dehyd Odesláno 24. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2007 Mě osobně to připadá, že se padouši potřebovali zbavit někoho, kdo se pokusil použít státní peníze na veřejné účely (i když čistotu umyslu si netroufnu soudit, nemám k tomu dost informací). Každopádně je takové chování nebezpečný precedens, který je třeba neprodleně potrestat - kdyby se tak začalo chovat více politiků, z čeho by se pak kradlo a tunelovalo, že ano... ?
kubson Odesláno 24. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2007 je to humus.. 5 roku natvrdo vlastne za nic
JJ Odesláno 24. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2007 No já se přiznám, že na to zírám jak puk. Ne že bych si snad o Mlynářovi myslel něco pěkného, to rozhodně ne. Nicméně tímto konkrétním tahem nezpůsobil víceméně žádnou škodu, je to v podstatě administrativní ptákovina, dokonce i státní zástupce chtěl jen podmínku... A oni za to dostanou přes pět let natvrdo. Nemýlím-li se, tak podobné tresty padají občas i za vraždy (resp. ublížení na těle s následkem smrti) či podvody v řádech desítek milionů. IMHO prostě měl dostat zákaz činnosti ve státní správě, případně uhradit jakékoli peníze vynaložené v souvislosti s těmi transakcemi (poplatky za registraci té firmy apod.) a hotovo. No a pochopitelně nemluvím o tom, že například při státních zakázkách (žel. koridory, dálnice, mýtné, budovy úřadů) se běžně plýtvá penězi o několik řádů vyššími.
rur Odesláno 24. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2007 To každý zloděj aut dostané méně. Asi je horší okrást stát než občana, tak proto tak vysoký trest?
JJ Odesláno 24. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2007 To každý zloděj aut dostané méně. Asi je horší okrást stát než občana, tak proto tak vysoký trest? No tak to zcela pochopitelně, to je v dnešní době všerozlezlého státu naprosto převažující postoj. Viz pojem "společenská nebezpečnost" a celé trestní právo, zaměřené na přiblblé trestání pachatele (za peníze poškozených) a nikoli na donucení k nápravě způsobených škod. A zločinů, kde de facto nikomu nevznikne škoda, ale jedná se jen o porušení nějakých státem daných pravidel, je (nejen) v českém právním (ne)řádu spousta.
Mikina Odesláno 24. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2007 Pánové, možná že je vše jinak. Výše trestu závisí od síly přátel, víte přece, co v těchto sférách platí. Přece něco peníze, resp. za službu. Jednou pomohu já tobě, pak ty mi. Anebo pokud nebudu čistý, tak řeknu vše co vím o vás ostatních. A život jde dál. Kjokumicu-přísně tajné, zapomeňte.
steel Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 http://www.mlynar.cz/ http://www.blisty.cz/2007/1/25/art32477.html
Jeremy Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 je to humus.. 5 roku natvrdo vlastne za nic No - za založení firmy, která pak od jeho ministerstva dostane velkou státní zakázku? To mi 5 let přijde málo. Nebo to bylo jinak?
kubson Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 precti si vyse uvedene odkazy.. ano, bylo to jinak
Pepino65 Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 Tak teď jsem se podíval na výpis o obchodního rejstříku. Nebudu spekulovat o výši trestu, ale... Škoda byla způsobena. Od zřizovatele - výzkumného ústavu bylo třeba vzít peníze na základní kapitál, jednatelé tuto činnost zřejmě zadarmo nedělali, předpokládám, že ani dozorčí rada. Ke své existenci, jako u všeho, musela společnost vytvářet náklady (všeho druhu: mzdy, energie, majetek), jinak by nemohla vytvářet zisk. Kdyby tato organizace nevznikla, tak by ani tyto náklady nevznikly. Asi tam jde o to, že žádný státní zaměstnanec anebo i jiná osoba si nemůže založit společnost na náklady státu. To bych si taky nějaké s.r.o. nechal založit a nechal bych se tam ustanovit jednatelem za 250.000 měsíčně, ani by to nemuselo fungovat dlouho. Tak asi uvažoval soud. O tom, že naše soudy rozhodují tak, jak rozhodují je věc druhá. Myslím, že bůra za to Mlynář dostat neměl, ale třeba to má být odstrašující příklad pro nenažrané státní úředníky, co si hrabou pod sebe. V jednom článku shora je odkaz na Mlynářovi stránky, tak jsem si na to kliknul. Jeho obhajobu chápu, ale co mě zarazilo, že se o to zajímá Spolek "Šalamoun". Připadá mi, že to je spolek na dohled nad prominenty, určitě znám více lidí, kteří si zasloužili jejich pozornost, řekl bych, že by se neměli zajímat o "celebrity", ale o ty, kteří jsou určeni pro "smetiště dějin" a pes po nich neštěkne. Co Vy na to?
