Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Wave jeden mám, ale ten starší má cac 15 rokov a ten vozím v aute. TTi sa mi zdá cenou už niekde inde (signal je teraz dostupný za 109,-?), ale omrknem to veď to človek nekupuje na dva roky. Surgre je dobre vybavený aj cenovo približne na úrovni signalu, ale zdá sa mi dosť veľký (mám menšiu ruku) a váha je tiež vyššia.

Upraveno uživatelem milan79
Odesláno

Kupovat Leathermany s tuzemskou cenovkou je samo o sobě úlet hodný Rolexkáře, jedno kolik roků má ten krám sloužit. A jestli máš menší ruku, buď rád za to co máš  B)

FYI, před pár lety mě (v rámci směny za stejně drahý nový nový Surge - taky mám menší dlaň) vyšel zánovní TTi na 2000 a nový SkeletoolCX na 1600 i s poštovným. Když to sečtu dohromady, tak tolik se dnes někteří hokynáři nestydí pochtívat už za samotný plechový Wave...  :wacko:

Odesláno

nevim, cemu rikas starsi, ale charge Ti ho ma urcite a ten mam od roku cca 2004 +- (jsem liny to hledat)

Odesláno

milan79: Uz stary charge ma nastavce na bity - a je jedno, jestli se jedna o AL, ALX nebo TTi, pripadne Ti

Odesláno

jj wave original nemel 

ale pak umrel a misto nej jsem si koupil charge Ti a ten mam dodnes :)

Odesláno

Jsem tu nemel lozit :D

Řekl jsem si, ze prece nic neudela memu otci vetsi radost, nez když mu koupim Leatherman Super Tool 300... Tak jsem objednal, zaplatil.. A nejak se to ve me pohnulo, a řekl jsem si - pro jistotu radsi zavolam, jestli uz to nahodou nemá - a co myslite - ma dva (do každého auta jeden).

Tak si ho pry muzu nechat, jestli mi to udela radost - Tak mi dneska prisel. Tak uz se tedy taky muzu prihlasit do klubu.

Odesláno
:lol2: dalo sa to aj slusnejsie ale v podstate ma Radek pravdu. Na Charge TTi normalna cena vzhladom na to ze Amazon. Ja som ich za podobnu kupil aj v BA - ale bol to vypredaj a este velmi stedra zlava pre dlhorocneho zakaznika.
Odesláno (upraveno)

Práve to cenové rozpätie ma zarazilo sú tam za 142 EUR až po 250EUR, takže netreba sa báť?

V našich eshopoch je to plus minus takto http://www.leatherman.sk/produkty/multitooly/leatherman-charge-r-tti/

a ešte fotky z tejto recenzie je to možné, aby takto vyrobili tie kliešte ? https://www.amazon.de/gp/customer-reviews/R2V62H187BO06S/ref=cm_cr_arp_d_rvw_ttl?ie=UTF8&ASIN=B000OCYME4

Upraveno uživatelem milan79
Odesláno (upraveno)

Omlouvám se - ale radši budu upřímný než "taktní"... svým způsobem si za tuhle paranoiu my chronomagoři můžeme sami. Tím že jsme švýcarům ochotní platit stále nesmyslnější částky za stále stejné hodinky s 50 let starým hrkáčem vevnitř, tím větší motivaci ma číňan/turek/vietnamec vystrouhat z plechovky fejk. Až bude stát Charge přes $500 a troubové začnou produkci skupovat "jako invetici", taky se budou ve vlkém fejkovat...  <_<

Jinak si všimni že nejvyšší ceny jsou vesměs za "speciální" a nebo "tuningové" provedení s černěním a nebo z damašku - tj. prakticky celkem nahovno, viz povzdech výše  -_-

PS: Čelisti kleští pro Leathermana bouchá odedávna Mexičan (v Portlandu je jenom složí a přebrousí) - no a tyhle se holt moc nepovedly... právě proto píšu že na užitkový nástroj (kterému by se nedokonalost dala odpustit) je to sprostě předražené  :thumbsdown_anim:

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

milan79 - myslím, že je to originál, aspoň podle fotek, možná akce, rozbalený kus apod. Hned pod tím je příslušenství, už za normální ceny..

mAra - gratuluji, ST300 je klasický macek. Já k němu mám pár výhrad a moc ho nenosím, ale je ve sbírce, spolu s dalšími (mám už kompletní řadu Super Tool, která se kdy vyráběla), mám ho rád a občas ho použiju na domácí práce.

busmil - gratuluju. Skeletool jsem dlouho ignoroval, do sbírky jsem s ním nespěchal, protože se stále vyrábí a přišel mi takový jednoduchý a nevybavený. Ale kamarád i sehnal pěkný CX a od té chvíle se Skeletoolu omlouvám, na běžné denní věci stačí a zvlášť, když je k němu doplňkový bonzai bráška Style CS. A nakonec už mám Skeletooly zatím 3...

