pery80 Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Postl je určitě kvalitnější ,nicméně i pro něj vyrábí regionální firmy a živnostníci.Pokud máš možnost rozhlédnout se po svém okolí- vyber šikovného řemeslníka s dobrým jménem. Ušetříš spoustu peněz ,ale neslevis na kvalitě.Firmy jako siko,ikea,oresi dnes už taky dokáží nabídnout kvalitni kování i materiály , nicméně tam už si člověk stejně priplatí.Dnes i ikea nabízí kování blum , ale je to řada kterou blum vyrábí právě pro ikeu a je to prostě někde ošizené na úkor ceny. Další věc je vlastní montáž takového nábytku.Pokud člověk není opravdu šikovný domácí kutil,sám to nenamontuje a ceny za montáž přímo od ikey tě dostanou opět na cenu šikovného řemeslníka.
Boudy Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 pery80 - to cos napsal víš jistě nebo si to jen myslíš? Ono kdybys tušil, kolik kusů kuchyní prodá Ikea ( a celosvětově) tak bys asi pochopil, že Blum pro Ikea není ojebaná kvalita, ale kvůli tomu množství mnohem lepší cena a tak se to dělá jako sólo vyrobek, protože by pak každej chtěl tu nízkou cenu - ale to by pro malé odběry nešlo... Jinak šikovný truhlář je supr. Problém je, že šikovného abys pohledal ...
pery80 Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 pery80 - to cos napsal víš jistě nebo si to jen myslíš? Ono kdybys tušil, kolik kusů kuchyní prodá Ikea ( a celosvětově) tak bys asi pochopil, že Blum pro Ikea není ojebaná kvalita, ale kvůli tomu množství mnohem lepší cena a tak se to dělá jako sólo vyrobek, protože by pak každej chtěl tu nízkou cenu - ale to by pro malé odběry nešlo...Jinak šikovný truhlář je supr. Problém je, že šikovného abys pohledal ...Jsem si poměrně jistý pokud jde například o systém šuplíků Blum antaro s tlumeným dojezdem( dříve tandembox ). Bočnice pojezů mají i jiný tvar než když si je koupíš kdekoli jinde..Množství odebraného zboží je samozřejmě druhá věc .Jinak záleží i na tom jak se ke kuchyni člověk chová,někomu vydrží kuchyně z ikey celý život a někdo mění kuchyň každé tři roky..
Duke650 Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Koupelnový řetězec Siko začínal s kuchyněmi od výrobce Decodom = bývalý Mier Topolčany, největší výrobce na Slovensku. Dnes už Siko prodává i kuchyně vyrobené firmou Nobilia - největší výrobce nejen v Německu ale v celé EvropěOšizené nejsou ani Decodom ani Nobilia...https://www.decodom.sk/kategorie/kuchynahttp://www.nobilia.de/de/produkte/kuechengalerie/alle_modelle Když si pohlídáš slušného truhláře, tak ti na zakázku vyrobí přesně na míru to co potřebuješ - to ti nenabídne žádná ikea, oresi, siko atd. Jen mu musíš explicitně nadiktovat, jaké má použít materiály a kování
Duke650 Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Zásuvky v kuchyních ikea se jmenují myslím maximera a ikea si to nechává vyrábět min u 2 firem, které znám. Oběma se vyplatí dělat pro ikeu nestandardní zásuvky ... při těch desítkách milionů setů proč ne, že... Maximera určitě není lepší než Blum Antaro nebo Hettich Atira, ale je spolehlivější než jakýkoli čínský klon GTV, Gamet, Strong, Wirelli, Emuca, Evobox atd...
pery80 Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Zásuvky v kuchyních ikea se jmenují myslím maximera a ikea si to nechává vyrábět min u 2 firem, které znám. Oběma se vyplatí dělat pro ikeu nestandardní zásuvky ... při těch desítkách milionů setů proč ne, že... Maximera určitě není lepší než Blum Antaro nebo Hettich Atira, ale je spolehlivější než jakýkoli čínský klon GTV, Gamet, Strong, Wirelli, Emuca, Evobox atd...Díky za osvětlení ,byl jsem línej to hledat..
