zdenek.prachar Odesláno 27. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2012 Jsou tu milovníci whisky, koňaku, rumu, vína, kávy... Jsou tu i milovníci čaje? Který máte nejraději? Jak čaj nejraději připravujete? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 27. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2012 Jsou tu milovníci whisky, koňaku, rumu, vína, kávy... Jsou tu i milovníci čaje? Který máte nejraději? Jak čaj nejraději připravujete? Zdar, samo ze jsou.. Otázka jaky by měla směrovat k typu, původu a jak připravovat je taky víc způsobu. Jinak já si přivezl poslední čaje ze Sri Lanky od výrobce mlesna,které se dělí podle doby sklizní,typu lístku a nadmořské výšce. Ponejvíce mi chutnal zelený čaj Nuwara ellya nebo Kandy, tu.relativne dost vysoko.. Nad 600mnm. Co se týká vyberu tak jsou pro mě dobré čaje převážně zelené,ale nevyhýbal se ani ostatním. Takovy typicky britský ranní čaj neni vůbec k zahození..jen ty tragicky "pytlikový čaje ".. Jinak pokud muzu tak se rád vrátím k marockému mátovému daji správně servirovanému ve sklenicce.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trololo Odesláno 27. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2012 Jediný čaj který piji je zelený. .... né, nemyslim ten marihuanový. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 27. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2012 Zajímavé téma. Já to mám s čajem jednoduché. Nemám čas si vařit v konvici, tak kupuju pytlíkový. A vlastně jen jednu značku, nejlepší čaj v pytlíku, který jsem kdy viděl. A nějak to neřeším Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 27. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2012 Jo tak je dobrý.. To uznávám, jsou výjimky ale je jich žalostně málo ..já si týden zpět koupil čaj zelený 4 vůní , což znamená ze s každým nálevem je chuť i vůně odlišná, ne diametrálně ale je to znat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek.prachar Odesláno 27. července 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2012 (upraveno) Já se čajem zabývám poměrně dost intenzivně, hodně mne baví experimentovat s prolínáním různých čajových kultur, i když piji hlavně čaje čínské a tchajwanské, mám rád japonské čajové nádobí a velmi blízký mi je tchajwanský přístup k čaji, který spojuje japonskou estetiku a japonský vliv obecně s vlivem a přístupem čínským. V poslední době mne také hodně baví experimentovat s vodou a jejím vařením různými způsoby v různých materiálech...Pokud by to někoho zajímalo nebo by tu bylo podobně postižených více, rád vložím nějaké fotky či detaily, ale nechci s tím otravovat, pokud bych tu byl takto postižený sám :-) Upraveno 27. července 2012 uživatelem zdenek.prachar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 27. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2012 (upraveno) Jen napiš,podobne postižených je víc..mě uz zena nadává,ze ty své čaje ani nemůžu vypít.. Co se týká přípravy,držíš i dobu a obřady při přípravě ? Na to já nemám nervy..dost na tom, ze připravuji nekteré s různou teplotou vody akoukaji na mě jak na šílence, kdyz mám v práci vypozorované časy na teplotu vody.. Upraveno 27. července 2012 uživatelem tenge Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek.prachar Odesláno 27. července 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2012 Pokud se přípravy čaje týče, když to jde, snažím se udržovat přístup inspirovaný tchajwanem a jeho kulturou. Snažím se o to, aby stůl měl vždy nějakou estetiku odrážející použité nádobí, připravovaný čaj ale třeba i roční dobu. Samozřejmě připravovanému čaji je třeba přizpůsobit nádobí, ne každá keramika dobře poslouží každému čaji například. No a samozřejmě je dobré čaj připravovat co nejpečlivěji, zvolit správně množství lístků, teplotu vody, čas louhování... Na druhou stranu, vše lze dělat i mnohem, mnohem jednodušeji a přitom také dobře. Záleží na tom, co každému vyhovuje... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 27. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2012 Určitě souhlas, mě čaj vyhovuje svou podstatou a filozofii, neříkám,ze si nedám kávu..na to zas je specialista kamarad a objednává přímo z etiopských vysocin. Fotka je pekna a nádobí vypada paradne, faktem je ze z každého hrnku to chutná mírně jinak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 29. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2012 kdyz si date kvalitni caj a mate k tomu to spravne prostredi,uplne na vas dychne ta kultura te dane zeme ze ktere pochazi.z meho pohledu je nemene dulezite i pouzite nadobi a i hudba,ktera toho dokaze taky mnoho.akorat nemam cas ani prostor se tomu nejak venovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 29. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2012 (upraveno) muj nejoblibenejsi je keemun imperial, ale ted uz ho rok nemuzu sehnat ... jinak piju vsechny druhy pomerne rad ... ale nejcasteji ruzne kombinace pripravy earl grey ... staci mi normalni zluty twinnings ... edit: jo a jsem prase, proste to jen rad piju, ruzne vopicinky vokolo me mijeji ... Upraveno 29. července 2012 uživatelem utrejch Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek.prachar Odesláno 29. července 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2012 Keemun (Qi Men) je i můj oblíbený čaj. Hodně rád mám nejvyšší třídu původního producenta tohoto čaje, která nese název Gift Grade a bývá nabízena i při oficiálních státních večeřích či obědech.Snad se nikdo neurazí, jsem opravdu hnidopich, ale přívlastek imperial by měl být používán pouze u nejvyšších tříd těch čajů, které byly na seznamu čajů císařských, což (pokud mne poznámky a paměť neklamou) Qi Men nebyl...Jinak jak ten čaj připravujete? Na jeden nálev do konvice, nebo na více nálevů? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2012 Jay, Dammann má od srpna v Praze obchod (AD). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locque Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2012 Jay, Dammann má od srpna v Praze obchod (AD). Masarykovo nábřeží 8. 1.8. otevíračka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2012 Masarykovo nábřeží 8. 1.8. otevíračka... ...akorat to ctu na pozvance. Dam pak referat, co a jak tam maji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locque Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2012 ...akorat to ctu na pozvance. Dam pak referat, co a jak tam maji Já du taky, to je jasný. Jen se tam dostanu těsně před zavíračkou :-/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2012 Já si rád dám šálek zeleného tee po obědě, nebo když jsem utahaný. Používám skleněné nádobí, teploměr, čaje kupuju u Tee Gschwendner. Zkoušel jsem Pu Erh tee a jiné přimo z Číny ale na to jsem asi moc malý entuziasta... A taky jsem dostal strach z toho, že kdo ví co v tom čaji je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2012 V akci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek.prachar Odesláno 30. července 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2012 také přidám svůj oblíbený zelený čaj. První dva obrázky jsou Long Jing z vesnice Weng Jia Shan, druhé dva Gu Zhu Zi Sun. Oba dosti slavné a hodně vzácné čínské zelené čaje, oba tradiční a autentické (což bohužel není úplně pravidlem): Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2012 Fakt mi chutná, mám ho doma i v práci. Zalejvám horkou vodou ze stojánku s barelem. Obřad nic moc, vím .Dřív jsem se s.ral se sypanejma, hrnky jsem měl speciální, konvičky na čaj, ale nějak mě to přestalo bavit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se