Včera jsem byl v prodejně s koloběžkami, vyreklamovat košík na Dášinu Kostku, nešla namontovat, aby nedrhla o kolo. Prodavač chtěl odmontovat držák, šťoural se v něm nějakým imbusem, až jsem to nevydržel a upozornil ho, že ty šrouby jsou na torx 15 (doma jsem to už dělal). Odpověděl, že ten ale nemá, tak jsem sáhl do pouzdra pro Leatherman Signal a platíčko bitů, vytáhl příslušný torx a držák odmontoval. A to jsou přesně ty situace, pro které byl Leatherman vyvinut - improvizace a drobné práce v terénu, když není nic jiného po ruce...

post-3283-0-20248800-1507141473_thumb.jpg

post-3283-0-65950100-1507141568_thumb.jpg

post-3283-0-35841700-1507141637_thumb.jpg

post-3283-0-65764400-1507141664_thumb.jpg

Odesláno

To som nevedel, že čeluste sa robia v Mexiku. Aj tak si myslím, že toto za také peniaze sa nemalo dostať do predaja, takže záver je že obavy sú zbytočné. Ešte som aj preto zapochyboval, že niekde v tomto vlákne som videl ten hnusný fejk náramku.

Odesláno

Jestli je na firmě Leatherman něco fajn, tak i přes místy humpoláčtější provedení je to jejich poměrně velkorysý přístup k reklamacím - pokud u jejich multitoolů narazíš na problém, tuzemské zastoupení údajně nedělá ofuky ani u letitých šedin z USA. Osobně jsem měl štěstí a servis jsem "testovat" nemusel, ale na Knife.cz je na zkušenosti řádově výživnější vlákno  :cool02:

Odesláno

travex - pěkný, chudák labuť...

Radek124 - ceny Leathermanů šly u nás v posledních letech nechutně nahoru. Já kupoval Surge před 2 roky, v akci za 2690,-, normální cena byla kolem 3500,-. Během pár měsíců se to urvalo a ceny šly nahoru. Osobně z toho podezírám změnu politiky českého dovozce, který ceny na svých stránkách nastavil jako jakýsi "standard", smluvním prodejcům mohl dát "větší" marži a ti mohou nabízet multitooly za nižší ceny, třeba v různých akcích, kde se dobře vyjímá škrtnutá oficiální a akční cena. Leatherman.cz zároveň asi netrvá na dodržování jejich cen, takže mezi prodejci může probíhat konkurenční boj a v mnoha obchodech najdeme Leathermany z oficiální CZ distribuce za výrazně nižší ceny než ty "oficiální". Nedávno jsem nakoupil v Polsku, u oficiálního dovozce, pro lidi z FB skupiny, 25 Leathermanů, za výrazně nižší ceny než jsou u českého dovozce, na druhou stranu nebyly nižší, než za co se dají multitooly sehnat u některých českých prodejců. Politika polského dovozce je prostě jiná a na jeho partnerských prodejnách se multitooly koupí za stejné ceny, jako má dovozce na svých stránkách. Neříkám, která z politik je lepší, ani že ta česká je špatná, je třeba si prostě najít obchod, kde bude cena vyhovující. A nebo sáhnout po šedém dovozu, což není problém, protože i takový multitool lze v pohodě reklamovat u českého dovozce. Mimochodem, nemám rád slovo "předražený", to je subjektivní pocit, pro někoho to drahé je, pro jiného nikoliv. Z tohoto pohledu by se dalo říci, že "přadražené" je vše, co je dražší než cena nejlevnějšího prodejce na trhu:-). Ale to už trochu filosofuju.

milan79 - ty čelisti jsou strašné a opravdu nechápu, jak to mohlo projít výstupní kontrolou. Bez ohledu na skvělý (aspoň snad, nedávno jsem zrovna něco reklamoval a čekám na výsledek) přístup Leathermana k reklamacím tyhle věci snižují pověst jeho multitoolů a je to škoda....  

Odesláno

Další přírůstek - Leatherman OHT. Podle mnohých nejhnusnější Leatherman, ani mne 2x nezaujal, ta škvíra mezi půlkami je divná a také má dost malé nástroje. Ale v létě jsem ho měl v ruce a trochu jsem si na něj poopravil názor. Vznikl na požadavek armády, která pro některé funkce požadovala multitool, kompletně ovládaný jednou rukou. Tomu se konstrukce musela podřídit a evidentně vojákům velikost nástrojů tolik nevadí, hlavní výhodou je ta jednoručnost. Tohle je civilnější verze se stříbrnými střenkami, jinak jsou většinou černé nebo pískové. Mám ho pár hodin a fakt můžu v jedné ruce držet baterku, tašku nebo si něco přidržovat a druhou sáhnu na opasek a otevřu jakýkoliv nástroj. Jen se je musím naučit rozlišit, sice jsou na střenkách jejich symboly, ale je to jako se učit slepecké písmo... Asi ho nebudu používat denně, ale na některé příležitosti se bude určitě hodit.

post-3283-0-96249800-1507666688_thumb.jpg

post-3283-0-16845200-1507666700_thumb.jpg

post-3283-0-72531800-1507666710_thumb.jpg

post-3283-0-98159400-1507666723_thumb.jpg

post-3283-0-71134800-1507666739_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...