javurek Odesláno 14. května 2017 Nahlásit Odesláno 14. května 2017 V IKEA nenabízejí pouze takový ten typický IKEA styl. Mají tam snad všechny druhy stylů od dřevěného masivu po plast. V Praze nabízejí i instalaci, takže já bych osobně volila IKEu. Sama od nich kuchyň mám a jsem s ní dost spokojená. Jen nádobí od nich nemám moc ráda. Vždycky se mi v myčce hrozně rychle zničí a skleničky zmléční. To nakupuji radši tady.
m.n. Odesláno 27. června 2017 Nahlásit Odesláno 27. června 2017 Právě řešíme kuchyň. Nejdřív jsem šel teda za Sykorou a jsme v tom za 6 kil BEZ spotřebičů a to nemám pocit, že jsme si nějak vymýšleli... Tak teď moc asi nevím co dělat, se spotřebiči to bude kolem 1m a to mi přijde trochu jako úlet. Stolaři, které znám, tak berou zakázky na druhou půlku 2018, jak jsou vytížení. Co Hanák? Je na tom cenově lépe, než Sykora?
Ivan Odesláno 27. června 2017 Nahlásit Odesláno 27. června 2017 Právě řešíme kuchyň. Nejdřív jsem šel teda za Sykorou a jsme v tom za 6 kil BEZ spotřebičů a to nemám pocit, že jsme si nějak vymýšleli... Tak teď moc asi nevím co dělat, se spotřebiči to bude kolem 1m a to mi přijde trochu jako úlet. Stolaři, které znám, tak berou zakázky na druhou půlku 2018, jak jsou vytížení. Co Hanák? Je na tom cenově lépe, než Sykora?Hanák je většinou levnější, u některých materiálů více, u některých méně. Záleží na tom v čem je to na ceněné. Šikovní truhláři jsou určitě super, ale dnes jsou zavaleni prací a odrazilo se to na jejich cenách. Já prodávám u Hanáka v Praze a občas vidím nabídky od truhlářů, které mi přinesou klienti a nestačím se divit. Odesláno z mého SM-G903F pomocí Tapatalk
Maxel Odesláno 27. června 2017 Nahlásit Odesláno 27. června 2017 @m.n. nemáš vizualizaci a chuť se podělit? kuchyň naceněnou na 600k bez spotřebičů bych chtěl docela vidět Jinak já to řešil před třemi lety a už tenkrát cenové kalkulace truhláři (3) vs. studia (5) vyšly dost podobně. Nakonec jsme šli do studia (Kuchyně Libovický) a zatim až na pár drobností kuchyň drží. Se všim jsem se vlezl do 300k.
hedonista Odesláno 27. června 2017 Nahlásit Odesláno 27. června 2017 Právě řešíme kuchyň. Nejdřív jsem šel teda za Sykorou a jsme v tom za 6 kil BEZ spotřebičů a to nemám pocit, že jsme si nějak vymýšleli... Tak teď moc asi nevím co dělat, se spotřebiči to bude kolem 1m a to mi přijde trochu jako úlet. Stolaři, které znám, tak berou zakázky na druhou půlku 2018, jak jsou vytížení. Co Hanák? Je na tom cenově lépe, než Sykora?Jestli máš takový rozpočet, tak zkus Schüller Next nebo EWE. Je to jiná liga než Sykora apod.
Ivan Odesláno 27. června 2017 Nahlásit Odesláno 27. června 2017 Jestli máš takový rozpočet, tak zkus Schüller Next nebo EWE. Je to jiná liga než Sykora apod.Tak jestli se mu nelíbí cena u Sýkory, tak u Schullera na tom líp nebude :-) - dost mě tady baví to srovnávání cen kuchyní bez určení velikosti, specifikace materiálů dvířek, materiálů pracovních desek a zástěn za PD, vybavení, spotřebičů atd.Je to jako srovnávat ceny hodinek. Ty máš hodinky za 100 tis. ? mě úplně stejný stály dvojku :-)
Ivan Odesláno 27. června 2017 Nahlásit Odesláno 27. června 2017 Tohle je naša úplně nová retro kuchyně. V bílém laku, dělané na zakázku od truhláře. Natáčel jsem tam manželku jak peče https://vimeo.com/193276314Půvabná kuchařka...
