lany Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 Ahoj všichni, dostal se mi do ruky vcelku zajímavý kousek. Po půlroce chronomagorství, které jsem odstartoval automatickými Seiko SNK809, mám na stole Omega Speedmaster ze sedmdesátých let. Až kouknete na fotky, zapláčete... Dědeček žijící v Německu, který mi je daroval, je bral jako obyčejné hodinky. Jak říkal, v roce 1976 prostě začal vydělávat velký prachy, měl zrovna u sebe 1000 marek a šel kolem obchodu s hodinkami. To by se mi taky líbilo :-) Stály 900. Hodinky mi děda dal s tím, že nefungují. Ale jak jsem později zjistil, fungují skvěle. Jak hodinky, tak stopky. Dědečkovi je zkrátka 80 a automaty se mu zastavovaly. Už dvakrát je v posledních letech poslal na seřízení do Švýcarska - jedou za 500, podruhé za 250 Euro (možná ještě Marek, nejsem si jist). Strojek by tedy měl být ve skvělé kondici. Horší je to navenek. Jsou tak neuvěřitelně "zahnojené", že jsem ani nemohl zmáčknou tlačítko stopek!!! Nechutný. Jsou totálně otlučený. O sklíčku nemluvě. Ale krásný jsou stejně :-) Teď co s tím zevnějškem a hlavně kde provést servis, sehnat díly a kolik mám očekávat, že to bude stát? Poraďte prosím. Potřebuji jedno tlačítko stopek, nové sklíčko s lunetou a přeleštit pouzdro. Našel jsem sklíčka a tlačítka a eBay, ale nejsem si jist, abych nekoupil něco jiného. Levné to není. Díky moc!
lany Odesláno 9. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 9. července 2012 btw. zatím mám hodinky v pytlíčku, abych na ně moc neviděl, a na plochu počítače jsem si dal toho :-)))
oberan Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 (upraveno) btw. zatím mám hodinky v pytlíčku, abych na ně moc neviděl, a na plochu počítače jsem si dal toho :-))) Tak nevím zda by se měla zainvestovat "rekonstrukce" nebo je nechat, jak jsou, a prezentovat zub času Jinak záááávist ... parádní kousek s legendou... Upraveno 9. července 2012 uživatelem oberan
misoo Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 to sklicko vyzera akoby na nom prebehol hokejovy turnaj
organic Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 Máš-li 10 litrů nazbyt, dej je Dušákovi k rekonstrukci. Dostaneš je na 99% takové, jaké máš na ploše. Jen ty hlubší ťukance asi nepůjdou rozleštit jen tak..
Adam99 Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 (upraveno) Případně jsou dobré ohlasy na španělskou firmu Danafi, nebo na polský Chronos. O obou už se tady psalo, když tak pohledej a jak dopadly Omegy u Danafiho si můžeš přečíst např. tady. Upraveno 9. července 2012 uživatelem Adam99
lany Odesláno 9. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 9. července 2012 Díky za tip. 10 tisíc je sice dost peněz, ale uvažuji o tom, protože ty hodinky za to stojí :-) Máš-li 10 litrů nazbyt, dej je Dušákovi k rekonstrukci. Dostaneš je na 99% takové, jaké máš na ploše. Jen ty hlubší ťukance asi nepůjdou rozleštit jen tak..
michal_45 Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 ... ja jsem nedavno koukal primo na stranky omegy, ktera nabizi servis a rekonstrukce ... maji to tam pomerne zajimave napsany a jestli si to dobre pamatuju, tak i s cenama , zde je odkaz : http://www.omegawatches.com/customer-service/watch-intervention/restoration
Waya03 Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 Tohle bych si dal líbit, můj děda nosil jen Prim Formule. Určitě nechat renovovat!
habadej Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 Určitě renovovat. Ty hodinky i dědeček si to zaslouží.
Jakubisko Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 Také bych doporučil renovaci. Ať už u nás nebo ve Švajcu. Rozhodně si ale dej podmínku ponechat původní ciferník/ručky!Jinak mi přijdou, jak kdyby je někdo vypral
lany Odesláno 9. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 9. července 2012 Tak mi volali od Dušáka. Uvidíme, jak se domluvíme. Chtějí čísla z dýnka, tak to musím nechat někde otevřít. Prý může být problém, jestli seženou originální díly. Ale vzhledem k tomu, že jsem je viděl na eBay, nemusel by to být problém. Akorát ta cena mě děsíííí ............ Tak až to bude, pochlubím se :-)
bandicoot Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 Akorát ta cena mě děsíííí ............ Tak až to bude, pochlubím se :-) Ta cena te desit nemusi. Za deset tacu budes mit skvely hodinky navic s rodinnym pozadim. I kdyby to stalo dvacet, furt to bude zlomek toho, co stoji novy Speedmastery, navic bez pribehu.
