ewolucionar Odesláno 1. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2015 Pani pouzivate pri priprave caju ionizovanu vodu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 1. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2015 Zaujal mě tento čaj /našel jsem na webu skleněná louka/ Darjeeling Thurbo Moonlight ,máte někdo zkušenost? Nějaké info zde : Čaj je složen pouze ze stříbřitých tipsů a dvou horních lístků a po zalití nám dává jasný, zlatožlutý nálev s krásně zakulacenou, hladkou, nasládlou chutí s dominantními květovými a exoticky ovocnými tóny - mango, papája. V dochuti je ušlechtilý, dlouhý a až opojně aromatický. Hodí se také na vícenálevovou přípravu. Přiznám se, že jsem k indickým vícenálevům trochu skeptický, ale rozhodně bych ho zkusil. Zkoušel jsem teď silver tips na SriLance a nejsou špatné, ale čínským čajům se nemůžou rovnat. Většina opravdu dobrých tipsových čajů co jsem měl možnost vyzkoušet byla z Číny. Zato některé jejich FF jsou nyní opravdu skvělé. Mám teď Giddaphar a ten je hodně dobrej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 27. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2015 Dnes tento čaj http://cajovykamen.blogspot.cz/2013/05/wu-dong-mi-lan-dan-cong-hong-cha-aa-2012.html a chutnal velmi,nasládlá chuť,snad při troše fantazie i nějaké to ovoce se dá najít /broskev či vůně špendlíků /.Teď jen přemýšlím co si k němu zobnout,abych mu nepřebil chuť?Díky Zdenku chutnal velmi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 27. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2015 Někde jsem objevil zmínku o pochutině sachima,ví někdo o co jde,případně z čeho to je ,nebo kde koupit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 27. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2015 (upraveno) Tuším, že je to nějaká čínská příšerně sladká záležitost, v podstatě pišingr. Nic trvanlivýho, takže asi leda upéct. Edit: No richtig - 20 deka cukru a 17 deka medu na hrníček mouky...brrrr Upraveno 27. května 2015 uživatelem Klotzman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roubass Odesláno 27. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2015 Tak se musím pochlubit, jsem byl poprvé v čajovně, v Praze? A výborný Matcha Milkshake, bohužel si nepamatuji adresu, protože jsme těch podniků večer pošli trochu povícero? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 27. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2015 Chlapci potřebuji konvicku a 2 misticky. Nepotřebuji japonsky servis ze 17stoleti:) paleniu hlínu obsah cca 0,6-o,8 litru. Drive(1996) jsem měl úplně ideální set, bohužel nepřežil mladíPoradíte něco co i přesto, ze bude hnědé bude mit styl?Diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 28. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2015 To se nedá moc radit - kdo to prodává mívá stejně od každýho většinou jen jeden kus. Obejdi pár čajoven, vesměs tam mívají pěkné kousky. Jen to chce dát pozor, abys koupil opravdu slinutou hlínu a ne jen obyčejně vypálenou, ty pak sáknou, někdy i tečou a hlavně plesniví. Dá se to poznat podle barvy (trochu) a podle zvuku (trochu).Jestli to může být dražší tak přes net z japonska.A stejně bych šel raděj to něčeho s glazurou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 28. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2015 Mohl bys mi trochu poradit s tím japonskem:) dik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek.prachar Odesláno 28. května 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2015 (upraveno) vwtyp: napište mi prosím mail, něco tu najdem a nebo Vám zkusím poradit...Obecně pokud má jít o jedinou Vaši soupravu, rozhodně také doporučuji buď glazuru nebo kvalitní porcelán... Pokud trváte na hlíně, určitě kvalitní (což je dost problém) yixing (typ keramiky, i od tho by se tu něco kolem 0.6 l našlo) Upraveno 28. května 2015 uživatelem zdenek.prachar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanderB. Odesláno 28. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2015 mi hrozně chutná ahmad jasmínový zelený...asi dostanu od konosijérů po hubě, ale mně stejně chutná http://www.mixtee.cz/katalog/ahmad-jasmin-green-tea-100g-0-1081 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek.prachar Odesláno 28. května 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2015 vanderB: pokud Vám chutná, tak je to samozřejmě úplně OK, jen si dovolím malou poznámku ohledně toho jasmínu: tyto čaje většinu nejsou jasmínové, ale navoněné více či méně chemickou essencí. Tradiční jasmínové čaje jsou poměrně dost náročné na výrobu a určitě je nenajdete v nabídce takovýchto "průmyslových" brandů. (Ne, že bych v úplných svých začátcích nepil Ahmad Earl Grey, což je tentýž případ ))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BrotHell Odesláno 28. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2015 Když už jste se dostali k jasmínovým čajům, kdysi jsem někde koupil zelený čaj s jasmínem, takové kuličky (ne kvetoucí čaj) s hrozně jemnou chutí, nedoporučili byste něco podobného? díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek.prachar Odesláno 28. května 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2015 Brothell: obecně bych doporučil tradičně aromatizovaný jasmín, osobně mne mnohem víc baví tchajwanský způsob než čínský. Konkrétní sorta je pak už spíš o individuálním vkusu... Ale osobně bych doporučil původním způsobem aromatizovaný Tchajwan... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 29. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2015 Když už jste se dostali k jasmínovým čajům, kdysi jsem někde koupil zelený čaj s jasmínem, takové kuličky (ne kvetoucí čaj) s hrozně jemnou chutí, nedoporučili byste něco podobného? díky V nabídce Dobrých čajoven TAI MU LONG ZHU MOLI Jasmínové dračí oči. To by mohlo být to co popisuješ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanderB. Odesláno 29. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2015 vanderB: pokud Vám chutná, tak je to samozřejmě úplně OK, jen si dovolím malou poznámku ohledně toho jasmínu: tyto čaje většinu nejsou jasmínové, ale navoněné více či méně chemickou essencí. Tradiční jasmínové čaje jsou poměrně dost náročné na výrobu a určitě je nenajdete v nabídce takovýchto "průmyslových" brandů. (Ne, že bych v úplných svých začátcích nepil Ahmad Earl Grey, což je tentýž případ ))) no jo, s tím se asi musí počítat ale mi chutná a škodlivej snad není Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 29. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2015 Když už jste se dostali k jasmínovým čajům, kdysi jsem někde koupil zelený čaj s jasmínem, takové kuličky (ne kvetoucí čaj) s hrozně jemnou chutí, nedoporučili byste něco podobného? díky Já jsem si koupil toto: http://www.ebay.de/itm/230940755666?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT A je moc dobrý. Teda, jako že mi moc chutná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BrotHell Odesláno 29. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2015 V nabídce Dobrých čajoven TAI MU LONG ZHU MOLI Jasmínové dračí oči. To by mohlo být to co popisuješ.Děkuji to by mohlo být ono, i ten název mi něco připomíná Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek.prachar Odesláno 5. června 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2015 K jasmínovým Tai Mu Long Zhu doporučím už vyčkat na čerstvé... Je to otázka týdne nebo dvou a rozdíl je opravdu znát Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BrotHell Odesláno 6. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2015 K jasmínovým Tai Mu Long Zhu doporučím už vyčkat na čerstvé... Je to otázka týdne nebo dvou a rozdíl je opravdu znátDěkuji za info, dají se případně sehnat i přes Vás, ty čerstvé? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se