m.n. Odesláno 27. června 2017 Nahlásit Odesláno 27. června 2017 (upraveno) Jestli máš takový rozpočet, tak zkus Schüller Next nebo EWE. Je to jiná liga než Sykora apod. Já si žádný rozpočet nedával, je to můj první (a doufám poslední, protože pomalu ztrácím nervy ) dům a moc jsem nevěděl, co od toho čekat. Ale míč do toho fakt neplánuju dát. @m.n. nemáš vizualizaci a chuť se podělit? kuchyň naceněnou na 600k bez spotřebičů bych chtěl docela vidět Vizualizaci bych klidně ukázal, ale u Sykory mi ji nedali, dokud nesložím zálohu, asi běžná praxe. Jedná o rohovou kuchyň, roh je v tupém úhlu a jedna strana má cca 4m, druhá cca 3,5m. Ta cena byla 600 s dph, z čehož cca 470 byly skříně a 130 deska. Jinak jsem dneska teda ještě zkusil Hanáka, tam bych měl mít cenu a vizualizaci v příštím týdnu + jedno místní malé studio, které dělá s kuchyněmi Nobilia, což by měli být snad relativně slušní němci. Upraveno 27. června 2017 uživatelem m.n.
Radek124 Odesláno 28. června 2017 Nahlásit Odesláno 28. června 2017 Hmm, 470 za otapetovanou dřevotřísku s maglev kováním, dalších půlmego za zahnutou desku vyšmrdlanou v jednom kuse z meteoritu + NASA spotřebiče s "complimentary" příplatkem na 10 let záruky... a za 3 roky to spolu se starou vyhodit z baráku "za odvoz", protože nová blondýna bude vyžadovat úplně jinou a ještě delší linku - ze které pak taky bude používat jenom ledničku, mikrovlnku a prsovar... Omlouvám se za zlehčování, příběh v uvedeném konzumním duchu nám svého času líčil (coby onen ochotný "odvozce") Tommas4. Každý chronomagor ať si své těžce uškudlené prašule "investuje" kam uzná za vhodné - ale za ten overkill od Kýkory bys měl jinde pomalu i uměleckou řezbu. Vidět ten rozpočet můj známý vesnický stolař co mi před 10 lety za dvacku spáchal podobně velkou (a opravdu atypickou prosklenou L-linku - návrh jsem si dělal sám), nejspíš by ho z toho chudáka jeblo...
tommas4 Odesláno 28. června 2017 Nahlásit Odesláno 28. června 2017 Tak tak, akorát desky dávám nový, ty meteority dneska nic nevydrží
svijanskymaz Odesláno 26. února 2020 Nahlásit Odesláno 26. února 2020 Tak ma caka kuchyna,mam sikovneho stolara,cakam aku cenu na mna vybali.L-kova biela.Len spodne skrinky,zakladne spitrebice.Volne stojaca ladnicka,vstavana truba a indukcna doska.4,5m celkova dlzka.Jediny luxus,chcem dubovu pracovnu dosku.Cakam,ze sa do 150 tis. vleziem.Inak nebyvam....
shewcza Odesláno 26. února 2020 Nahlásit Odesláno 26. února 2020 Taky jsem přemýšlel nad dřevěnou deskou, ale nakonec mi to bylo rozmluveno, že se o to člověk musí prý víc starat. Nevím, nikdy jsem neměl tu čest, ale lákalo mě krájení bez prkýnka
Návštěvník Odesláno 26. února 2020 Nahlásit Odesláno 26. února 2020 Mozna to v nejblizsi dobe budu potrebovat. Na kuchyn mam cloveka, nicmene bych si rad nechal udelat kamennou desku, nejake typy?
shewcza Odesláno 26. února 2020 Nahlásit Odesláno 26. února 2020 (upraveno) Komárek Letovice Edit: http://www.kameno-komarek.cz/ Upraveno 26. února 2020 uživatelem shewcza
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se