Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No tak teda jo. Nějak jsem to naklikal a uvidíme :D.

Aktuálně se "koupu" v Grand Soir od MFK - v tomhle počasí je to bezvadná věc. Na střídačku s Musc Ravaguer :).

man1.jpg

man21.jpg

Odesláno

Orto Parisi Terroni, takový můj malý tip. Není to sladké, hodně olejové a zemité. Drahé polovičce se to sice nelíbí, ale to spraví Herod😁. Já jsem k tomu taky musel najít cestu, ale teď jsem za to rád.

Odesláno

Čau kluci!

Nevím, jestli jste postřehli, že se v českém Douglasu objevila nová a velmi slušná značka UERMI. 

Já jsem dnes recenzovala My Tuxedo, je to spíš (nebo spíš úplně) pánská záležitost, tak se na to koukněte - recenze zde: https://frangipani.cz/niche-parfem-my-tuxedo-uermi/

my-tuxedo-uermi-recenze-review-2.png

Super je, že se prodává i v těch malých kapesních flakonech, takže můžete nejdřív pořádně vyzkoušet, než se rozhodnete pro flakon. 

(jinak tahle značka má v nabídce taky parfém XXL LATEX - pro fetišisty... :D)

A ještě jsem chtěla říct, protože vím, že někteří z vás chodí nakupovat voňavky do Ingredients a do Pařížské, že jsem sepsala průvodce voňavkama v Pařížské - odkaz jsem si dala tady so podpisu, tak koho to zajímá, můžete se taky kouknout. :)

Ahojte, hezký týden!

Odesláno
V 28. 11. 2023 v 12:36, KFL napsal:

Ve čtvrtek jdu Ingredients (táhnu tam nic netušící osobu, která ještě neví, že si něco koupí), tak ty arabský zkusim. Při pohledu na jejich cenovku (minimálně 3 modelů ze 4) ale zůstane asi jen u zkoušení :D. Dík za tip!

Jak to dopadlo s "osobou"?  :) 

Odesláno
před 1 minutou, KFL napsal:

Vzorek Kiliana (Moonlight in heaven) asi zabral a dotycna si ho koupi emoji16.png.

To je ten modrý, ne? Ten se mi taky moc líbí. Ale jsi si jistý, že ho mají? To byla limitka.

Odesláno
To je ten modrý, ne? Ten se mi taky moc líbí. Ale jsi si jistý, že ho mají? To byla limitka.

Maji, neni to limitka. Poprvy jsem ho kupoval ve 2018 a od ty doby je porad k dispozici .
Odesláno
před 1 minutou, KFL napsal:

Maji, neni to limitka. Poprvy jsem ho kupoval ve 2018 a od ty doby je porad k dispozici emoji846.png.

Aha, to je Blue Moon, co jsem myslela.

ingredients-praha-niche-perfume-guide-7.

Odesláno

Před chvílí jsem si dal toto vlákno do sledování, že bych se mohl něco dozvědět o parfémech a jejich výběru od zkušenějších. No, a hned ze startu na mě vyskočí takový reklamní nářez. Chjo. Jdu zpátky sledovat jen vlákno s fotkama řemenů, tahů apod. 😢

Odesláno

No nic. Děkuji @Harwey za upozornění. Odstraněno a borec dostal spammera. Je tady 4 roky, takže nějaké vymlouvání se na neznalost pravidel asi fakt není na místě.

Odesláno

Upadl jsem do sparu vzorkovyho magoreni a rozhodl jsem se nablind povenovat ceskejm vyrobcum, jmenovite Pigmentarium a Kintsugi perfumes. Objednal jsem si sety vzorku od obou.

Prozatim jsem prosel jen Kintsugi a musim rict - velmi, velmi prijemny prekvapeni! Ze sesti vzorku mi voni v zasade vsechny, ale vypichnu tu hlavne tri:

Luna, Santal a Deus.

Luna si me ziskala na prvni dobrou mezi vsema. Jemna cukrova vata rizla na dojezdu lehce vetiverem a korenim. Strasne, strasne prijemna vune. Vlastne mi pripomina BR540 od MFK, ovsem BEZ ostrosti a plechovosti ambroxanu. Fakt nadhera! Nemohl jsem se ji docichat. A ackoli po hodine clovek sam nic necejti, mam potvrzeno z okoli, ze i 8 hodin po aplikaci porad dost slusne emituje. Dotazy tri ruznych lidi na nazev included. Fakt bozi!

Santal je (prekvapive) drevita vune , ale zase - pro me perfektne uhlazena a vyvazena.. nic z ni nikde netrci, je velmi svezi.. cypris, silice, vsechno namichany akorat. Vydrz jsem testoval jen zlehka, ale i po 6 hodinach ji z kuze citim. Taky skvely.

No a Deus.. pocitove dospela vune, distinguovana, ale nijak tezka nebo formalni. Drevita s nadechem levandule, oud (kterej extra nemusim) jen velmi zlehka. Z trojice se mi popisuje nejhur, ale zanechala desne uspokojujici dojem. Kdyz jsem sel vcera spat, mel jsem ji cca 3 hodiny predtim aplikovanou na ruce a uplne v pohode jsem s ni usinal, takovy fajn pohlazeni.

Konec hlaseni. Zitra jdu vy vite kam a myslim, ze Luna je jista.. A to tu mam jeste to Pigmentarium a deset vzorku od Mancera… peklo. Ale prijemny!

Odesláno

Hoši, Notino má dnes 18,00 - 00,00 20% slevu na parfémy v aplikaci. Kdyby vám ještě něco chybělo pod stromečkem. 

Odesláno
před 8 hodinami, LSN napsal:

Díky tomuto vláknu sem objevil Ingredients, sem zvědavej na ty vaše doporučené vůně.. 

Ingredients je fajn, ale nezapomínejte na pražský Egoist Royal, který má daleko širší nabídku a hlavně vede ty nezávislé niche vůně, které jsou fakt unikátní - většina značek v Ingredients už, bohužel, patří k drahému mainstreamu. :( 

A Brňáci Vavavoom, to bych si dovolila nazvat nejlepší českou niche parfumerkou. 

Odesláno

K Notinu: bohužiaľ už to u nich nie je čo bývalo, poslednou dobou tam nakupujem akurát vitamíny a zubné pasty. Ceny parfémov oproti konkurencii fakt prehnané a na eshope niektoré novinky dlhodobo nemajú. Pritom na výdajnom mieste sú. A to, čo predviedli na výdajnom mieste v Ostrave je výkvet korporátneho myslenia, kde ten niekto nedomyslel, ako to bude vypadať v praxi, no comment.

K Chanelu: Značka, ktorú som sa rozhodol nepodporovať kvôli cenotvorbe v ČR, kde si z nás regulérne (spolu s LV butikom v Prahe) robia "ovce". A to už sa s kurzom spamätalo aj Kofolove obľúbené Ingredients, do ktorého som čisto z rešpektu k nemu radšej celú dobu nerýpal. Chanel zakazuje európskym eshopom posielať do iných štátov, než v ktorom majú sídlo a pre každý štát má cenu, ktorú si podľa mňa vycucá z prstu. A ešte nechá českých oficiálnych predajcov, aby si svoju cenu vycucali z prstu iného. Pre príklad Homme Sport ofic cena v DE 115€, ofic cena pre CZ 3.117,- a Douglas má MOC 3.450,-. Chanel Bleu Parfum DE 160€, CZ 4.336,- a Douglas 4.600,-

Chápem argument, že toto sa nedeje iba u parfémov, ale môj jediný boj s "okrádaním" českého kupujúceho je tú značku nekupovať.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...