Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Moj tato pouzival Pitralon. A ked bol sviatok tak kolinsku co sa volala nejakym cislom. 1374 alebo 1224 alebo tak nejak.

Odesláno

Moj tato pouzival Pitralon. A ked bol sviatok tak kolinsku co sa volala nejakym cislom. 1374 alebo 1224 alebo tak nejak.

To je náhoda. Zrovna jsem chtěl napsat, že jsem si objednal původní Pitralon z Německa. Tak jsem zvědav.

Odesláno

Tak jsem chtěl podpořit místní podnikatelku a objednat si u ní toaletní vodu. O.k., tu co jsem chtěl ve 100ml variantě nemají, ať prý počkám týden. Volám tam tedy dnes a že prý jí poslali něco jiného a že mám čekat další týden. Jako sorry, mám rád svoj region, jsem patriot, ale jitrnici nikomu dělat nebudu. Tak jsem to objednal o 400,- kč levněji z netu a zítra tady bude...

Odesláno

To byla 4711, echt kolínská voda.

Ano, presne! Kolinska z kolina, ved z toho asi aj vzniklo to oznacenie. Kolinska je v podstate slovo typu luxovat pre vysavanie alebo xeroxovat pre kopirovanie. Alebo sa mylim?
Odesláno

Ano, presne! Kolinska z kolina, ved z toho asi aj vzniklo to oznacenie. Kolinska je v podstate slovo typu luxovat pre vysavanie alebo xeroxovat pre kopirovanie. Alebo sa mylim?

btw. xeroxovat jsem nikdy neslyšel, nepoužíváte to jen na Slovensku?

• EDC neboli Eau de Cologne, česky též kolínská voda, německy Koelnisch Wasser. Podíl vonných látek je 4?6 %; ochranná známka: Koelnisch Wasser.
Odesláno

btw. xeroxovat jsem nikdy neslyšel, nepoužíváte to jen na Slovensku?

• EDC neboli Eau de Cologne, česky též kolínská voda, německy Koelnisch Wasser. Podíl vonných látek je 4?6 %; ochranná známka: Koelnisch Wasser.

něco oxeroxovat/okopírovat mi přijde standardní kancelářský úzus...

Odesláno

xeroxovat ... to je fakt dobrý slovo :D

Som rad ze som ti pomohol rozsirit slovnu zasobu. Je mozne ze sa to pouziva len u nas. U nas sa zase nehovori luxovat, ale napriek tomu to slovo poznam :)
Návštěvník Kamil
Odesláno

http://cs.wikipedia.org/wiki/Xerox

...díky velkému rozšíření jejích kopírovacích strojů řady Xerox vznikl pojem ?oxeroxovat? namísto ?okopírovat?....

Je to to samé, jako když nosís botasky.

Nedávno jsem se z televize dozvěděl, že karma ve smyslu ohřívač vody, je taky zobecnělý název. Vyráběla to firma (asi za 1. republiky) Karel Macháček. :)

Odesláno

Ja kdyz byl mladej, tak frcel cernej Adidas, skvela korenena vune co vydrzela vonet dva-tri dny....bohuzel foto kdekoli na netu se mi nepodarilo sehnat, ani tuto

vonavku, zkousel jsem to spoustakrat.....:-(  skoda...

Odesláno

Nedávno jsem se z televize dozvěděl, že karma ve smyslu ohřívač vody, je taky zobecnělý název. Vyráběla to firma (asi za 1. republiky) Karel Macháček. :)

jj, https://cs.wikipedia.org/wiki/Karma_(oh%C5%99%C3%ADva%C4%8D)

Nehledě na to, že ten podnik v Českém Brodě existuje dodnes. http://www.karma-as.cz/cs/

• po 4 týdnech...
  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...