gougy Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 Ta cena te desit nemusi. Za deset tacu budes mit skvely hodinky navic s rodinnym pozadim. I kdyby to stalo dvacet, furt to bude zlomek toho, co stoji novy Speedmastery, navic bez pribehu. Přesně tak, udělají Ti skoronové hodinky, co za to stojí a budeš mít něco úžasného s historií.
jankoxxx Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 toto je krasny pribeh a gratulujem ti k hodinkam. lepsi dar od deda by som si snad ani nevedel predstavit. rovnako ako vacsina, ti celkom urcite odporucam renovaciu. aj keby stala 20 litrov, stale by si mal krasne hodinky len za cast ich skutocnej penaznej hodnoty. ked ich budes neskor nosit na ruke po renovacii nastane katarzia a objavenie ich emocionalnej hodnoty zelam ti vela zabavy pri vybavovani renovacie som zvedavy ako bude tento pribeh pokracovat
Marfi Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 Taky gratuluju k přírustku. Jsou to super hodinky, které se výborně nosí a seřízené jsou famózně přesné. Kdybys chtěl shánět díly sám zkus se podívat taky na www.ofrei.comČíslo modelu je 176.0012, což je asi i to číslo které po tobě chtějí u Dušáka.Jinak v podpisu mám odkaz na pár inspirativních fotek. M.
organic Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 Tak mi volali od Dušáka. Uvidíme, jak se domluvíme. Chtějí čísla z dýnka, tak to musím nechat někde otevřít. Prý může být problém, jestli seženou originální díly. Ale vzhledem k tomu, že jsem je viděl na eBay, nemusel by to být problém. Akorát ta cena mě děsíííí ............ Tak až to bude, pochlubím se :-) Tak tě ještě poděsím trváním servisu. Připrav se na 3-4 měsíce
semi001 Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 Určitě opravit, jsou nádherný a po servisu, budou ještě hezčí. Gratuluji!!!
skalis Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 Borci, spousta navrhu, co tu padly, mi prijdou jako kladivo na komara. Danafi apod. je blbost, navic ciselnik i rucky jsou uplne ok, jenom je poskrabane sklo! Soude podle fotek bych ohodnotil stav hodinek takto: pouzdro - obouchane, ale ne zas tak tragicky; urcite by to slo castecne rozlestit, vetsim zasahy bych ale promyslel, protoze jsou to znamky noseni clovekem, ke kteremu mas vztah - z toho duvodu bych zavrhl jeho vymenu a urcite si ho nechal; uvidis, jak po dukladnem vycisteni prokoukne; bude nutne sehnat tlacitko chronografu sklo - slo by prelestit (ale i tak na nem budou skrabance vudet), ale nejlepsi bude sehnat nove; ponicene sklo dokaze vyvolat spatny dojem z celych hodiek; koupis urcite bez problemu na Ebay ciselnik, rucky - stav OK, bez pripominek, jen to neni pres sklo uplne na prvni pohled videt; Danafi a podobne rady jsou nesmysl; rozhodne nechat autenticky stroj - zatim neznama, protoze fotky chybi, ale soude podle popisu by mel byt ok Moje rada zni, napis mechanovi (Atelier Knespl & Majzlik), hodinky Ti urcite opravi a mozna bude schopny sehnat i sklo a tlacitko. Kdyby ne, priprav se na to, ze sklo budes kupovat na Ebay, coz ale nejspis nebude problem. Tlacitko podobne, ale verim, ze zmineni hodinari budou mit reseni. Oprava nejaky cas potrva, ale vyjde levneji, nez z toho Svycarska a udelana bude stejne precizne, ale neco precijen stat bude. Za par tydnu az mesicu budes mit perfektni hodinky, ktere Ti muzou delat radost na zapesti.
Jay Doll Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 (upraveno) Nevím jestli bych je dával k Dušákovi. Oni tu opravu sice zvládnou, ale to pouzdro bude vyžadovat velmi odborné přebroušení, aby se zachovaly hrany a zároveň neubylo moc materiálu pouzdra. Servismeni u Dušáka s tím mívali problém, takže snad bych to raději poslal do Švýcarska. Zaprvé to bude výrazně rychlejší než 3 měsíce, a zadruhé si tam s tím pouzdrem lépe poradí Edit: Pozdě, Skalis už víceméně napsal všechno. Tak můj post berte jen jako doplnění. Upraveno 9. července 2012 uživatelem Jay Doll
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se