak vysype do Gangy. No a o 20 metrů vedle se koupou lidi, čistí si zuby a plavou tam krávy (jak píšeš ve Tvém příspěvku). Indové (pohřebáci) neradi vidí, když tam fotíš a říkají, že to jejich víra zakazuje, ale zároveň Ti dají skvělou nabídku, že když zaplatíš, tak můžeš fotit do alelůja. Nesmějí se takhle zpopelňovat lidi jiné víry, těhotné ženy, paradoxně nemocní lidé a děti - ti všichni se pošlou do řeky rovnou a postatarají se o ně ryby. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 6. ledna 2021 uživatelem michalval
African Odesláno 6. ledna 2021 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2021 před 4 hodinami, Dantechno napsal: Ta expedition pack s kapucí vypadá taky v pohodě. Oni ty jejich napumpovaný modely jako je třeba Expedition Down jacket jsou k nám už asi moc teplý. Na Keb Touring Down jsi nekoukal? Má lepší peří ale zase je dražší no... Oni všeobecně jsou dost předražený. Tak já jsem teď neodolal a objednal jí: https://www.fjallraven.com/us/en-us/men/jackets/down-jackets/singi-down-jacket-m Tak uvidíme jak bude sedět... Koukal, ale už je opravdu dost drahá. Ta co si objednal vypadá hodně dobře, dej vědět jak sedla
African Odesláno 8. ledna 2021 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2021 Když už nikam nemůžem, tak aspoň nějáké ty fotky kopečků z cest Tatík si nedávno zaletěl do Peru vyběhnout nějáké ty bezejmenné a říkám si, v sedmdesáti letech bych se také tak chtěl cítit. Já se dnes hrabal z postele asi půl hodiny, vůbec si nedokážu představit co bude v sedmdesáti.... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Ajaj Odesláno 8. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2021 Když už můzem jenom vzpomínat.....Ladakh, Stok Kangri. Vlastně to byla svatební cesta. Madam byla moc spokojená :-)))) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
liskus Odesláno 9. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2021 Dnes cestou na Polom 1200mSent from my iPhone using Tapatalk
warann Odesláno 9. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2021 V 8. 1. 2021 v 12:09, Ajaj napsal: Když už můzem jenom vzpomínat.....Ladakh, Stok Kangri. Vlastně to byla svatební cesta. Madam byla moc spokojená :-)))) Když tohle vidím, začnu taky vzpomínat. Ladakh super a ta rozmanitost. Ale dnes už bych to asi nedal, teda na kole rozhodně ne (poslední fotka 4.900m.n.m. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
wawrik Odesláno 9. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2021 Ladakh vám závidím. Nezoberiete ma tam niekto? A prihováram sa za viac fotiek...
Ajaj Odesláno 9. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2021 kdyz si to prejes, tak tady jeste par navic. Ladakh je uzasnej. Jak tam neprsi, tak ma krajina dost osobity raz. My tam jen trekovali, ale jak psal warann, diky vysce je to masakr. My se pohybovali celou dobu mezi 3-4500m Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
wawrik Odesláno 10. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2021 Viac fotiek, viac! Ozaj, ako je to tam s bezpečnosťou, vzhľadom na indicko-čínsko-pakinstanský konflikt? Btw, nemáte niekto o Ladakhu napísaný nejaký cestopis alebo tak něco?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se