steel Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 to ze ve verjne sprave jsou zakladana s.r.o ktera potom vlastni 100% obec, kraj, stat ci , jako v tomto pripade prispevkova organizace statu, je celkem normalni - obchodni spolecnost takto zalozena ma daleko lepsi moznosti snizovani nakladu napr. odpoctem dph, odpisy atp... pro verjenou spravu je to komplikovane v nekterych pripadech nemozne. dobre je se podivat proc vlastne byla zalozena testcom servis :-) zda jednatele brali 250.000 mesicne nevim, ale celkem o tom pochybuji - uz jenom proto, ze plat a odmeny jim musi schvalit dozorci organ - coz bude v tomto pripade testcom prispevkova organiazce statu popr. ministersvo informatiky
Jeremy Odesláno 26. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2007 precti si vyse uvedene odkazy.. ano, bylo to jinak Tak to pardon.. na www.mlynar.cz se ani dívat nebudu, protože těm stránkám v této věci není co věřit. O nestrannosti spolu šalamoun (druhý odkaz) taky dost pochybuji, takže věřím zatím nejvíc soudu. Nebo máte, kubsone něco dalšího?
steel Odesláno 26. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2007 jeremy - muzes verit soudu, samozrejme akorat kubson poukazuje na to, ze to nebylo takto "No - za založení firmy, která pak od jeho ministerstva dostane velkou státní zakázku? To mi 5 let přijde málo. Nebo to bylo jinak? " no a mezi nami jestli veris v nezavislost a nezaujatost soudu jsi velky idealista - moje osobni zkusenost (jako poskozeneho, podotykam) je dost otresna
31682 Odesláno 26. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2007 Zdá se, že jste někteří přehlédli, že nepravomocně odsouzený Mlynář měl souběh několika TČ. Mimo jiné i zneužívání informací v obchodním styku. Spolupachatelé Chmelíček a Novotný jenom za to dostali po šesti letech. Ti tři pánové by měli soudkyni poděkovat, že to nevzala jako zločinné spolčení a neposuzovala to jako organizovaný zločin
steel Odesláno 26. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2007 ted jsem otevrel HN, soudkyne slavickova (nebo jak se jmenuje) trochu brzdi - mylnar pry nekradl - ale mohl .....
Viktor Odesláno 26. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2007 ted jsem otevrel HN, soudkyne slavickova (nebo jak se jmenuje) trochu brzdi - mylnar pry nekradl - ale mohl ..... V týhle logice mu teda mohla rovnou přidat i znásilnění, nástroj na to předpokládám má
steel Odesláno 26. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2007 http://cesko.ihned.cz/c3-20274380-002000_d...-zlocin-a-trest
kubson Odesláno 26. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2007 aniz bych to chtel dale jakkoli komentovat, tak tvrdim ze Mlynar byl jednim z mala opravdu cestnych lidi, kteri u nas na ministerske zidli sedeli
Mancuso Odesláno 26. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2007 Myslím, že Mlynář si vytvořil firmu, aby si ulil něco do kapsy. Ta firma neměla jediného zaměstnance, který by byl schopen dostát úkolu. Pouze zprostředkovala práci jiné firmě a vyinkasovala si 11 milionů. Ne náhodou poté co skončil v křesle ministra odjel na studia do USA.
honda Odesláno 28. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2007 Každopádně je povzbuzující,že se k soudu a do vězení daří dostat i politické špičky!Jen by to mělo neprodleně pokračovat...:Fencl,Zgarba,Gross,Lachnit,Rath...............
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se