Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsíci...
Odesláno

Japonce můžu, tedy kromě Genmaichy a Kokeichy. A přiznám se, že nerozumím současnému Matcha bláznovství  😞 zmrzlina, dortík, čokoláda,pudink - dobře, ale za chvíli to najdu ve štřůdlu, ve svíčkové a dost možná i v bramborovým salátě 😞 teď jsem našel gruzínské Gabu a jinak phú éry. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Dát hlas 2
  • po 4 týdnech...
Odesláno

Jak jsem ušetřil při nákupu čaje 

Prodejce z Yunnanu má výborný Pu-Erh a po zkušenosti s jedním balením jsem si řekl, proč nevyužít možnosti, kterou eshop nabízí a větší objednávkou nedosáhnout na slevu "TransactionDiscount - 44,52 $ USD".

Pozor, bohužel jsem nevěděl, že dovoz čaje ze zemí mimo EU nad hmotnost 2kg je povolen pouze po splnění určitých podmínek.

Takže mi přišel e-mail, že zásilka je v Praze na letišti, že nemám vyřízená potřebná povolení a že budu platit uskladnění( ale nejdéle týden) a pak se to odešle zpět nebo bude zásilka úředně zničena.

V systému TRACES NT ( tam se dostanete pouze po vytvoření "EU LOGIN" (systém provozuje Evropská komise) https://trusted-digital-identity.europa.eu/index_en , který se musí dělat duálně po nainstalování do telefonu přes QR kód) jsem musel založit hospodářský subjekt typu „nepodnikatelský subjekt“ (non‑business operator) na své jméno, vyplnit "CHED-D" - taková žádost o vpuštění zásilky Food and Feed of Non‑Animal Origin do EU, kterou musí schválit kontrolní orgán členské země EU, do které zásilka vstupuje.  Komunikace mezi mnou, poštou a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí byla v objemu 33 e-mailů - 17 doručených a 16(ti) jsem reagoval. K tomu jsem musel luštit jak se v systémech pohybovat, termíny a co SZPI potřebuje ( mimochodem úžasní lidé, perfektní komunikace) 

No povolení uděleno, tak snad to vyjde

🤣

Odesláno
před 3 hodinami, Jehlan napsal:

tak snad to vyjde

paneboze, drzim palce. O tomhle omezeni jsem nevedel a dopad bych spatne. Hlavne bych asi nemel trpelivost s vyrizovanim

• Haha 1
Odesláno
před 3 hodinami, filltos napsal:

Má to cenu dále archivovat? Když už to má 15 let. Nevím, jestli se tohle hodí na archivaci, jestli to bylo dostatečné kvality. 

Nějaký znalec tuší?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pokud byl dobře uskladněný, klidně vydrží i dvakrát tolik, pokud ne, je v háji. Co se mě týče, já bych to vypil 🙂

Jen tak zjistíš, jestli Ti chutná, a jen tak z něj budeš mít radost. Pokud se na něj budeš jen dívat, je to bezcenné listí 😞

Odesláno
před 21 hodinami, filltos napsal:

jestli se tohle hodí na archivaci

Idealne si jeden udelat a zjistit, jestli ti vyhovuje. Ja to skladuju v uzavrene nadobe. Kdyz maji nekde lezet dlouho, nemely by chytat moc vlhkost (aby neplesnively) a hlavne pachy. Nejvetsi problem u me je, ze je stejne nacnu spis driv, protoze to nevydrzim

• Like 1
Odesláno (upraveno)
před 9 minutami, nazdarhodiny napsal:

Idealne si jeden udelat a zjistit, jestli ti vyhovuje. Ja to skladuju v uzavrene nadobe. Kdyz maji nekde lezet dlouho, nemely by chytat moc vlhkost (aby neplesnively) a hlavne pachy. Nejvetsi problem u me je, ze je stejne nacnu spis driv, protoze to nevydrzim

Mělo by pro archivaci smysl vyvakuovat vzduch? Jednak to pak zabere méně místa, bude to ale i chráněné proti vlivům prostředí.

Znal jsem človíčka, který takhle skladoval čaje a navíc je dával ještě do mrazáku, to už je asi overkill, co?

Upraveno uživatelem Navros
  • Sad 1
Odesláno

#nazdarhodiny Díky, mně to taky přijde jako dobrý nápad, bez vzduchu by to mohlo přežít mnohem déle. Ten mrazák nevím, byl by to ale další faktor pro "nesmrtelnost" :)

Odesláno

Bavíte sa o koláčoch puerhu? Tie anáď vzduch potrebujú na prirodzené vyzretie, nie? Kontrolovaná vlhkosť bez pachov.

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...